Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΤο εμβόλιο για τον Έμπολα

Το εμβόλιο για τον Έμπολα

Print Friendly, PDF & Email

Οι εξελίξεις για το εμβόλιο του Έμπολα

Μακροπρόθεσμη ανοσία στον ιό Έμπολα φαίνεται πως ανέπτυξαν πίθηκοι που πήραν το εμβόλιο.

Οι δοκιμές στους ανθρώπους ήδη έχει ξεκινήσει και το εμβόλιο φαίνεται να είναι ασφαλές.

Η ανοσία που χαρίζει το εμβόλιο είναι 10 μήνες.

60 εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και ελέγχονται κατά διαφορετικές χρονικές περιόδους. Κάθε εμβολιασμένος εθελοντής θα κληθεί να επιστρέψει στο εργαστήριο εννέα φορές κατά τη διάρκεια έξι μηνών για τη συλλογή των δεδομένων. Η θερμοκρασία του σώματός τους θα πρέπει επίσης να παρακολουθείται εξ αποστάσεως από τους ερευνητές.

Μέσα από τις δοκιμές, οι ερευνητές ελπίζουν να προσδιορίσουν αν το εμβόλιο μπορεί να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος για να παράγει αρκετά αντισώματα για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

Το εμβόλιο αναμένεται ότι θα είναι ασφαλές. Το πραγματικά δύσκολο είναι η εκτίμηση της ανοσολογικής απόκρισης και αν θα απαιτούνται μία, δύο ή και τρεις δόσεις.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα υπάρχουν αρκετά δεδομένα για την ασφάλεια και την ανοσολογική απάντηση οπότε αναμένεται να αναπτυχθεί και να κυκλοφορήσει από το τέλος του έτους στη Δυτική Αφρική.

Διαβάστε, επίσης,

Ο ιός του Έμπολα

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ