Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠαιδιατρικήΤαξιδεύοντας με τα παιδιά

Ταξιδεύοντας με τα παιδιά

Ένα πολύωρο ταξίδι με τα παιδιά σας…

1. Να είστε προετοιμασμένοι 

Θα πρέπει να ξέρετε τι να περιμένετε. Καλό είναι να έχετε μαζί σας σνακ, παιχνίδια, βιβλία και ό,τι άλλο θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή των μικρών σας από τη μονοτονία του δρόμου. Όταν το ένα αντικείμενο θα γίνεται βαρετό, θα πρέπει να ακολουθεί το επόμενο, που θα το αντικαταστήσει.

2. Αναχωρήστε νωρίς το πρωί 

Όσο περισσότερη μέρα θα έχετε στο ταξίδι σας, τόσο περισσότερα πράγματα θα μπορεί να βλέπουν τα μικρά σας και να χαζεύουν. Αυτό σημαίνει πολλά οπτικά ενδιαφέροντα και πολύς χρόνος για παιχνίδι. 

3. Μην ξεχνάτε να αλληλεπιδράτε 

Ίσως και να σας φαίνεται κάπως περίεργη η συνομιλία σας με την πίσω θέση του αυτοκινήτου, αφού δεν πρόκειται να λάβετε καμία απάντηση σε όλα όσα λέτε, ωστόσο θα κάνει τα μικρά σας να νιώθουν καλύτερα, αφού δεν θα αισθάνονται παραμελημένα και ξεχασμένα. Να τα ρωτάτε συχνά πώς είναι, τι κάνουν, πώς βλέπουν τα πράγματα γύρω τους κτλ. Είναι σίγουρο ότι για όση ώρα θα τους μιλάτε, θα έχουν καλύτερη διάθεση. 

4. Παίξτε παιχνίδια 

Οποιοδήποτε παιχνίδι ενισχύει την αλληλεπίδραση και δεν απαιτεί να στριφογυρίζετε στη θέση σας είναι ενδεδειγμένο. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο είναι μια ευκαιρία να τους μάθετε την αλφαβήτα.

5. Κάνετε συχνές στάσεις 

Μέσα στον προγραμματισμό του ταξιδιού σας, καλό είναι να υπολογίσετε και κάποια διαλείμματα κάθε 2 τουλάχιστον ώρες. Αξιοποιήστε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα για να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο, να αλλάξετε πάνα, να τσιμπήσετε κάτι, να περιηγηθείτε στο χώρο, να τρέξετε με τα παιδιά σας. Όσο περισσότερη ενέργεια κάψουν τα παιδιά  σας σε μία από τις στάσεις σας, τόσο λιγότερη ανησυχία θα έχει όταν τα ξαναβάλετε στα καθισματάκια του αυτοκινήτου.

6. Πάρτε μαζί σας ένα φορητό DVD player 

Όταν αρχίζει να νυχτώνει στο ταξίδι και οι επιλογές απασχόλησης των παιδιών περιορίζονται στο ελάχιστο, μια παιδική ταινία αποτελεί μοναδικό τρόπο αποφυγής της γκρίνιας και της ανησυχίας. Έτσι, θα τους δώσετε την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την εμπειρία του ταξιδιού.

7. Προσοχή στα πολύωρα ταξίδια

Όταν οδηγείτε για πολλές ώρες και αρχίσουν να κλείνουν τα μάτια σας είναι η στιγμή που πρέπει να σταματήσετε, να βγείτε από το αμάξι και να πάρετε καθαρό αέρα.

Και όταν, τελικά, φτάσετε στον προορισμό σας, μην παραλείψετε να ευχαριστήσετε τα παιδιά σας. Άλλωστε, δεν ήταν και λίγο αυτό που έκαναν! Πάρτε τα μια μεγάλη, τρυφερή αγκαλιά…

Καλό ταξίδι!

Διαβάστε, επίσης,

Είδη παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ