Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΛοιμωξιολογίαΈλεγχος των λοιμώξεων στα νοσοκομεία

Έλεγχος των λοιμώξεων στα νοσοκομεία

Print Friendly, PDF & Email

Όταν υπάρχει ποιότητα στη φροντίδα των ασθενών

Ένα καλό πρόγραμμα ελέγχου των λοιμώξεων σε ένα νοσοκομείο ή κάποιο άλλο υγειονομικό κέντρο μειώνει τον αριθμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς, επίσης, και τη διάρκεια και το κόστος της νοσηλείας των ασθενών.

Όλα τα προγράμματα ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων έχουν σαν αποτέλεσμα την οικονομία και τη βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας.

Τα προγράμματα ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων μειώνουν τη νοσηρότητα και τη θνητότητα. Με τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων γίνεται πρόληψη των επιδημιών από πολυανθεκτικούς μικροργανισμούς, όπως ανθεκτικούς στη μεθικιλλίνη χρυσίζοντες σταφυλόκοκκους (MRSA) ή gram αρνητικά βακτηρίδια.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας, γιατί όσοι ασθενείς νοσηλεύονται σε αυτές είναι βαρύτερα πάσχοντες, απαιτούν περισσότερους επεμβατικούς χειρισμούς και ιατρικές παρεμβάσεις και έχουν έτσι μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν λοιμώξεις.

Η ανίχνευση των λοιμώξεων στα νοσοκομεία

Γίνεται, αρχικά, ταυτοποίηση των συχνότερων παθογόνων, μελέτη της αντοχής και της ευαισθησίας των βακτηρίων, καθώς, επίσης, και των οδών μετάδοσης ή διασταυρούμενης διασποράς.

Το προσωπικό καταγράφει και συλλέγει τα στοιχεία και τα αναφέρει. Μερικές φορές, τα στοιχεία είναι αναδρομικά.

Σημαντική είναι, επίσης, και η εκπαίδευση του προσωπικού για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ο ιός του Έμπολα

Μηνιγγίτιδα

Μέτρα σε μεταδοτικά νοσήματα

Τραυματισμός με βελόνα

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομίχλη εγκεφάλου

Η ομίχλη εγκεφάλου ή ο χήμειο-εγκέφαλος περιγράφεται ως μια ομιχλώδη σκέψη, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εστίασης και αδυναμία συγκέντρωσης. Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ