Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠότε πρέπει να αφαιρούνται τα λιπώματα

Πότε πρέπει να αφαιρούνται τα λιπώματα

Τα Λιπώματα και πότε πρέπει να τα αφαιρούμε

Τα λιπώματα είναι καλοήθεις όγκοι που εντοπίζονται στον υποδόριο ιστό.

Είναι πολύ συχνά και θεωρούνται ως οι συχνότεροι καλοήθεις όγκοι στον άνθρωπο.

Οι γυναίκες παρουσιάζουν συχνότερα λιπώματα από τους άνδρες.

Το μέγεθος είναι συνήθως μικρό, με διάμετρο που δεν ξεπερνά τα 3 εκατοστά αλλά κάποιες φορές μπορούν να είναι και μεγαλύτερα και να φθάνουν στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού ή ακόμη μεγαλύτερα.

Κάποια λιπώµατα µπορεί να µην τα αισθανόµαστε καθόλου και να µην µας ενοχλούν, κάποια άλλα όµως µπορεί να τα νιώθουµε ακόµα και να κινούνται κάτω από το δέρµα µας αν τα πιέσουµε. Ωστόσο η αιτία της εµφάνισής τους σε γενικές γραµµές παραµένει άγνωστη.

Πότε πρέπει να τα αφαιρούμε;

Ένα λίπωμα που δεν αλλάζει μορφή και μέγεθος δεν είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί, εκτός αν συντρέχουν αισθητικοί λόγοι. Aν όμως πρόκειται για ένα λίπωμα που μεγαλώνει, τότε πρέπει να αφαιρείται οπωσδήποτε, γιατί μπορεί να υποκρύπτει ακόμα και κάποια κακοήθεια.

Eπίσης, όταν ένα λίπωμα υποτροπιάσει -πράγμα που σημαίνει πως θα ξαναεμφανιστεί μετά από ένα διάστημα αφότου αφαιρεθεί στην ίδια περίπου θέση όπου ήταν-, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε ένα χειρουργό για να το αφαιρέσει, να το καθαρίσει καλά, αλλά και να διερευνήσει τη σύστασή του.

Διαβάστε, επίσης,

Σαρκώματα μαλακών μορίων

Ατραυματική μέθοδος για την αφαίρεση λιπωμάτων

Λεμφαγγειολειομυομάτωση

Τι είναι ο όζος;

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας. Υπάρχουν μυρωδιές στο σπίτι σας που μπορεί να μην γνωρίζετε καν αν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ