Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑεροπορικά ταξίδια και υπνική άπνοια

Αεροπορικά ταξίδια και υπνική άπνοια

Δύσκολα τα αεροπορικά ταξίδια γι αυτούς που πάσχουν από υπνική άπνοια

 

Τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να καταπονήσουν την καρδιά των ανθρώπων που πάσχουν από αποφρακτική υπνική άπνοια, αναφέρουν Αυστραλοί ερευνητές. 

Η υπνική άπνοια είναι μια συχνή διαταραχή, κατά την οποία η αναπνοή σταματάει για λίγο αλλά πολλές φορές στη διάρκεια του ύπνου, με συνέπεια να μειώνονται τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Η αποφρακτική υπνική άπνοια είναι η πιο συχνή μορφή της νόσου. Η αποφρακτική υπνική άπνοια γίνεται ολοένα πιο συχνή επειδή αυξάνονται τα κρούσματα παχυσαρκίας, γιατί η παχυσαρκία αποτελεί μία από τις αιτίες της. 

Γι΄ αυτό τον λόγο, αποφάσισαν να μελετήσουν τα επίπεδα οξυγόνου και τον τρόπο αναπνοής μιας ομάδας υγιών εθελοντών καθώς και 22 πασχόντων από υπνική άπνοια στη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών.  Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι πάσχοντες από αποφρακτική υπνική άπνοια είχαν χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα τους, όχι μόνο στη διάρκεια των πτήσεων αλλά και πριν από αυτές. Επιπλέον, υγιείς και ασθενείς εθελοντές αύξαναν εξίσου την αναπνοή τους εντός του αεροπλάνου – γεγονός φυσιολογικό, λόγω της μειωμένης ατμοσφαιρικής πίεσης μέσα στην καμπίνα. Ωστόσο, οι πάσχοντες από υπνική άπνοια παρουσίαζαν υψηλότερους καρδιακούς παλμούς, ενώ ο οργανισμός του είχε και μεγαλύτερες ανάγκες σε οξυγόνο. Μάλιστα η ανάγκη τους σε οξυγόνο ήταν τόσο έντονη, ώστε επί της ουσίας οι μισοί χρειάζονταν υποκατάσταση οξυγόνου μέσα στο αεροπλάνο, αλλά δεν το γνώριζαν.

Τι μπορούν να κάνουν οι ασθενείς; Να έχουν τον νου τους και να αδυνατίσουν, αν διαθέτουν περιττά κιλά, συνιστούν οι ειδικοί.

Διαβάστε, επίσης,

Tι να κάνετε για το ροχαλητό

Σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο

Πολύποδες της μύτης

 Πνευμονική Υπέρταση

Σταματήστε να ροχαλίζετε με τη βοήθεια του κινητού

Χειρουργική της παχυσαρκίας

Μεγαλακρία

Μεταβολικό σύνδρομο

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ