Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣεμινάριο για επιχειρήσεις

Σεμινάριο για επιχειρήσεις

Print Friendly, PDF & Email

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, Divani Palace Acropolis, Αθήνα

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση των συμμετεχόντων στη μεθοδολογία αξιολόγησης (Auditing) όλων των λειτουργιών και των συστημάτων μίας επιχείρησης. Αναγνωρίζονται οι διεργασίες υψηλού κινδύνου και έτσι διευκολύνεται το κτίσιμο μηχανισμού αλλά και η εφαρμογή άμεσων μέτρων παρέμβασης, προκειμένου να αποτραπούν κίνδυνοι και να διασφαλιστεί η συμβατότητα της λειτουργίας των Επιχειρήσεων με τις σχετικές νομοκανονιστικές διατάξεις (Compliance Management). Παράλληλα αξιολογούνται τα προληπτικά μέτρα, ώστε να προστατεύεται η επιχείρηση από κακόβουλες παρεμβάσεις (Fraud Management), πχ συμπαιγνία με προμηθευτές, εικονικές αγορές και, σε ευαίσθητες λειτουργίες, όπως η διασφάλιση των εισπράξεων, οι διαδικασίες για τον έλεγχο των πληρωμών, η σωστή καταχώρηση εγγραφών ταμείων, η έκδοση σωστών αναφορών, η σωστή λειτουργία του e-banking κλπ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν ένα πολύ πρακτικό Εργαλείο, το Effective Auditing Tool, που περιλαμβάνει πλήρες σετ ερωτήσεων που αφορούν κρίσιμους τομείς της επιχείρησης: Οικονομικές Υπηρεσίες, Προμήθειες, Παραγωγή, Συντήρηση, Πωλήσεις – Marketing, πολύτιμο για την υλοποίηση εσωτερικών ελέγχων και αναφοράς των ευρημάτων του εσωτερικού ελέγχου, έναν κατάλογο ευαίσθητων σημείων για αξιολόγηση των σχετικών προληπτικών μέτρων, καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε Access για να παρακολουθούνται οι Διορθωτικές Ενέργειες που προκύπτουν από τα ευρήματα.

Σε ποιούς απευθύνεται το Σεμινάριο Εσωτερικού Ελέγχου

Απευθύνεται σε Προϊσταμένους και βοηθούς Εσωτερικού Ελέγχου, Διευθυντές Ελέγχου, καθώς επίσης σε στελέχη Διευθύνσεων και Γενικούς Διευθυντές μικρομεσαίων Εταιρειών.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί πρόκληση για τον Διευθυντή Ποιότητας, ώστε να διευρύνει το Σύστημα Ποιότητας της επιχείρησης. Να συμπεριλάβει σε αυτό το σύνολο των Οικονομικών Λειτουργιών της Επιχείρησης και να διασφαλίσει έτσι, ότι έχει μελετηθεί επαρκώς η οικονομική πλευρά όλων των διαδικασιών της.

 


Ενότητες Σεμιναρίου Εσωτερικού Ελέγχου

•              Είδη ελέγχων (εσωτερικοί, εξωτερικοί, προληπτικοί, κατασταλτικοί)

•              Ποιες οι διαφορές μεταξύ παραδοσιακού και σύγχρονου μοντέλου

•              Οι εργασίες του εσωτερικού ελέγχου

•              Σχεδιασμός Πλάνου ελέγχου

•              Ετήσιος προγραμματισμός

•              Περιοχές Ελέγχου:

o             ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Ταμείο, Λογαριασμοί εισπρακτέοι, πληρωτέοι, ΦΠΑ, Τράπεζες κλπ

o             ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Συμβάσεις, Παρακολούθηση προμηθευτών κλπ

o             ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Προγραμματισμός παραγωγής, Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, Υλικά και ενέργεια, Ασφάλεια, Συντήρηση κλπ

o             MARKETING ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ: Ανάπτυξη προϊόντων/Έρευνα αγοράς

o             LOGISTICS: Ύψος/Κόστη Αποθεμάτων

o             ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

o             ΑΣΦΑΛΕΙΑ

o             ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

•              Προετοιμασία της υλοποίησης του ελέγχου

•              Δεοντολογία & Συμπεριφορές Εσωτερικού Ελεγκτή

•              Report Ελέγχου

•              Ενέργειες αποκατάστασης μη Συμμορφώσεων

Επίσης, θα παρουσιαστούν παραδείγματα επιχειρησιακών διαδικασιών και ο τρόπος που αξιολογούνται οι οικονομικές & λειτουργικές πλευρές τους.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 370 Ευρώ

Στη δεύτερη συμμετοχή παρέχεται έκπτωση 10%, στην τρίτη και άνω συμμετοχή παρέχεται έκπτωση 20%

Το κόστος συμμετοχής προπληρώνεται. Αριθμός Λογαριασμού: ALPHA BANK 163002320002857 ΙΒΑΝ: GR10 0140 1530 1630 0232 0002 857

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο στείλτε στο Fax 210.62.15.421 κατάλληλα συμπληρωμένη την παρακάτω δήλωση συμμετοχής. Εναλλακτικά, επιλέξτε forward, συμπληρώστε και στείλτε την στο [email protected] ή επιλέξτε “Δήλωση Συμμετοχής” για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας ηλεκτρονικά ή επικοινωνήσετε μαζί μας στo τηλέφωνo 210 6215 220.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δημητριάδη Ζήλη.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Α.Φ.Μ./Δ.Ο.Υ.:

ΤΗΛ.:

FAX:

E-mail:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

1.

2.

3.

Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου

Κωδ.Σεμ.SM

Διαβάστε, επίσης,

Η φιλοδοξία αντίδοτο στην οικονομική κρίση

Ποιο είναι το καλύτερο επάγγελμα;

Franchise

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ