Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑναμορελίνη για την καρκινική καχεξία
Array

Αναμορελίνη για την καρκινική καχεξία

Η αναμορελίνη είναι φάρμακο για την καχεξία του καρκίνου

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η καχεξία του καρκίνου είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, αλλά χαρακτηρίζεται από την απώλεια της άλιπης μάζας του σώματος. Άλλα συμπτώματα του συνδρόμου απίσχνανσης μπορεί είναι η απώλεια μυών, η κόπωση, η αδυναμία και η απώλεια της όρεξης, ο πρόωρος κορεσμός, η αναιμία και τα οιδήματα.

Η anamorelin είναι ένα από του στόματος φάρμακο που έχει ένα νέο μηχανισμό δράσης, και ενεργεί ως ένα μιμητικό της ορμόνης της πείνας της γκρελίνης  με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης.

Με την Anamorelin αυξάνεται σημαντικά τόσο η άλιπη μάζα σώματος όσο και το σωματικό βάρος, και η όρεξη, σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο, καχεξία και ανορεξία.

Η δοσολογία αναμένεται να είναι 100 mg από το στόμα μία φορά ημερησίως

Η καχεξία του καρκίνου είναι ένα καταστροφικό, πολυπαραγοντικό και συχνά μη αναστρέψιμο σύνδρομο που επηρεάζει περίπου το 50-80% των ασθενών με καρκίνο, ανάλογα με τον τύπο του όγκου, και που οδηγεί σε σημαντική απώλεια βάρους, κυρίως με απώλεια των σκελετικών μυών και του σωματικού λίπους. Η καχεξία μπορεί να ευθύνεται για μέχρι το 20% των θανάτων από καρκίνο και η κατανόηση των υποκείμενων μοριακών μηχανισμών είναι απαραίτητη.

Η εμφάνιση της καχεξίας σε καρκινοπαθείς ασθενείς εξαρτάται από την θεραπεία του ασθενούς. Αλληλοπαρεμβολές μεταξύ των διαφόρων τύπων κυττάρων φαίνεται να οδηγεί σε απώλεια μυϊκής μάζας.

Η κατανόηση των μοριακών μηχανισμών της καχεξίας μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ολικά λευκώματα αίματος

Αιμορραγία στον καρκίνο

Οξική μεγεστρόλη

Νανδρολόνη

Τι είναι η γύρη ανθέων

Νευρογενής ανορεξία

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπανανιά

Συκιά

Αμπέλι

Καψικόν

Ανανάς

Πλουμέρια

Νεραντζιά

Ερυθρίνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μπανανιά

Μπανανιά. Η μπανανιά, οι μπανάνες και και τα πολλά και πολύτιμα οφέλη τους για την Υγεία Η μπανανιά ή Μούσα ή Musa ανήκει στην οικογένεια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ