Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ ορμόνη που ανεβάζει την ερωτική διάθεση στην εμμηνόπαυση

Η ορμόνη που ανεβάζει την ερωτική διάθεση στην εμμηνόπαυση

Print Friendly, PDF & Email

Σεξουαλική ζωή στην εμμηνόπαυση

Μια ορμόνη που ονομάζεται DHEA μπορεί να  βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή στην εμμηνόπαυση.

Οι χαμηλές δόσεις της DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόνης), που είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια, μπορεί να βοηθήσει στην σεξουαλική υγεία, καθώς και στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πίζας στην Ιταλία. Η μελέτη περιέλαβε 48 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που είχαν συμπτώματα για ένα χρόνο. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες: 12 πήραν βιταμίνη D και ασβέστιο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, 12 πήραν μία μικρή δόση DHEA, οι 12 πήραν την καθιερωμένη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) με οιστρογόνο συν προγεστερόνης και οι 12 πήραν τιμπολόνης, ένα συνθετικό στεροειδές.

Τα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα των γυναικών και τα επίπεδα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας τα παρακολουθήσαν για ένα χρόνο. Στο τέλος εκείνου του χρόνου, όλες οι γυναίκες που έλαβαν ορμόνη ανακουφίστηκαν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι οι γυναίκες που πήραν DHEA είχαν μια στατιστικά σημαντική αύξηση στην σεξουαλική διάθεση και δραστηριότητα, με παρόμοια αποτελέσματα για τις γυναίκες στην ομάδα με οιστρογόνα και προγεστερόνη. Η σεξουαλική δραστηριότητα ήταν, επίσης, υψηλότερη μεταξύ των γυναικών που έπαιρναν tiboline, αλλά η αύξηση δεν ήταν στατιστικά σημαντική.

Η μελέτη δείχνει ότι η DHEA έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τις γυναίκες, ειδικά  εκείνες γυναίκες που δεν πρέπει να πάρουν τη συμβατική ορμονοθεραπεία, για διάφορους λόγους.

Διαβάστε, επίσης,

Σεξ στην εμμηνόπαυση

Πονάτε κατά την σεξουαλική επαφή;

Το χάπι που θα απογειώσει σεξουαλικά τις γυναίκες

Μήπως αναζητάτε τη χαμένη σας λίμπιντο;

Οι γυναικείες ορμόνες

Το φυτό που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση

Λυγαριά

Χρήσιμες συμβουλές για τις ανοργασμικές γυναίκες

www.emedi.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτοματίτιδα
Επόμενο άρθροΣε περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομίχλη εγκεφάλου

Η ομίχλη εγκεφάλου ή ο χήμειο-εγκέφαλος περιγράφεται ως μια ομιχλώδη σκέψη, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εστίασης και αδυναμία συγκέντρωσης. Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ