Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΝεφρολογίαΦορητή συσκευή αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς

Φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς

Μίνι συσκευή αιμοκάθαρσης με διαστάσεις τσέπης

Την μίνι φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Η νέα συσκευή αιμοκάθαρσης είναι τόσο μικρή που φοριέται στην ζώνη, όπως ισχύει και με τις αντλίες ινσουλίνης των διαβητικών.

Έτσι, οι νεφροπαθείς ασθενείς μπορούν να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η καθημερινή τους ρουτίνα.

Το επαναστατικό τους επίτευγμα αναμένεται να απελευθερώσει χιλιάδες ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια από το να επισκέπτονται τα νοσοκομεία κάθε δεύτερη ημέρα προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.

Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση η οποία πραγματοποιείται στο νοσοκομείο τρεις φορές την εβδομάδα. Η νέα επαναστατική φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης ζυγίζει 4,5 κιλά και λειτουργεί με μπαταρία. Οι ειδικοί που τη δημιούργησαν την περιγράφουν ως μικρή και αρκετά ελαφριά ώστε να είναι τσέπης.

Η φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης  παρέχει διαρκή αιμοκάθαρση 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα. Η συμβολή της φορητής συσκευής αιμοκάθαρσης στην ποιότητα ζωής των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια είναι μεγάλη και πολλοί θα εκτιμήσουν την επιλογή που τους παρέχει η φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία των νεφρών

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία των νεφρών

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Μεμβρανώδης σπειραματονεφρίτιδα

Σύνδρομο βαλκανικής νεφρίτιδας

Παρακέντηση μηριαίας φλέβας

Οζώδης πολυαρτηρίτιδα

Οι βιοχημικές εξετάσεις για τις παθήσεις νεφρών

Καταστάσεις που δεν απαιτούν χειρουργείο

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ