Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΟικολογία-ΠεριβάλλονΤο ξύδι ως εναλλακτικό καθαριστικό

Το ξύδι ως εναλλακτικό καθαριστικό

Το ξύδι σύμμαχος για το πορτοφόλι σας

Το ξύδι ως εναλλακτικό καθαριστικό, μπορεί  να αντικαταστήσει πολλά από τα παραδοσιακά καθαριστικά, που κοστίζουν μια περιουσία, εξίσου αποτελεσματικά.

Επίσης, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως το ξύδι, συνεισφέρετε οικολογικά και στο περιβάλλον! 

Οι ιδιότητες του ξυδιού:

  • Στο Πλυντήριο Ρούχων

Ιδανικό καθαριστικό για τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων σας. Μια φορά το εξάμηνο τοποθετείστε δυο φλιτζάνια ξύδι στον κάδο και πραγματοποιείστε μια πλύση στο σύντομο πρόγραμμα χωρίς ρούχα και φυσικά, χωρίς απορρυπαντικό. Αφού τελειώσει η πλύση μπορείτε να καθαρίσετε με ζεστό νερό τη θήκη του απορρυπαντικού και μ’ ένα πανί ελαφρά βρεγμένο όλη τη συσκευή εξωτερικά. Μ’ αυτό τον τρόπο, το πλυντήριό σας μπορεί να διατηρηθεί σαν καινούριο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Στο Φούρνο Μικροκυμάτων

Τοποθετείστε μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ένα μπολ γεμάτο με νερό και τρεις κουταλιές της σούπας ξύδι. Αφήστε το φούρνο σας να λειτουργήσει για τρία λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν, θα διευκολύνουν τον εσωτερικό καθαρισμό των τοιχωμάτων του φούρνου σας και θα εξαφανίσουν τις δυσάρεστες οσμές.

  • Καθαριστικό Τζαμιών

Για να δείτε τα τζάμια σας να αστράφτουν, προσθέστε σ’ ένα λίτρο νερό έξι κουταλιές άσπρο ξύδι και στη συνέχεια, καθαρίστε τα τζάμια σας με παλιές εφημερίδες. Το μαγικό αυτό μείγμα, το οποίο μπορούμε να φυλάξουμε σε ένα μπουκάλι με ψεκασμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επίμονους λεκέδες στα ράφια, στο εσωτερικό του ψυγείου, στα ποτήρια και στις πορσελάνες.

  • Στα Άλατα του Βραστήρα

Το ξύδι βοηθά στην απομάκρυνση των αλάτων από τον βραστήρα σας. Βράζετε μισό φλιτζάνι ξύδι με δυο φλιτζάνια νερό και όσο είναι ακόμη ζεστός ο βραστήρας σαπουνίζετε προσεκτικά. Έπειτα, ξεπλένετε με άφθονο νερό.

  • Αντιμικροβιακή Δράση

Αντί των χημικών καθαριστικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό ξύδι, αραιωμένο σε νερό για να φροντίσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας, αφού το ξύδι έχει αντιμικροβιακή δράση. Μια οικολογική πρόταση που ενδείκνυται, καθώς όλα τα παιδιά έχουν την τάση να τοποθετούν τα παιχνίδια τους στο στόμα και καλό είναι να περιορίσουμε, όσο γίνεται περισσότερο, την επαφή τους με χημικά συστατικά.

  • Λιποδιαλυτικός Καθαρισμός

Αν θέλετε να διαλύσετε τα επίμονα λίπη και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών από τα μαγειρικά σας σκεύη τότε μπορείτε να καταφύγετε για άλλη μια φορά στο θαυματουργό ξύδι! Το αραιώνετε μέσα σε ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας το σφουγγαράκι κουζίνας, κατά προτίμηση από τη σκληρή του πλευρά, θα δείτε τα σκεύη σας να λάμπουν από καθαριότητα ξανά.

Διαβάστε, επίσης,

Οικολογικά καθαριστικά

Πώς το ξύδι βοηθά να αδυνατίσετε

Χρήσιμες οικιακές συμβουλές

Ξεβουλώστε το νεροχύτη σας οικολογικά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ