Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Ιριδολογία

Τι είναι η ιριδολογία

Iριδολογία ονομάζεται μία μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής. Κατά την άσκηση της μεθόδου εξετάζεται η ίριδα του ματιού, με σκοπό να γίνει διερεύνηση γενετικών προδιαθέσεων. Η μέθοδος στηρίζεται στην υπόθεση ότι κάθε όργανο στο ανθρώπινο σώμα αντιστοιχεί σε ένα μέρος της ίριδος. Σημάδια ή χρωματικές μεταβολές που υπάρχουν στην αντίστοιχη ζώνη μας πληροφορούν για το είδος της γενετικής ευαισθησίας. Συμβιώνει με τις αρχές τις ομοιοπαθητικής, του βελονισμού, της υγιεινής διατροφής και αποτελεί ένα ολόκληρο φιλοσοφικό σύστημα πάνω στην υγεία και στον τρόπο ζωής. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία και συνδυάζει τις αρχές τις επιστήμης και της παραδοσιακής ιατρικής.


Τι μας δείχνει μία εξέταση ίριδας; (Ιριδοσκόπηση)

Μία ολοκληρωμένη ανάλυση της ίριδάς μας και ιδιαίτερα η ένταση του χρώματος των ιριδικών ινών, μας παρουσιάζει την γενική φυσική κατάσταση του εξεταζόμενου.

Η δομή, τα πεδία, το χρώμα, η φωτεινότητα, η σκίαση ή οι κοιλότητες κάποιων περιοχών, είναι αυτά που μας αποκαλύπτουν την ενεργοποίηση, τον ερεθισμό, το τραύμα ή τη δυσλειτουργία των ιστών και των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.

Μας δίνει στοιχεία για την ικανότητα του κάθε ιστού να αυτοθεραπεύεται, αλλά και για τις κληρονομικές ευαισθησίες που ο εξεταζόμενος πιθανόν να έχει.

Μπορεί να παρατηρηθεί η ύπαρξη τοξικών ουσιών στο σώμα ή και διατροφική ή ή χημική ανισορροπία. Ακόμα και η ανάρρωση καταγράφεται στην ίριδα, με τη μορφή γραμμών.


Πώς γίνεται η εξέταση
Η εξέταση της ίριδας (ιριδοσκόπηση) γίνεται με την βοήθεια μιας ειδικά προσαρμοσμένης φωτογραφικής μηχανής ή βιντεοκάμερας η οφθαλμοσκοπίου. Η εικόνα της ίριδας στην συνέχεια μεγεθύνεται πολλές φορές και η επιφάνειά της υποδιαιρείται σε αρκετές δεκάδες τομείς όπου ο καθένας αντιστοιχεί σε κάποιο όργανο ή λειτουργία του σώματος. Ανάλογα με τα σημάδια που βρίσκονται αποτυπωμένα στους διάφορους τομείς της ίριδας, βγαίνουν τα συμπεράσματα για τις προδιαθέσεις του υπό εξέταση ατόμου.

Η ιριδοσκόπηση δεν έχει καμία σχέση με την συνηθισμένη οφθαλμιατρική εξέταση ο σκοπός της οποίας είναι διαφορετικός.
Η ιριδοσκόπηση δεν είναι ιατρική διάγνωση ούτε την αντικαθιστά, μπορεί όμως να συμβάλλει σε αυτήν, αναλύοντας το γενετικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο πιθανώς να στηρίζεται μια πάθηση.

Διαβάστε, επίσης,

Θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας;

Όραση του μωρού

Tα 12 εγκεφαλικά νεύρα και οι λειτουργίες τους

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΔιάμεση κυστίτιδα
Επόμενο άρθροΜαστοκυττάρωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας. Υπάρχουν μυρωδιές στο σπίτι σας που μπορεί να μην γνωρίζετε καν αν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ