Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠαιδιατρικήΠόσο πρέπει να τρώνε τα μωρά

Πόσο πρέπει να τρώνε τα μωρά

Τα μωρά που τρώνε πολύ κινδυνεύουν να γίνουν παχουλά παιδιά και ενήλικες

 

Τρία στα τέσσερα μωρά καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες έχουν ανάγκη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που προέρχονται από έρευνα σε 2.683 μωρά, ηλικίας από 4 έως 18 μηνών. 

Η έρευνα αποτελεί την πρώτη του είδους της, που διεξήγαγε το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας, και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της στο 75% των αγοριών και στο 76% των κοριτσιών δίνονται περισσότερες θερμίδες από όσες έχουν ανάγκη.

Ο γενικός κανόνας που αφορά στις θερμίδες που έχουν ανάγκη τα μωρά, είναι ότι τα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν χρειάζονται περισσότερες από 600 θερμίδες την ημέρα, ενώ όσα είναι από 6 έως 12 μηνών δεν χρειάζονται πάνω από 750 θερμίδες.

Ωστόσο, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κατά μέσο όρο τα μωρά προσλαμβάνουν 100 θερμίδες περισσότερες την ημέρα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι κύριοι ένοχοι γι’ αυτό είναι τα πλούσια σε θερμίδες, αλλά όχι απαραιτήτως σε θρεπτικά συστατικά, έτοιμα γεύματα σε βαζάκια για τα μωρά, αλλά και το έτοιμο γάλα, το οποίο έχει περισσότερες θερμίδες από το μητρικό, ενώ συχνά οι μητέρες περιμένουν από το μωρό τους να αδειάσει το μπιμπερό.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα μωρά που τρώνε πολύ κινδυνεύουν να γίνουν παχουλά παιδιά και ενήλικες.

Διαβάστε, επίσης,

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Η διαμάχη για τον θηλασμό

Μήπως το παιδί σας πιπιλάει τον αντίχειρα;

Διάγνωση ασθενειών από το μητρικό γάλα

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θαλασσοθεραπεία πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση

Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση. Η ψωρίαση θεραπεύεται με φυσικούς τρόπους που είναι πιο αποτελεσματικοί Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για τη θεραπεία της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ