Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΛέιζερ για τη διάγνωση του καρκίνου μαστού

Λέιζερ για τη διάγνωση του καρκίνου μαστού

Print Friendly, PDF & Email
Το λέιζερ αποτελεσματικό στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού
Η νέα μέθοδος θα σώσει εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο από την ταλαιπωρία και το άγχος που συνεπάγεται η χρονοβόρος αναμονή της τελικής διάγνωσης, καθώς και τα συστήματα υγείας από περιττά κόστη που συνδέονται με άχρηστες βιοψίες, αφού από πολλούς επιστήμονες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διασποράς των καρκινικών κυττάρων κατά τη βιοψία. 

Πολλές «περιττές» βιοψίες

Σήμερα οι γυναίκες υποβάλλονται σε υπερήχους στους μαστούς ή σε μαστογραφία και αν τα αποτελέσματα δεν είναι φυσιολογικά τότε υποβάλλονται, συνήθως σε βιοψία, κατά την οποία λαμβάνεται δείγμα κυττάρων με μια λεπτή βελόνα από τον μαστό. Ωστόσο, ποσοστό ως και 90% αυτών των βιοψιών δίνουν τελικώς αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά και η εξέταση του δείγματος που γίνεται από τους παθολογοανατόμους, πολλές φορές έχει υποκειμενικά στοιχεία και η διάγνωση δεν είναι πάντα σωστή.
Η νέα τεχνική που αναπτύχθηκε από ειδικούς του Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογιών στο Οξφορντσάιρ βασίζεται στη χρήση λέιζερ για την ανίχνευση επικίνδυνων αλλαγών στον ιστό του μαστού. Το λέιζερ «σαρώνει» τον μαστό χωρίς να «σπάει» το δέρμα…
Η μέθοδος του λέιζερ θα μπορεί να διεξάγεται ταυτοχρόνως με τη μαστογραφία σώζοντας τις γυναίκες από χρόνο αναμονής και άγχος.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας οι ειδικοί στοχεύουν με το λέιζερ μια περιοχή του μαστού και αναλύουν το φως που ανακλάται – η χημική σύσταση του ιστού επιδρά στην «υπογραφή» του φωτός, για παράδειγμα οι κακοήθεις όγκοι έχουν διαφορετική «υπογραφή φωτός» σε σύγκριση με τους καλοήθεις.
Το λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού…
Παρακολουθήστε τη θεραπεία καρκίνου του μαστού με λέιζερ στα πολυμέσα
Διαβάστε, επίσης,
www.emedi.gr
[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/patU-L7wEC4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Προηγούμενο άρθροΠατάτες
Επόμενο άρθροΟι βιταμίνες για τον πεπτικό σωλήνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ