Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΜήπως έχετε κατάθλιψη μετά τις διακοπές;

Μήπως έχετε κατάθλιψη μετά τις διακοπές;

Print Friendly, PDF & Email

Το σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές

 

Τώρα που οι διακοπές τελείωσαν… έρχεται το σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές…

Η κατάσταση αυτή, φέτος, είναι επιδεινωμένη αφού το μοναδικό πλέον αφορολόγητο αντικείμενο για τους Έλληνες είναι ο αυνανισμός…

Επιπλέον η συστηματική μεθόδευση τρομοκράτησης όλων των Ελλήνων, με δήθεν λάθη που διορθώνουν, έχουν τρελάνει πολίτες, εφορίες και λογιστές. Αλλά και οι repeatrers της ελληνικής δημοσιογραφίας, για όσους επιμένουν να κρατούν την τηλεόρασή τους ανοιχτή και  η πολύφερνη δήθεν δημοκρατία… έχουν φέρει σε απόγνωση όλους τους Έλληνες.

Οι Έλληνες, όσοι, βέβαια, κατάφεραν να πάνε διακοπές, θα υποφέρουν από κατάθλιψη μετά τις διακοπές, μετά την επιστροφή στο σπίτι και στη ρουτίνα, ειδικά αν οι διακοπές ήταν μακρές και ειδικά αν εκεί που πήγαν αν περάσαν ευχάριστα, χωρίς να παρακολουθούν τον τύπο και τα δρώμενα στην ελληνική κοινωνία.

Το έντονο στρες και η πίεση που όλοι δέχονται στο εργασιακό χώρο και στην κοινωνία μας έχουν σαν αποτέλεσμα κάποιοι να μην θέλουν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, να νιώθουν έντονα το αίσθημα της απογοήτευσης, να πιέζονται, να αγωνιούν για το τι τους περιμένει… και όλο αυτό να τους βαραίνει απίστευτα, ώστε οδηγούνται στη μελαγχολία.

Το σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, δυσφορία, ταχυπαλμία, ημικρανίες, ζαλάδες, απώλεια ή αύξηση βάρους, υπερβολικό άγχος, έλλειψη προσαρμοστικότητας και βέβαια κατάθλιψη και ισχυρά συναισθήματα νοσταλγίας.


Θεραπεία του συνδρόμου κατάθλιψης μετά τις διακοπές

  • Σε γενικές γραμμές το σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές περνάει μόνο του με το χρόνο. Διαρκεί συνήθως μερικές μέρες και φεύγει.
  • Άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι το άτομο να μοιραστεί τις εμπειρίες του με την οικογένεια και τους φίλους του ή και στο facebook, με φωτογραφίες και αναμνηστικά κείμενα.
  • Ακόμη πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να κρατήσει την τηλεόρασή του κλειστή, γιατί το φθινόπωρο και ο χειμώνας αναμένονται δύσκολοι. Με αυτό τον τρόπο οι όμορφες αναμνήσεις θα απαλύνουν τον πόνο του.
  • Οι μικρές αποδράσεις και μέσα στο φθινόπωρο ή το χειμώνα είναι σίγουρα μια καλή θεραπευτική μέθοδος, αλλά οι υποχρεώσεις και η οικονομική σας κατάσταση μπορεί να μην το επιτρέπουν. Αν είστε από τους τυχερούς που μπορείτε, αρχίστε να τις οργανώνετε από τώρα.
  • Οργανώστε τις υποχρεώσεις που έχετε σε σπίτι και γραφείο ώστε η προσαρμογή σας να γίνει πιο εύκολα.
  • Επαναφέρετε σιγά σιγά το ωράριο που είχατε πριν. Ελαττώστε σιγά- σιγά τα ξενύχτια…
  • Κάντε μια μικρή εκδρομή ακόμα το πρώτο Σαββατοκύριακο που θα επιστρέψετε.
  • Και αφού και ο αυνανισμός δεν φορολογείται…

Καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα!

Του χρόνου πάλι!

Διαβάστε, επίσης,

Μας τελείωσε ο καλοκαιρινός έρωτας

Eποχιακή συναισθηματική διαταραχή

Γιατί οι άντρες αυνανίζονται;

Κάνει καλό ο αυνανισμός στις γυναίκες;

Αυνανισμός

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Έλληνες το 2014

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία

Το οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης της Ελλάδας

Μέθοδος για να καλμάρετε τα νεύρα σας

Οι Έλληνες είναι τσαντισμένοι

www.emedi.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ βασιλικός
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα για άνεργους νέους
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ