Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΠώς οι απονευρώσεις μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία σας
Array

Πώς οι απονευρώσεις μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία σας

Οι απονευρώσεις είναι επικίνδυνες

 

Όταν ακούμε τον όρο απονεύρωση μας έρχεται αυτόματα στην σκέψη ο πόνος  που συνδέεται με τη διαδικασία.

Η απονεύρωση θεωρείται ως μια συχνή και ασφαλής τεχνική για να ξεπεραστούν ορισμένα οδοντικά προβλήματα.

Ωστόσο, οι απονευρώσεις  μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβείς για την υγεία μας.

Οι απονευρώσεις αποτελούν γόνιμο έδαφος για τις βακτηριακές τοξίνες.

Οι βακτηριακές τοξίνες δημιουργούνται από βακτήρια στις ρίζες. Οι τοξίνες από αυτά τα βακτήρια μαζί με τον υδράργυρο από τα οδοντιατρικά αμαλγάματα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το DNA σας. Διαγραφές, αντικαταστάσεις, προσθήκες, μπορούν να συμβούν σε μόρια DNA, ή RNA, που είναι  “πιστά αντίγραφα” του αρχικού DNA. Το RNA χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πρωτεϊνών στο σώμα. Αλλά, αν αλλάξει το DNA των γεννητικών κυττάρων τα παιδιά και τα εγγόνια, θα κληρονομήσουν τις μεταβολές αυτές που είναι μόνιμες και δεν μπορούν να αντιστραφούν. Οι αλλαγές του DNA  λόγω του υδραργύρου και των βακτηριακών τοξινών, μπορεί να δημιουργήσουν πολλές ασθένειες.

28 βακτήρια σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις, όπως καρδιακή προσβολή και ενδοκαρδίτιδα. Τα βακτήρια προκαλούν, επίσης, νευρολογικές ασθένειες, διαταραχή της λειτουργίας του ήπατος, των νεφρών, καρκίνο του μαστού κ.ά. Η χρόνια κόπωση συνδέεται με την ελάττωση της  αιμοσφαιρίνης από τα βακτήρια που καταναλώνουν τον σίδηρο και την προσπάθεια του ήπατος να αποτοξινωθεί. Η μηνιγγίτιδα, ακόμη, αναφέρεται, ως αποτέλεσμα των βακτηρίων που αναπτύσσονται σε κανάλια ριζών (Capnocytophaga ochnacea, Gemella morbillorum, Klebsiella oxytoca,  Neisseria meningitidis, Pseudomonas aeruginosa).

Μετά την εξαγωγή των δοντιών τα κενά καλύπτονται με παθογόνα αναερόβια βακτήρια. Ο καθαρισμός είναι δύσκολος…

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), ακόμη, ανιχνεύεται σε οδοντικά εμφυτεύματα.

Μια νέα θεραπευτική προσέγγιση είναι η αναγέννηση του ιστού του πολφού που βρίσκεται μέσα στο δόντι, με βλαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα αυτός να καλύψει πλήρως τους ριζικούς σωλήνες. Μέχρι σήμερα τα δόντια με κουφάλες θεραπεύονται με την αφαίρεση του πολφού που έχει φλεγμονή και την κάλυψή του. Αυτή η μέθοδος όμως έχει περιορισμένη επιτυχία, ενώ το πρόβλημα κάποιες φορές επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα να φτάνει η στιγμή που πρέπει να γίνει αφαίρεση του δοντιού.

Η θεραπεία βασισμένη σε βλαστοκύτταρα, έχει στόχο την αναγέννηση του πολφού και κατά συνέπεια την πλήρη αποκατάσταση της δομής και της υγείας του δοντιού. Τα βλαστοκύτταρα του πολφού που περνούν από επεξεργασία με αυξητικούς παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα αναγεννημένου συμπλέγματος οδοντίνης – πολφού σε σύγκριση με τα βλαστοκύτταρα που δεν είχαν εμποτιστεί με τέτοιους παράγοντες.

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα έχει, επίσης, σα συνέπεια μειωμένο αριθμό φλεγμονωδών κυττάρων,  μείωση του κυτταρικού θανάτου αλλά και σημαντική αύξηση της νευριτικής ανάπτυξης και δεν παρατηρούνται ενδείξεις τοξικότητας ή παρενεργειών.

Διαβάστε, επίσης,

Κατάγματα δοντιών

Οι καλύτερες βιταμίνες για την ουλίτιδα

Αποφύγετε το φθόριο

Οι βιταμίνες για τα δόντια

Χρήσιμες συνταγές για τα δόντια

Μέθοδοι αλλαγής χρώματος δοντιών

Φροντίδα δοντιών αναλόγως της ηλικίας των παιδιών

Ο φόβος του οδοντίατρου

Φθόριο και υγεία

Υγεία των δοντιών

Υγεία των ούλων σε παχύσαρκα άτομα

Το βούρτσισμα δοντιών προστατεύει από την πνευμονία

Δηλητηρίαση από υδράργυρο

Γιατί ματώνουν τα ούλα;

Κατάγματα δοντιών

Χημειοπροφύλαξη ενδοκαρδίτιδας

Τα δόντια μπορούν να αναγεννηθούν

Η περιοδοντίτιδα έχει μεγάλη σχέση με την αθηροσκλήρωση

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θεραπεία για τις ραγάδες

Θεραπεία για τις ραγάδες. Οι ραγάδες αναπτύσσονται όταν το δέρμα σας τεντώνεται απότομα για λόγους, όπως η εγκυμοσύνη ή η αύξηση βάρους σε σύντομο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ