Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤεχνική για να μετράτε το σφυγμό

Τεχνική για να μετράτε το σφυγμό

Πώς θα πάρετε το σφυγμό

Μέτρηση καρδιακού σφυγμού από τον καρπό

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε, είναι να εξασκηθείτε παίρνοντας τον δικό σας σφυγμό

•          Ακουμπήστε τις άκρες των δαχτύλων σας, του δείκτη, του μέσου και του παράμεσου, στην εσωτερική επιφάνεια της άρθρωσης του καρπού.

•          Μην ψάχνετε ποτέ το σφυγμό με τον αντίχειρά σας. Υπάρχει ένας ασθενής σφυγμός στον ίδιο τον αντίχειρα και το πιθανότερο είναι να αντιληφθείτε αυτόν παρά εκείνον που ζητάτε. Βρείτε το κόκκαλο στην άκρη του πήχη, στην πτυχή που σχηματίζεται στην εξωτερική βάση του αντίχειρα.

•          Σύρετε τα δάχτυλά σας προς την εσωτερική μαλακή πλευρά του καρπού, σταματώντας, πριν τα δάχτυλά σας φθάσουν στη δέσμη των τενόντων που κατευθύνονται προς τον πήχη και πιέστε σταθερά.

•          Πιθανό να μην αισθάνεστε τίποτε αν δεν πιέσετε αρκετά. Αντίθετα, μπορείτε να σταματήσετε το σφυγμό αν πιέσετε υπερβολικά.

•          Αισθανθείτε τώρα έναν κανονικό σφυγμό. Συνεχίσετε να ελέγχετε το σφυγμό σας, εξετάζοντας τον αριθμό των σφύξεων ανά λεπτό, την ένταση και την κανονικότητά του.

•          Πάρτε το σφυγμό σε ένα ολόκληρο λεπτό.

•          Ο μέσος όρος σφύξεων σε ένα μέσο ενήλικα είναι 70-72 ανά λεπτό. Υπάρχουν, όμως ενήλικα άτομα υγιή που έχουν 60 ή 90 σφύξεις το λεπτό. Ένα νεογέννητο μωρό έχει 120 σφύξεις ανά λεπτό που λιγοστεύουν όταν μεγαλώνει.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την καρδιά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάληλα συμπληρώματα 

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Αν έχετε συχνά ταχυκαρδία

Η δύναμη της χειραψίας

Μετρήστε σωστά την πίεσή σας

Έκτακτες συστολές

Γονίδια για τους παλμούς της καρδιάς

Σημεία αφυδάτωσης

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας. Υπάρχουν μυρωδιές στο σπίτι σας που μπορεί να μην γνωρίζετε καν αν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ