Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΤο τέλος των αυτοάνοσων νοσημάτων

Το τέλος των αυτοάνοσων νοσημάτων

Print Friendly, PDF & Email

Βρέθηκε επιτέλους η κατάλληλη θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Επιτιθέμενα κύτταρα στον ίδιο τον οργανισμό, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν αυτοάνοσα νοσήματα, στοχεύονται με επεξεργασία και μετατρέπονται σε προστατευτικά κύτταρα. Η έκφραση γονιδίου αλλάζει σταδιακά σε κάθε στάδιο της θεραπείας.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στον αγώνα κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και σταματούν τα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού από την επίθεση στους υγιείς ιστούς. Αντί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να καταστρέφει το δικό του, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ανακάλυψαν πώς τα κύτταρα μετατρέπονται από επιθετικά σε προστατευτικά κατά της νόσου.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Wellcome Trust και δημοσιεύτηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2014 στο περιοδικό Nature Communications.

Η ευρεία χρήση των αντιγόνων για ειδική ανοσοθεραπεία προτείνεται ως θεραπεία για πολλές αυτοάνοσες διαταραχές, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης τύπου 1, η νόσος του Graves και ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος.

Οι επιστήμονες είναι σε θέση να στοχεύουν επιλεκτικά τα κύτταρα που προκαλούν την αυτοάνοση ασθένεια και να τα μετατρέπουν σε προστατευτικά κατά της νόσου. Αυτή η μέθοδος ήδη εφαρμόζεται σε αλλεργίες και είναι γνωστή ως «απευαισθητοποίηση». Η ομάδα του Bristol αποκάλυψε πως η χορήγηση από τμήματα των πρωτεϊνών που είναι επιθετικές οδηγεί σε διόρθωση της αυτοάνοσης απόκρισης.

Το πιο σημαντικό, είναι ότι η εργασία τους αποκαλύπτει ότι η αποτελεσματική θεραπεία επιτυγχάνεται με σταδιακή αύξηση της δόσης του αντιγονικού θραύσματος με ένεση. Η ανοσοθεραπεία, είναι η θεραπεία με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και κάποια γονίδια και πρωτεΐνες ενεργοποιούνται ή να απενεργοποιούνται για να θεραπεύσουν.

Με αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση των κυττάρων μετατρέπονται τα κύτταρα που κάνουν την επίθεση σε προαστατευτικά κύτταρα με αποτέλεσμα αυτοανοχή σύμφωνα με την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου αγνοεί τους δικούς του ιστούς ενώ παραμένουν πλήρως εξοπλισμένοι για την προστασία ενάντια σε μια μόλυνση.

Η ανοσοθεραπευτική αυτή προσέγγιση αποφεύγει την ανάγκη για ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που σχετίζονται με πολλές παρενέργειες, όπως λοιμώξεις, ανάπτυξη όγκων και διατάραξη των φυσιολογικών ρυθμιστικών μηχανισμών.

Πολύτιμοι δείκτες  έχουν αναπτυχθεί με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας και μπορούν και μετρούν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας

Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δίνει ελπίδα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι διαδοχικές μεταγραφικές αλλαγές καταφέρνουν την ανάπτυξη μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής ανοσοθεραπείας.

Διαβάστε, επίσης,

Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο

Βιολογική θεραπεία του καρκίνου

Η ιστορία της Αλλεργιολογίας

Παράξενα συστατικά θεραπεύουν αρρώστιες των ανθρώπων

Αλλεργικά διαγνωστικά τεστ

Αλλεργίες

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΙατρικές συνταγές με το γκι
Επόμενο άρθροΥστερεκτομή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ