Eίναι εξαιρετικά νόστιμη και πολύ οικονομική συνταγή
Η μεσογειακή διατροφή είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.
Η ελληνική κουζίνα έχει γίνει η αγάπημένη κουζίνα παγκοσμίως όχι μόνο γιατί είναι νόστιμη, αλλά γιατί βοηθάει και στην διατήρηση της υγείας μας.
Συνταγή κατάλληλη για όλους
Επίσης, είναι εξαιρετικά νόστιμη και πολύ οικονομική συνταγή.
Κρεμμυδόσουπα
Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά
- 700 γραμ κρεμμύδια
- 50 γραμ φρέσκο βούτυρο
- 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 50 γραμ αλεύρι
- 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 6 φέτες ψωμί
- 1 φλιτζ τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
-Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
-Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν χωρίς να καούν και να καραμελώσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
-Αμέσως μετά ρίχνετε τα 50 γραμ αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε.
-Αφήνετε να βράσει το μίγμα τουλάχιστον για ½ ώρα.
-Εν τω μεταξύ φρυγανίζετε τις 6 φέτες ψωμί στο φούρνο και από τις 2 πλευρές.
-Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα τα οποία πρέπει να είναι από πυράντοχο υλικό, βάζετε στη μέση κάθε πιάτου μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί, πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα και φουρνίζετε στους 220ο C και με το γκριλ αναμμένο για 5 λεπτά μέχρι να λειώσει η γραβιέρα.
-Σερβίρετε τη σούπα καυτή στο τραπέζι.
Διαβάστε, επίσης,
Χρήσιμες συμβουλές για τα κρεμμύδια
by Savvi Diet
www.emedi.gr