Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΤεστ DNA στα τρόφιμα

Τεστ DNA στα τρόφιμα

Το τεστ DNA στα τρόφιμα βάζει τέλος στη νοθεία

 

Τη γενετική αναγνώριση και ταυτοποίηση των τροφίμων με τη μέθοδο DNA προτείνει η επιστήμη, ως όπλο στη μάχη κατά της νοθείας, σε προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης.

Η νοθεία σε προϊόντα Ονομαστής προέλευσης είναι συχνή. Όμως, τώρα η ταξινόμηση γίνεται με μοριακούς δείκτες και με το γραμμωτό κώδικα DNA (barcoding).

Οι Έλληνες ερευνητές του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), έχουν προσθέσει ελληνικά είδη και ντόπιες ποικιλίες προϊόντων στην τεράστια παγκόσμια online ψηφιακή barcode βιβλιοθήκη, που θα περιλαμβάνει τη γενετική ταυτότητα κάθε έμβιου οργανισμού, με χιλιάδες αλληλουχίες ειδών.

Η μέθοδος έχει το πλεονέκτημα πως χρειάζεται μικρές ποσότητες ιστού του προϊόντος για την ταυτοποίηση, ενώ επιτρέπει την αναγνώριση ειδών, ακόμη και σε εμπορικά προϊόντα, όπως το αλεύρι, οι μαρμελάδες, τα γλυκά κουταλιού, το λάδι κ.α.

Τέρμα τα προϊόντα μαϊμού στα ράφια. Για να πληρώνουμε και να τρώμε αυτό που θέλουμε…

Διαβάστε, επίσης,

To τεστ που δείχνει πόσο και πώς θα ζήσετε

Tεστ DNA

Συντήρηση τροφίμων

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακουφιστείτε από τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Ανακουφιστείτε από τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Οι περισσότεροι ασθενείς με δυσκοιλιότητα την αντιμετωπίζουν, επιτυχώς, με μερικά απλά βήματα. Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ως λιγότερες από τρεις κενώσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ