Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ καλύτερη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

Η καλύτερη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

Φυσικός χυμός θεραπεύει τις υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

Ένας φυσικός χυμός από μύρτιλα (cranberries) χωρίς ζάχαρη βοηθά στις υποτροπιάζουσες κυστίτιδες.

Τα cranberries και bluberries (μύρτιλα) περιέχουν προανθοκυανιδίνες και βοηθούν στην πρόληψη και τη θεραπεία των ουρολοιμώξεων σε ηλικιωμένους ασθενείς, σε άτομα με αναπηρίες, σε ανατομικές ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος, σε αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα, σε εγκύους και σε παιδιά.

Ο μηχανισμός των cranberries εναντίον των ουρολοιμώξεων από E.coli είναι ότι αναστέλλουν την ικανότητα προσκόλλησης των βακτηριδίων στα κύτταρα και τα βακτηρίδια που δεν προσκολλούνται απομακρύνονται με την ούρηση.

Σε μια μελέτη που έγινε για την πρόληψη των υποτροπιάζουσων ουρολοιμώξεων σε ηλικιωμένες γυναίκες με trimethoprim 100mg σε σχέση με cranberry 500mg βρέθηκε ότι η συνεχής χορήγηση trimethoprim είχε ένα πολύ μικρό πλεονέκτημα στην πρόληψη σε σχέση με τα cranberries, άρα σε ηλικιωμένες γυναίκες με υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις μπορεί να χορηγείται για πρόληψη, ένα φυσικό προϊόν, χωρίς τον κίνδυνο ανάπτυξης αντοχής στα αντιβιοτικά ή της επιπλοκής της λοίμωξης με Clostoridim difficile ή μύκητες.

Σε μια άλλη μελέτη χορηγήθηκε cranberries σε γυναίκες με επιβεβαιωμένη ουρολοίμωξη από E. Coli. Από αυτές μερικές είχαν ουρολοίμωξη από ανθεκτικό στέλεχος στην trimethoprime-sulfamethoxazole E. Coli. Η αναστολή της προσκόλλησης του βακτηριδίου ήταν 80% και 79% φανερώνοντας ότι με τα cranberries υπάρχει αναστολή προσκόλλησης των βακτηριδίων χωρίς να αναπτύσσονται μηχανισμοί αντοχής, όπως στα αντιβιοτικά.

Σε μια τρίτη μελέτη που έγινε σε 400 εγκύους τα cranberries αποδείχθηκαν ασφαλή για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε, επίσης,

Οδηγός για την ασφάλεια στις διακοπές

Τροφές φάρμακα

Βαλβίδες οπίσθιας ουρήθρας

Διάμεση κυστίτιδα

Πώς η ακράτεια ούρων προκαλεί κατάθλιψη

Σύνδρομο της Υπερδραστήριας Κύστης

Τι είναι η πυουρία

Προβλήματα εφηβείας γυναικών

Πορτοκάλια ή Νεράντζια;

Μάθετε να αξιολογείτε την γενική ούρων

Νυχτερινή ενούρηση στα παιδιά

Ουρολοίμωξη

Κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση

Χρόνια ουρολοίμωξη

Ακράτεια ούρων

Πότε γίνεται επικίνδυνο το κολοβακτηρίδιο;

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΠρόληψη υπογλυκαιμίας
Επόμενο άρθροΦαγκρί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ