Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Σπίλος του ota

Είναι δυσχρωμία του ματιού και του προσώπου

 

Ο σπίλος του ότα ή οφθαλμοδερματική μελανοκυττάρωση ή σπίλος φουσκινο-κυανός οφθαλμο-γναθικός, ICD-10 D22.3 ή συγγενής μελάνωση βολβού προκαλείται από την παγίδευση των μελανοκυττάρων στο άνω τρίτο του χορίου.

Είναι κηλιδώδης αλλοίωση της πλευράς του προσώπου που περιλαμβάνει τα βλέφαρα και τους επιπεφυκότες, καθώς και το παρακείμενο δέρμα του προσώπου, τους σκληρούς, τους βολβικούς μύες και το περιόστεο.

Τα ιστολογικά στοιχεία ποικίλλουν από αυτά μιας μογγολοειδούς κήλίδας μέχρι ενός μπλε σπίλου. Έχει βρεθεί στο πρόσωπο μονομερώς και περιλαμβάνει τις δύο πρώτες κλάδους του τριδύμου νεύρου. Ο σκληρός χιτώνας εμπλέκεται στα δύο τρίτα των περιπτώσεων (προκαλώντας αυξημένο κίνδυνο γλαυκώματος).

Δεν πρέπει να συγχέεται με τη μογγολοειδή κηλίδα, η οποία είναι ένα σημάδι από τη γέννηση που προκαλείται από την παγίδευση των μελανοκυττάρων στο χόριο. Οι γυναίκες επηρεάζονται πέντε φορές πιο συχνά από τους άνδρες, και αυτό είναι σπάνιο στην Καυκάσια φυλή. Μπορεί να μην είναι συγγενής, και μπορεί να εμφανιστεί και κατά τη διάρκεια της εφηβείας.


Θεραπεία του σπίλου του ota

Ένα Q-switched λέιζερ έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία της κατάστασης.

Η υδροκινόνη είναι, επίσης, χρήσιμη για τη μερική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Επίσης, γίνεται κάλυψη με καλλυντικά.

 

Τα καλύτερα προϊόντα για το δέρμα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Απαλλαγείτε από τις γεροντικές κηλίδες

Οι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις πανάδες

Μυστικά ομορφιάς για να έχετε λαμπερό πρόσωπο

Φωτοανάπλαση για θεραπεία προσώπου

Αποτρίχωση με laser

Λαμπερό δέρμα

Δερμοαπόξεση

Μελάνωμα στο μάτι

Χρόνιο γλαύκωμα

Οξύ γλαύκωμα

Γλαύκωμα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και προλαμβάνουν και θεραπεύουν την άνοια Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ