Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Γλουταμίνη για απώλεια βάρους

Print Friendly, PDF & Email

Τα συμπληρώματα διατροφής με γλουταμίνη βοηθούν στην απώλεια βάρους

 

Η L-Γλουταμίνη είναι το πιο συχνό αμινοξύ που βρίσκεται στους μύες και αυτό παίζει βασικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, καθώς και την ικανότητα έκκρισης της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, η οποία βοηθά στο μεταβολισμό του λίπους του σώματος και στην ανάπτυξη των μυών. Δόση L-γλουταμίνης των 30 γραμμαρίων ανά ημέρα σχετίζεται με μια σημαντική μείωση στην αναλογία των ειδικών βιολογικών δεικτών για την παχυσαρκία.

Τα συμπληρώματα διατροφής με L-Γλουταμίνη προάγουν την θετική ισορροπία αζώτου και αποτρέπουν  την απώλεια μυϊκής μάζας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη 2 γραμμαρίων  L-γλουταμίνης μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης κατά 400%.

Η L-γλουταμίνη προωθεί αλλαγές και στη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου και παρέχει υποστήριξη για ορισμένες θρεπτικές ουσίες. Το αμινοξύ L-γλουταμίνη μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους με αλλαγή της βακτηριακής σύνθεση στο έντερο.

Οι μεταβολικές αλλαγές για να επιτευχθούν απαιτούν χορήγηση γλουταμίνης για 1 μήνα. Η L-γλουταμίνη προκαλεί μείωση κατά 0,3 της σχέσης Firmicutes και Bacteroidetes, με αποτέλεσμα απώλεια βάρους. Η  L-Γλουταμίνη  μπορεί να μειώσει και τις προφλεγμονώδεις κυτοκίνες. Μερικά βακτήρια σχετίζονται με τη φλεγμονή του εντέρου. Τα αυξημένα επίπεδα Veillonella συνδέονται με υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής του εντέρου και ανάπτυξη της κολίτιδας και νόσου του Crohn. Ο αριθμός των βακτηρίων Veillonella μειώνεται με τά συμπληρώματα διατροφής L-γλουταμίνης. Αντίθετα, η αφθονία του γένους Prevotella είναι ασπίδα κατά της φλεγμονής και των μη μολυσματικών νόσων του παχέος εντέρου και η L-γλουταμίνη προκαλεί αύξηση στα βακτήρια Prevotella, άρα η L-γλουταμίνη μπορεί να έχει μια προστατευτική επίδραση επί του εντέρου μέσω διαφοροποίησης των βακτηρίων.

Διαβάστε, επίσης,

Συμπληρώματα διατροφής για τις παθήσεις του πεπτικού

H βλεννογονίτιδα

Τα πεπτίδια στη θεραπεία του καρκίνου

Χρήσιμες πληροφορίες για τα συμπληρώματα διατροφής

Νιώθετε εξάντληση;

Αμμωνία ορού

Η κοιλιοκάκη

Η αυξητική ορμόνη στην αντιγήρανση

H θεραπεία του καρκίνου με αντινεοπλαστόνια

Νόσος Huntington

Ορθομοριακή αποτοξίνωση του γαστρεντερικού συστήματος

Απώλεια βάρους με το μικροβίωμα του εντέρου

Καλπροτεκτίνη κοπράνων

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ