Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑπαλλαγείτε από τους σκορπιούς

Απαλλαγείτε από τους σκορπιούς

Πώς να εξολοθρεύετε τους σκορπιούς

Οι σκορπιοί είναι συνηθισμένοι να ζουν σε σκληρές συνθήκες κι έτσι είναι ανθεκτικοί στα περισσότερα φυτοφάρμακα.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τους σκορπιούς είναι να τρυπήσουμε τον σκελετό τους με ένα αιχμηρό αντικείμενο, ή να χρησιμοποιήσουμε ένα ζώο με κοφτερά δόντια για να το κάνει.

Τρυπήστε τον σκελετό του σκορπιού με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Καλύψτε το σώμα σας με ρούχα. Να φοράτε τζιν παντελόνι ή άλλα ρούχα από χοντρό ύφασμα, βαριά δερμάτινα παπούτσια και χοντρά γάντια.   Βρείτε ένα αιχμηρό αντικείμενο, όπως ένα ψαλίδι με μακριές λεπίδες, ή ένα μεγάλο μαχαίρι ή άλλο μακρύ, αιχμηρό αντικείμενο. Τρυπήστε το σκορπιό μέχρι να πεθάνει. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα αμβλύ αντικείμενο, όπως ένα βαρύ βιβλίο, παπούτσι, ή βαριοπούλα, για να συντρίψετε το σκορπιό, αντί να τον τρυπήσετε. Θα πρέπει να στρίψετε το παπούτσι σας, ή την πέτρα ή άλλο σκληρό αντικείμενο, για να εξασφαλίσετε ότι ο σκορπιός έχει συνθλιβεί.

Ψάξτε για σκορπιούς τη νύχτα. Αν έχετε σκορπιούς στο σπίτι σας, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτούς, σκοτώνοντάς τους τη νύχτα, που είναι ξύπνιοι. Χρησιμοποιήσετε έναν φακό και ρίξτε φως στους τοίχους, στις γωνίες, και σε άλλους τόπους, όπου κρύβονται.

-Σκεφτείτε την πρόσληψη ενός επαγγελματία για να εξολοθρεύσει τους σκορπιούς.

-Αν έχετε γάτες στο σπίτι κυνηγούν τους σκορπιούς και τους σκοτώνουν. Τα κοτόπουλα μπορούν, επίσης, να σκοτώσουν τους σκορπιούς.  

-Δοκιμάστε τη φυσική ουσία diatomaceous earth. Είναι μια λεπτή άσπρη σκόνη που μπορεί να σκορπιστεί σε πόρτες, ρωγμές και σχισμές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Είναι απολύτως ασφαλής για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα, αλλά εξολοθρεύει σκορπιούς, αράχνες, κατσαρίδες και άλλα έντομα. Είναι ένα ιζηματογενές πέτρωμα που χρησιμοποιείται ως βοηθητικό διήθησης, είναι ήπιο λειαντικά σε οδοντόκρεμες, σε εντομοκτόνα, απορροφητικό για υγρά, επίχρισμα σε ψάθες κ.ά

-Φτιάξτε παγίδες από κόλλα για να απαλλαγείτε από τα ποντίκια, τις κατσαρίδες και τους σκορπιούς και βάλτε τις σε σκοτεινές γωνίες και κοντά σε πηγές νερού. Θα πιάσετε πολλούς.

Πετάξτε τους σωρούς από πέτρες και ξύλα από την αυλή σας.

-Οι σκορπιοί τρέφονται με έντομα, οπότε αν έχετε άλλα παράσιτα στο σπίτι δεν θα απαλλαγείτε εύκολα από αυτούς. Ρίξτε βορικό οξύ ή ή diatomaceous earth για να εξολοθρεύσετε όλα τα παράσιτα

Σφραγίστε τις τρύπες στους τοίχους στο σπίτι σας. Ελέγξτε τις πόρτες σας, τα κουφώματα, τους αεραγωγούς, την καμινάδα, και βεβαιωθείτε ότι είναι ερμητικά κλειστά.

Διατηρείτε το σπίτι σας ξηρό. Οι σκορπιοί έλκονται από υγρά σημεία. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε διαρροή σε κάποιο σωλήνα, και εγκαταστήσετε ένα ανεμιστήρα στο μπάνιο σας, έτσι ώστε να στεγνώνει γρήγορα μετά τη χρήση. Μην αφήνετε βρεγμένες πετσέτες στο πάτωμα.

Διαβάστε, επίσης,

Ασφαλείς διακοπές για τα παιδιά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΣύνδρομο Noonan
Επόμενο άρθροΤο σύνδρομο Prader-Willi
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας

Λόγοι που μυρίζει άσχημα το σπίτι σας. Υπάρχουν μυρωδιές στο σπίτι σας που μπορεί να μην γνωρίζετε καν αν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ