Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΟμοιοπαθητικήΟμοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη

Ομοιοπαθητική και κατάθλιψη

Τα οφέλη για την κατάθλιψη από το φυτικό φάρμακο βαλσαμόχορτο είναι καλά τεκμηριωμένα. 

Αλλά υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά φάρμακα που μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη 

Όπως και τα συμβατικά αντικαταθλιπτικά φάρμακα, οι θεραπείες ομοιοπαθητικής μπορεί να βοηθήσουν μερικούς ανθρώπους να ανακάμψουν από την κατάθλιψη.

  • Arsenicum album

Κατασκευασμένο από λευκό αρσενικό, αυτό το φάρμακο ενδείκνυται για ανθρώπους που ανησυχούν υπερβολικά για την υγεία τους ή που είναι τελειομανείς και υπερβολικά επικριτικοί για τον εαυτό και τους άλλους. Διατρέχουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης, αν δεν καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους και τις προσδοκίες τους.

  • Aurum Metallicum

Φτιαγμένο από χρυσό, χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους που είναι εργασιομανείς με υπερβολική αίσθηση του καθήκοντος. Αυτό τους καθιστά επιρρεπείς στην απόγνωση, στα αισθήματα αναξιότητας και σε σκέψεις αυτοκτονίας μετά από μια αντιληπτή αποτυχία στην εργασία τους ή την προσωπική τους ζωή.

Οι άνθρωποι που ανταποκρίνονται σε αυτό το φάρμακο, το οποίο γίνεται από το εσωτερικό στρώμα του κελύφους στρειδιών, ιδρώνουν και υποφέρουν από αϋπνία, ειδικά όταν είναι μακριά από το σπίτι τους.

  • Ignatia Amara

Ταιριάζει σε όσους προσπαθούν να καταστείλουν τα συναισθήματα της θλίψης, απελπισίας ή για όσους έχουν συναισθηματική αναστάτωση. Οι άνθρωποι που ανταποκρίνονται στο ομοιοπαθητικό αυτό φάρμακο μπορεί να υποφέρουν από ένα εξόγκωμα στο λαιμό και να χασμουριούνται συχνά. Η θεραπεία χρησιμοποιείται συχνά μετά από μια σημαντική απώλεια.

  • Kali phosphoricum

Τα οφέλη από αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι για τους ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης και είναι εξωστρεφή και που υποφέρουν από εξάντληση. Παράλληλα με την αλλαγή στη διάθεση συχνά αναπτύσσουν και μυϊκή αδυναμία.

  • Lachesis muta

Αυτή η θεραπεία γίνεται από δηλητήριο φιδιού και μπορεί να βοηθήσει την κατάθλιψη που προκαλείται από την καταστολή, τη ζήλια ή τις υποψίες.  Μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη της εμμηνόπαυσης, ιδιαίτερα αν η γυναίκα αισθάνεται χειρότερα όταν είναι σε εγρήγορση και υποφέρει από τη ζέστη και ιδρώνει.

  • Natrum carbonicum

Για αυτούς που προσπαθούν να κρύψουν τα συναισθήματά τους από τους άλλους, κάτι που δεν βοηθά την κατάστασή τους, είναι το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο.

  • Natrum muraticum

Αυτή η θεραπεία είναι χρήσιμη για τα ευαίσθητα άτομα τα οποία έχουν θλίψη ή φόβο και μπορούν να χάσουν τον έλεγχο. Οι άνθρωποι που επωφελούνται από αυτό το φάρμακο συχνά υποφέρουν από ημικρανίες.

  • Pulsatilla nigricans

Η Pulsatilla είναι ένα χρήσιμο φάρμακο για την κατάθλιψη που οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές μετά τον τοκετό ή την εμμηνόπαυση. ΟΙ γυναίκες  που ποθούν συχνά τα γλυκά τρόφιμα και παίρνουν βάρος, πρέπει να δοκιμάσουν αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

  • Sepia

Η θεραπεία χρησιμοποιείται για την επιλόχεια κατάθλιψη, την απώλεια της λίμπιντο και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

  • Staphysagria

Τα καταπιεσμένα συναισθήματα, η οργή, που μπορεί να εκραγεί κάτω από μεγάλη πίεση είναι ενδείξεις γι΄αυτό το φάρμακο. Το στρες που σχετίζεται με πονοκεφάλους, τον πονόδοντο και τον στομαχόπονο είναι δείκτες για τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Διαβάστε, επίσης,

Το μαύρο φιδόχορτο

Διώξτε την κατάθλιψη με βαλσαμόχορτο

Πρόχειρο φαγητό και κατάθλιψη

Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση

Διαγνωστική εξέταση για την επιλόχειο κατάθλιψη

Eποχιακή συναισθηματική διαταραχή

Συμπτώματα που δείχνουν ότι πάσχετε από κατάθλιψη

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ