Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΨυχολογίαΑν είσαστε γυναίκα και τελειομανής κινδυνεύετε

Αν είσαστε γυναίκα και τελειομανής κινδυνεύετε

Η τελειομανία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία

Οι περισσότερες γυναίκες είναι πιθανότερο να νιώθουν αισθήματα ανεπάρκειας, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά τους, λόγω της τελειομανίας που τις διακατέχει.

Σε μία αμερικανική επιστημονική έρευνα, τα συμπεράσματα καταλήγουν στο ότι οι γυναίκες, σε υψηλότερο ποσοστό έναντι των ανδρών, αισθάνονται πως δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις που οι ίδιες έχουν θέσει στον εαυτό τους, όσον αφορά την οικογένεια και το επάγγελμά τους.

Αυτή η τελειομανία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στις εργασιακές και τις οικογενειακές και λοιπές προσωπικές επιδιώξεις τους, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η μελέτη έγινε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Όμπερν της Αλαμπάμα.

Το 34% των γυναικών που ρωτήθηκαν για το επάγγελμά τους, δήλωσαν ότι νιώθουν πως δεν εκπληρούν τα υψηλά στάνταρντ που έθεσαν στους εαυτούς τους, έναντι ποσοστού 24% των ανδρών. Όσον αφορά το σπίτι και την οικογενειακή ζωή, το αντίστοιχα ποσοστά ήσαν 30% για τις γυναίκες και 17% για τους άνδρες.

Μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, είναι ότι οι γυναίκες συχνά αισθάνονται πολύ ένοχες, όταν μπερδεύουν τις απαιτήσεις της δουλειάς και της οικογένειάς τους, καθώς αισθάνονται ότι δεν τα καταφέρνουν σωστά σε κανέναν από τους δύο τομείς.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Occupational and Organizational Psychology».

Διαβάστε, επίσης,

Πότε η ομορφιά κλείνει πόρτες

Πώς να κάνετε σεξ παρά τις τόσες υποχρεώσεις

Απιστίες γυναικών

Εσείς καβγαδίζετε;

Εσείς ανήκετε στην Multitasking γενιά;

Ο γάμος είναι μεγάλη απόφαση…

Μοντέρνα ζευγάρια

Μην παραδεχτείτε ποτέ την απιστία σας

Κάπου, κάπως, κάποτε στο μέλλον…

Οι άντρες πρέπει να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού

Είναι καλύτερα ένα ζευγάρι να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι ή σε χωριστά;

Αντιστρέψτε τους ρόλους

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρούφα

Τρούφα. Τέσσερα είδη τρούφας ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Γίνεται και καλλιέργεια τρούφας που είναι δύσκολη, αλλά πολύ αποδοτική. Η τρούφα ή tartufo ή truffle είναι ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ