Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΨυχολογίαΚόλπα για να είναι το μωρό σας πάντα γελαστό

Κόλπα για να είναι το μωρό σας πάντα γελαστό

Print Friendly, PDF & Email

Κόλπα για γελαστά μωρά

Δεν υπάρχει ομορφότερος ήχος από το γέλιο ενός παιδιού.

Υπάρχουν κινήσεις, που θα κάνουν το μωρό σας να γελάσει ξεκαρδιστικά…

Χορέψτε του. Οι χοροί  είναι κάτι σαν το νούμερο του κλόουν στο παιδικό πάρτι ή στο τσίρκο για το μωρό σας. Εάν κάνετε μία αστεία φιγούρα μπροστά του, σίγουρα θα γελάσει και με τον δικό του, μοναδικό, τρόπο θα προσπαθήσει να μιμηθεί τις κινήσεις σας. Πολύ γρήγορα εσείς και το μικρό σας θα γελάτε με την καρδιά σας.

Τρίψτε του τη μύτη του με τη μύτη σας. Τα μικρά λατρεύουν να έρχονται σε σωματική επαφή με τη μαμά και τον μπαμπά και ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια είναι τα φιλιά του εσκιμώου, το τρίψιμο της μύτης δηλαδή με τη δική σας μύτη.

Γαργαλήστε το μωρό σας. Τους αρέσει αφάνταστα και ξεκαρδίζονται στα γέλια…

Φουσκώστε του μπαλόνια. Φουσκώστε ένα μπαλόνι και μετά κρατώντας ελαφρά το στόμιό του αφήστε το να ξεφουσκώσει σταδιακά, ώστε να βγάζει αυτόν τον περίεργο ήχο. Θα ξεκαρδιστεί στα γέλια…

Δαγκώστε απαλά το μωρό σας. Δαγκώστε το απαλά στον λαιμό, στα μπουτάκια, στην κοιλίτσα, στον ποπό του… Του αρέσει πολύ

Τσαλακώστε αλουμινόχαρτο μπροστά στα μάτια του και τα αυτιά του. Στα μωρά αρέσει ο ήχος, όταν το τσαλακώνετε, και το έντονο χρώμα του.

– Δώστε του ένα σκληρό μπισκότο. Βάλτε το ένα άκρο του μπισκότου στο στόμα σας και το άλλο άκρο αφήστε να προσπαθεί να το πιάσει το μωρό σας με το στοματάκι του. Στη συνέχεια πάρετε το μπισκότο πίσω με το στόμα σας. Αν το κάνετε πολλές φορές το μωρό σας ξεκαρδίζεται στα γέλια.

– Βάλτε του μουσική, τραγουδήστε του και χορέψτε μαζί του. Η κλασική μουσική, άλλωστε, θέτει τις βάσεις για τις μελλοντικές ιδιοφυϊες. Το τραγούδι και ο χορός αρέσει πολύ στα μωρά.

Πάρτε το στην παιδική χαρά.  Ψάξτε για  παιδικές χαρές που είναι κατάλληλες για τα μικρά παιδιά. Αν δείτε πολλά μεγαλύτερα παιδιά αυτό δεν είναι  πάρκο για σας. Κάντε του εκεί στην παιδική χαρά ένα παιχνίδι με γυμναστική. Μια βόλτα με το καροτσάκι στο πάρκο ή γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σας θα κάνει το μωρό σας ευτυχισμένο.

Διαβάστε, επίσης,

Αντλίες μαστού για σίτιση

Φροντίδα παιδιών

Οι ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου στην υγεία

Πόσο πρέπει να τρώνε τα μωρά

Πώς θα καταλάβετε ότι ένα μωρό πονάει

Οι ερεθισμοί των μωρών από τις πάνες

Μήπως το παιδί σας πιπιλάει τον αντίχειρα;

Η περιποίηση του αφαλού του μωρού

Όραση του μωρού

Μωροκαλλυντικά

Ταξιδεύοντας με τα παιδιά

Δραστηριότητες για την προνηπιακή ηλικία

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά

Μασάζ για μωρά

Το βιβλίο εξασφαλίζει το μέλλον των παιδιών σας

Παιχνίδι και μάθηση

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ