Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΗ ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αφιερωμένη στην αρχαιότερη αγκαλιά

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αφιερωμένη στην αρχαιότερη αγκαλιά

Μια αγκαλιά που ο καθένας λαχταρά

Η αρχαιότερη αγκαλιά που έχει βρεθεί ποτέ ήρθε στο φως στα πλαίσια της ανασκαφικής έρευνας στη περιοχή του Διρού. Πρόκειται για μια αγκαλιά διάρκειας 6.000 ετών, ενός άνδρα και μια γυναίκας.

Στα ευρήματα ανήκουν επίσης μια δεύτερη διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση σε συνάφεια με σπασμένες αιχμές βελών. Οι ταυτόχρονες διπλές ταφές δεν είναι συχνό φαινόμενο και πολύ περισσότερο συχνό αρχαιολογικό εύρημα. Επιπλέον οι διπλές ταφές σε στάση εναγκαλισμού είναι εξαιρετικά σπάνιες και αυτή του Διρού αποτελεί μια από τις αρχαιότερες του κόσμου, αν όχι την αρχαιότερη, μέχρι σήμερα. Έχει χρονολογηθεί με άνθρακα C14 στο 3800 π.Χ., ενώ ανάλυση DNA των οστών των δύο ατόμων απέδειξε ότι πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Το σφιχταγκαλιασμένο «ζευγάρι» βρέθηκε στον Διρό Μάνης το καλοκαίρι του 2013. Το σπήλαιο της Αλεπότρυπας χρησιμοποιείται από το 6000 π.Χ. Οι ανασκαφές εντός του ξεκίνησαν το 1970 από τον επίτιμο έφορο Αρχαιοτήτων δρ. Γ. Παπαθανασόπουλο, ο οποίος έχει και τη διεύθυνση του πρόσφατου πενταετούς προγράμματος, που πραγματοποιεί η Εφορεία Παλαιονθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας.

Αυτός είναι ο έρωτας! Δεν τους χωρίζει ούτε ο θάνατος.

Ο έρωτας νικάει τα πάντα! Ακόμη και τον θάνατο!

Διαβάστε, επίσης,

Κάθε ζευγάρι χρειάζεται αγάπη

Τα μηνύματα του έρωτα

Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε ερωτευμένοι

Όταν κάποιος μιλάει για τον έρωτα κι ερωτεύεται

Ο έρωτας στο Facebook

Ανεκπλήρωτος έρωτας

Ερωτική απογοήτευση

Τι είναι έρωτας;

Όταν ο έρωτας έρθει φιλικά

Βαθύς έρωτας

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μοσχαρίσιο συκώτι με κάρυ

Νόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι με κάρυ Νόστιμο και υγιεινό μοσχαρίσιο συκώτι με κάρυ ΣΥΚΩΤΙ: Tο συκώτι είναι μια πρωτεϊνική πηγή υψηλής ποιότητας, αλλά και περιεκτικότητας. Το συκώτι περιέχει σίδηρο. Ο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ