Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρεύονται οι μπάμιες
Μπάμιες στο ταψί
Υλικά για 4-6 άτομα
- -1 κιλό μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες
- -1 φλιτζ. ξίδι
- -3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- -2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- -3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- -250 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- -Αλάτι ανεπεξέργαστο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Εκτέλεση
- Πλένετε τις μπάμιες και κόβετε κωνικά την άκρη που είναι το κοτσανάκι.
- Τις βάζετε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζετε με το ξίδι και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε στον ήλιο για 1-2 ώρες. Η διαδικασία αυτή δεν είναι απαραίτητη σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες.
- Τοποθετήστε όρθιες τις μπάμιες στο ταψί, στη σειρά, ώστε να μην σπάσουν κατά το ψήσιμο και να γίνουν πιο τραγανές.
- Στη συνέχεια περιχύνετε με την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σκόρδα σε φέτες και το ελαιόλαδο.
- Τέλος αλατοπιπερώνετε.
- Τα υγρά δεν πρέπει να σκεπάζουν τελείως τις μπάμιες (πρέπει να φαίνονται οι μύτες τους).
- Ψήνονται σε 30 λεπτά σε προθερρμασμένο φούρνο στους 180ο C
- Τρώγονται ζεστές, αλλά είναι ευχάριστες και κρύες.
Διαβάστε, επίσης,
Οι εναλλακτικές θεραπείες στο άσθμα
Τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες για την υγεία
Είναι υγιεινά τα κατεψυγμένα λαχανικά;
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά
Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα
www.emedi.gr