Τα ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
Κινέζοι ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα 26 διεθνών μελετών με 900.000 γυναίκες από τις οποίες οι 20.000 είχαν καρκίνο μαστού και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τα υψηλότερα ποσοστά ω-3 λιπαρών οξέων είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε σχέση με αυτές που κατανάλωναν τα ελάχιστα.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει δοσοεξαρτώμενη σχέση, δηλαδή για κάθε 0,1 γρ. αύξησης των ω-3 λιπαρών οξέων την ημέρα μειωνόταν κατά 5% ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού.
Μια μερίδα λιπαρού ψαριού, όπως ο σολομός, περιέχει 4 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά ψάρια γενικά περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις ω-3 λιπαρών οξέων.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα από τις σαρδέλες είναι τα πιο υγιεινά.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal
Διαβάστε, επίσης,
Συμπληρώματα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την χοληστερίνη
Οι αρνητικές συνέπειες της κορτιζόλης
Συμπληρώματα διατροφής για διαβητικούς
Χρήσιμες συμβουλές για την σκλήρυνση κατά πλάκας
Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι
Όλα τα μυστικά για να διώξετε τις ρυτίδες
Πρόληψη του διαβήτη με την διατροφή
Πρέπει οι παχύσαρκοι να παίρνουν ω-3 λιπαρά οξέα;
Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια
Μόλυνση του περιβάλλοντος και διατροφή
Βιταμίνες για τον καρκίνο παχέος εντέρου
www.emedi.gr