Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΟμοιοπαθητικήΟμοιοπαθητική για τις αρθρίτιδες

Ομοιοπαθητική για τις αρθρίτιδες

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις αρθρίτιδες

Η αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων. Η φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει το αρθρικό υγρό, τα οστά, τους χόνδρους, ή τους υποστηρικτικούς ιστούς.

Τα συχνότερα συμπτώματα της αρθρίτιδας είναι ο πόνος, η δυσκαμψία, και το οίδημα των αρθρώσεων. Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει μόνο μία ή περισσότερες αρθρώσεις σε όλο το σώμα.

Τα Ομοιοπαθητικά Φάρμακα για τις αρθρίτιδες

  • Colchicum

Αυτή είναι  θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα. Το οίδημα στην άρθρωση που είναι κόκκινο ή ωχρό, με εξαιρετική ευαισθησία στην αφή και ο πόνος με την παραμικρή κίνηση, με μεγάλη κατάπτωση του μυϊκού συστήματος και φούσκωμα στην κοιλιά είναι ενδείξεις για θεραπεία με αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο.  Ενδείκνυται όταν προσβάλλονται οι μικρότερες αρθρώσεις και τα δάχτυλα, οι καρποί και οι αστράγαλοι. Το  Colchicum χορηγείται σε κάθε περίπτωση ουρικής αρθρίτιδας, προκειμένου να μετριασθούν οι επιπτώσεις στην καρδιά.

  • Ledum

Το Ledum είναι μια χρήσιμη θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα, καθώς και για πολλά άλλα προβλήματα αρθρώσεων. Το μεγάλο δάχτυλο είναι πρησμένο και έχει επώδυνη πληγή . Το Ledum είναι, επίσης, χρήσιμο μετά από χρήση του Colchicum. Μπορεί να είναι η πρώτη θεραπεία όταν ο ασθενής έχει πάρει συμβατικά φάρμακα. Είναι, επίσης, ιδιαίτερα χρήσιμο για την φλεγμονή που επηρεάζει την άρθρωση του γόνατος.

  • Arnica

Η Arnica χρησιμοποιείται όταν ο ασθενής έχει αρθριτικούς πόνους στο πόδι που χειροτερεύουν προς το βράδυ και το μεγάλο δάκτυλο είναι κόκκινο. Η Arnica χρησιμοποιείται, συνήθως, σε ουρική αρθρίτιδα και σε πολύ έντονο πόνο. Ο φόβος της σωματικής επαφής με την πληγείσα περιοχή υποδεικνύει την άρνικα ως την κατάλληλη θεραπεία.

  • Bryonia

H Bryοnia χρησιμοποιείται για τη φλεγμονή, το πρήξιμο και τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων. Οι αρθρώσεις είναι πρησμένες, κόκκινες και ζεστές. Η δυσφορία επιδεινώνεται από την ξηρή και κρύα ατμόσφαιρα. Οι πόνοι είναι απότομοι, και η παραμικρή κίνηση ή το  άγγιγμα δημιουργούν δυσφορία. Ανακούφιση γίνεται αν η πίεση χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση της περιοχής. Τα κρύα επιθέματα, συχνά, μειώνουν τη δυσφορία.

  • Rhus tox

Το Rhus tox. χρησιμοποιείται όταν υπάρχει  ανησυχία και επιθυμία για συνεχή κίνηση, λόγω της ανακούφισης που προσφέρει. Κάποιος αισθάνεται χειρότερα όταν είναι σε καθιστή θέση ή όταν αρχίζει να κινείται. Το κρύο και ο υγρός καιρός  επιδεινώνει την κατάσταση, αλλά η ζεστασιά φέρνει ανακούφιση. Το Rhus tox είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για την αρθρίτιδα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην ακαμψία των αρθρώσεων και στην επιδείνωση της αρθρίτιδας με τις καιρικές μεταβολές.

  • Calcarea

Οι υδατάνθρακες Calc.carb χρησιμοποιούνται για την αρθρίτιδα που επιδεινώνεται σε κρύες ή υγρές συνθήκες, ειδικά όταν τα γόνατα είναι το πιο επώδυνο μέρος. Οι άνθρωποι που έχουν υπερβολικό βάρος επωφελούνται από αυτή τη θεραπεία. Συνίσταται, επίσης, όταν η αρθρίτιδα σχετίζεται με παλιούς τραυματισμούς.

  • Kali carbonicum

Το Kali.carb μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν οι αρθρώσεις ενός ατόμου είναι μόνιμα πρησμένες ή παραμορφωμένες. Αυτό είναι ένα χρήσιμο φάρμακο για τη ουρική αρθρίτιδα, όταν υπάρχουν οζίδια στις αρθρώσεις. Δεν είναι  θεραπεία για τα οξέα συμπτώματα, αλλά και για τις χρόνιες περιπτώσεις.

  • Urtica urens

Θεραπεύει τις περισσότερες περιπτώσεις ουρικής αρθρίτιδας. Ο πόνος και  το πρήξιμο υποχωρούν.

  • Picric acid

Aυτό το φάρμακο είναι χρήσιμο στην παραμορφωτική αρθρίτιδα.

Διαβάστε, επίσης,

Ποια δύναμη κρύβουν οι χάντρες στο κομπολόι

Τροφές φάρμακα

Θεραπεία με πλάσμα και αιμοπετάλια για τους μυοσκελετικούς πόνους

Αν έχετε αυξημένο ουρικό οξύ

Oστεοαρθρίτιδα

Παράξενα συστατικά θεραπεύουν αρρώστιες των ανθρώπων

Papimi

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Αποκτήστε ευλυγισία στις αρθρώσεις

Βότανα για τα οστά και τις αρθρώσεις

Βιταμίνες για την αρθρίτιδα

Τα καλύτερα βότανα για την αρθρίτιδα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΗ βιταμίνη D
Επόμενο άρθροΔυσκοιλιότητα και ομοιοπαθητική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ