Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΟμοιοπαθητικήΘεραπείες της ομοιοπαθητικής

Θεραπείες της ομοιοπαθητικής

Τα σημεία Weihe στην ομοιοπαθητική

Η μέθοδος του Weihe συνίσταται στην εξέταση της ευαισθησίας ορισμένων σημείων επί της επιφανείας του ανθρώπινου σώματος.

Η ευαισθησία ενός ή περισσοτέρων συγκεκριμένων σημείων για ένα συγκεκριμένο ομοιοπαθητικό φάρμακο έχει επιστημονική βάση.

Η μέθοδος του Γερμανού  ομοιοπαθητικού γιατρού Weihe αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στη Γαλλία από τους Soulié de Morant και de la Fuye που βρήκαν ενδιαφέροντες  παραλληλισμούς με το σύστημα των κινεζικών σημείων βελονισμού. Παρ ‘όλα αυτά η Ευρωπαϊκή Weihe-μέθοδος αναπτύχθηκε χωρίς καμία σχέση με την κινεζική ιατρική.

Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη για την ομοιοπαθητική και δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την επιλογή του φαρμάκου.

Το τσίμπημα των σημείων Weihe και του βελονισμού στο πνεύμα ττης σύνθεσης ομοιοπαθητικής και βελονισμού, όσο και η θεραπεία με βεντούζες, ανήκουν στις διαχρονικές μεθόδους της ιατρικής με φυσικές μεθόδους.

Εφαρμοσμένες σε συνδυασό φέρνουν εκπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Ο August Weihe ήταν ομοιοπαθητικός γιατρός, που από το 1886, εξέδωσε τις πρώτες μεγάλες δημοσιεύσεις για τη θεραπεία τμηματικών ζωνών και τη θεραπευτική δυνατότητα σημείων που φανερώνουν άλγη κατά την πίεση.

Σε αυτά τα ειδικά σημεία έχει αντιστοιχίσει μεμονωμένα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Τέτοιο παράδειγμα είναι το Weihe σημείο (WP) 80 στο 11ο δεξί πλευρό που είναι το Nux vomica. Πολλά από τα σημεία του αντιστοιχούν στα σημεία του βελονισμού όπως το (WP) 80 είναι ταυτόσημο με το LE13.

Το τσίμπημα των ειδικών σημείων που υπάρχει άλγος στην πίεση, έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Το τσίμπημα γίνεται αυστηρά ενδοδερμικά, για να επιτευχθεί ο ιδανικότερος διαδερμικός ερεθισμός, σαν τσίμπημα από μύγα, όπου οι δερματικοί πόροι είναι ευδιάκριτοι.

Με τη μέθοδο αυτή μπορεί να γίνει ρύθμιση του μεταβολισμού και αποτοξίνωση του οργανισμού και διέγερση του ανοσοποιητικού.

Χρησιμοποιούνται πρώτα βεντούζες  για 10 λεπτά. Οι βεντούζες αυξάνουν την κυκλοφορία και έτσι τον μεταβολισμό και προάγεται η λειτουργία των οργάνων. Επίσης, γίνονται ποδόλουτρα με ειδική διαδικασία με τη σακούλα Kaiser-Natron και μετά το σκούπισμα φοριούνται μάλλινες κάλτσες και ο ασθενής πάει για κατάκλιση, γιατί τα πόδια θεωρούνται το τρίτο νεφρό.

Ο συνδυασμός των βεντουζών και της τεχνικής των τσιμπημάτων γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα και απαιτούνται 6-10 θεραπείες. Παράλληλα χορηγούνται αποτοξινωτικά ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Ανάλογα με την σκλήρυνση από τα τσιμπήματα γίνονται απλές-ψυχρής σκλήρυνσης ή κοφτές-θερμής σκλήρυνσης βεντούζες.

Για παιδιά και ασθενείς που δεν επιθυμούν ενέσεις τοποθετούνται σφαιρίδια με λευκοπλαστ σε ειδικά σημεία που πονάνε με την πίεση τα οποία απορροφούνται μετά από 1-3 ημέρες.

Διαβάστε, επίσης,

Σύγχρονα φάρμακα φτιαγμένα από τη φύση

Η ασθένεια δεν υπάρχει

Ομοτοξικολογία

Γνωρίστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις ημικρανίες

Lachesis mutus

Λευκή μελιά

Φυσιορρύθμιση

Θεραπεία του καρκίνου με Iscador

Scrophularia nodosa

Prunus padus

Marsdenia cundurango

Ομοιοπαθητική και εμβόλια

Το θαλασσινό αλάτι στην ομοιοπαθητική

Haematoxylum campechianum

Aνθοϊάματα Μπαχ

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Ομοιοπαθητική και αϋπνία

Το μαύρο φιδόχορτο

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου. Το αιθέριο έλαιο ελιχρύσου υποστηρίζει την υγεία του δέρματος, την υγεία του ήπατος και την υγεία του μεταβολισμού. Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου Τα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ