Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ

Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ


Οι ειδικοί στο σεξ και στις σχέσεις λένε πως οι άντρες δεν είναι οι μόνοι που κάνουν λάθη στο σεξ, αλλά και οι γυναίκες, επίσης, πολλές φορές έχουν λαθεμένες αντιλήψεις και αντιδράσεις.

Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ:

1. Περιμένουν πάντα από τον άντρα να κάνει το πρώτο βήμα

Πολλές γυναίκες διστάζουν να εκδηλώσουν την ερωτική επιθυμία τους, για να μη θεωρηθούν πιεστικές ή επιθετικές. Όμως, οι περισσότεροι άντρες δυσφορούν όταν πρέπει πάντοτε αυτοί να αρχίζουν το ερωτικό παιχνίδι, διότι αισθάνονται ότι δημιουργεί δυσαρμονία στην ερωτική πλευρά της σχέσης τους και επιπλέον, από κάποια στιγμή και μετά αρχίζουν να νιώθουν πως δεν προσελκύουν ερωτικά τη σύντροφό τους.

Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν από καιρού εις καιρόν το πρώτο βήμα και τότε θα δουν πως θα περάσει η ερωτική τους ζωή σε ένα νέο επίπεδο ικανοποίησης.

2. Ανησυχούν για την εμφάνισή τους

Το να ανησυχεί μια γυναίκα για την εμφάνισή της στη διάρκεια του σεξ την εμποδίζει να το απολαύσει. Όταν κάνουν σεξ, η μόνη έγνοια θα πρέπει να είναι η απόλαυση. Οι άντρες θέλουν από τις συντρόφους τους να “αφήνονται” στο σεξουαλικό παιχνίδι, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί όταν εκείνες αγωνιούν για την εμφάνισή τους. Οι άντρες έλκονται από τις γυναίκες που είναι γεμάτες ζωντάνια, υγεία και νεανικότητα.  Αντί λοιπόν να ασχολείται μια γυναίκα με το σχήμα της μέσης και των γοφών της, προτιμότερο είναι να ασχοληθεί με την ενεργητικότητα, τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον της για τον σύντροφό της.

3. Νομίζουν ότι το σεξ είναι καθαρά σαρκικό για τους άντρες

Το σεξ είναι εξίσου σημαντικό και για τα δύο φύλα και οι γυναίκες δεν πρέπει να υποτιμούν τους άντρες πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει συναίσθημα. Άντρες και γυναίκες απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ στο πλαίσιο μιας στενής, μονογαμικής σχέσης. Άλλωστε, αυτοί που απολαμβάνουν περισσότερο και συχνότερα το σεξ είναι τα παντρεμένα ζευγάρια ή όσα συμβιώνουν – και αυτό αυτό δείχνει για το πόσο επιφανειακό είναι το περιστασιακό σεξ. Το 50% των γυναικών και το 52% των ανδρών που κάνουν σεξ με περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους, κατά βάθος ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν μαζί τους μακροχρόνια σχέση και το ένα τρίτο τελικά την αρχίζει. Ποτέ δεν πρέπει μια γυναίκα να πιστεύει ότι οι άντρες δεν είναι ρομαντικοί. Συχνά είναι πολύ πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες.

4. Πιστεύουν ότι οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ

Μπορεί οι περισσότεροι έφηβοι να είναι έτοιμοι και πρόθυμοι σχεδόν κάθε φορά, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους μεγαλύτερους άντρες. Όπως εκείνες δεν είναι πάντοτε έτοιμες για σεξ, έτσι δεν είναι και εκείνοι. Και όπως εκείνες δεν αγαπούν λιγότερο τους άντρες τους επειδή δεν θέλουν όλη την ώρα να κάνουν σεξ, έτσι κι αυτοί δεν τις απορρίπτουν όταν δεν έχουν όρεξη για σεξ. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ανασφάλεια των γυναικών.

5. Δεν λένε τι τους αρέσει

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μιλούν ευθέως για το σεξ, για το τι τους αρέσει στη διάρκειά του και τι όχι, ακόμα κι όταν βρίσκονται πολλά χρόνια σε σχέση με τον ίδιο άντρα  και η τακτική αυτή τις εμποδίζει να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση. Οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τις ερωτικές τους επαφές. Αν η γυναίκα δεν απολαμβάνει όσα κάνει με τον άντρα, δεν μπορεί να έρθει σε οργασμό – και εκείνος δεν μπορεί να μαντεύει τι της αρέσει και τι όχι. Η πραγματικότητα είναι πως οι άντρες κατά κανόνα θέλουν πάρα πολύ να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους. Το κλειδί είναι να εκφράσουν όσα νιώθουν με τρόπο που δεν θα πληγώσει τον εγωισμό του άντρα – και εκείνος θα εκτιμήσει τα σχόλιά τους και πιθανότατα θα τα λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν.

6. Συγχύζονται όταν εκείνος προτείνει κάτι νέο

Όταν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί, φυσικό είναι να θελήσει κάποια στιγμή ο άντρας να «τονώσει» λίγο τα πράγματα με κάτι νέο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την σύντροφό του: απλώς θέλει να βάλει λίγο «αλατοπίπερο» στη σεξουαλική τους σχέση. Άρα οι γυναίκες δεν πρέπει να βλέπουν αρνητικά την επιθυμία του άντρα για μία νέα  στάση στο σεξ. Από την άλλη και οι γυναίκες δεν πρέπει να  αισθάνονται υποχρεωμένες να πουν “ναι”. Αν της προτείνει κάτι για το οποίο αισθάνεται ότι υπερβαίνει την ηθική της μπορεί να αρνηθεί και να εξηγήσει τους λόγους. Αν το αίτημά του απλώς τις αιφνιδιάσει και αρχικά τους προκαλέσει ενόχληση, δεν πρέπει να αντιδράσουν υπερβολικά. Απλώς, πρέπει να τονίσουν  ότι θέλουν λίγο χρόνο για να το σκεφθούν.

Διαβάστε, επίσης,

Feng-Shui στην κρεβατοκάμαρα

Η αγάπη είναι επιλογή

Τι λάθη κάνουν οι γυναίκες

Μοντέρνα ζευγάρια

Κόλπα για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Αντιστρέψτε τους ρόλους

Εκείνος, εκείνη και το σεξ

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο

Πώς να τσακώνεστε σωστά

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες στο σεξ

Φράσεις που χρησιμοποιούν οι γυναίκες

Ποια χρώματα προτιμούν οι γυναίκες και ποια οι άνδρες

Η διαφορετικότητα του ανδρικού και γυναικείου φύλου

Οι γυναίκες που θέλουν σήμερα οι άντρες

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΤο ραδόνιο
Επόμενο άρθροΤο σύνδρομο Ramsay Hunt
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ