Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιατροφήΧρήσιμες πληροφορίες για το ζωμό βοδινού

Χρήσιμες πληροφορίες για το ζωμό βοδινού

Εκχύλισμα βοδινού

Ο ζωμός βοδινού είναι πλουσιότατη πηγή βιταμινών Β, αλλά στερείται καροτίνης, βιταμίνης Ε και βιταμίνης C.

Οι βιταμίνες Β που υπάρχουν είναι σε χλγρ ανά 100 γραμ: θειαμίνη 9,1, ριβοφλαβίνη 7,4, νικοτινικό οξύ 8,5, πυριδοξίνη 0,53. Το επίπεδο του φυλλικού οξέοσ είναι 1040 μγρ ανά 100 γρ και το επίπεδ της βιταμίνης Β12 είναι 8,3 μγρ ανά 100 γραμ.

Επίσης, ο ζωμός βοδινού περιέχει πολύ υψηλό νάτριο εξαιτίας της προσθήκης αλατιού, αλλά και το κάλιο είναι υψηλό εξαιτίας της συμπύκνωσης του εκχυλίσματος από το αρχικό βοδινό. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και φώσφορο, με ωφέλιμες ποσότητες σε ασβέστιο και μαγνήσιο.

Το περιεχόμενο του ζωμού βοδινού σε μέταλλα σε χλγρ ανά 100 γραμμάρια είναι: νάτριο 4800, κάλιο 1200, ασβέστιο 40, μαγνήσιο 61, φώσφορος 590, σίδηρος 14,0, χαλκός 0,45, ψευδάργυρος 1,8, χλώριο 6800.

Διαβάστε, επίσης,

Τι πρέπει να προσέχουν οι χορτοφάγοι

Συντήρηση τροφίμων

Αμινοξέα ως συμπληρώματα διατροφής

L-αργινίνη, το θαυματουργό αμινοξύ

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστός Ανέστη

Χριστός Ανέστη. Ευλογία σε όλο τον κόσμο, ειρήνη, αγάπη, υγεία κι ευτυχία και πορεία με ασφάλεια και σιγουριά Χριστός Ανέστη Η EMEDI σας εύχεται αυτή η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ