Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟλογραφική τηλεόραση

Ολογραφική τηλεόραση

Η τεχνολογία των φαντασμάτων

 

Η Microsoft πρόσφατα παρουσίασε την κάσκα-οθόνη που χρησιμοποιεί ολογραφική υπολογιστική.

Η ολογραφία είναι μια ψευδαίσθηση. Είναι ένα ξεγέλασμα του νου και βλέπει την εικόνα αντικειμένων στο χώρο τρισδιάστατη.

Ολογραφική οθόνη είναι ο τύπος της τεχνολογίας απεικόνισης που έχει τη δυνατότητα κάλυψης και των τεσσάρων μηχανισμών του οφθαλμού, την διοπτρική ανισότητα, την παράλλαξη κίνησης, την προσαρμογή και την σύγκλιση.

Η επίτευξη της ολογραφίας οφείλεται σε μια διαμόρφωση συχνοτήτων της οπτικής πληροφορίας, δηλαδή το φως χειρίζεται σα να είναι ήχος. Όταν βλέπουμε ένα αντικείμενο, το αισθανόμαστε τρισδιάστατο, γιατί τα φωτόνια που φθάνουν σε αυτό, το έχουν λούσει γιατί προσπίπτουν πάνω του σε άπειρες γωνίες αντανάκλασης. Δηλαδή, ο νους του ανθρώπου αντιλαμβάνεται οπτικά κάθε όγκο αποκρυπτογραφώντας αστραπιαία τις διαφορές δυναμικού φωτονίων σχετικά με το σημείο προέλευσης του καθενός τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκρυπτογράφηση είναι τα σημεία τομής των οπτικών κυμάτων να βομβαρδίζουν τα μάτια μας.

Η φωτονική περιγραφή κάθε αντικειμένου βασίζεται στο πλάτος και τη φάση κύματος του φωτός. Το πλάτος καθορίζει τη φωτεινότητα ανά σημείο και είναι αυτό που καταγράφεται στις φωτογραφίες. Η φάση του κύματος καταγράφει στη μνήμη με πληρότητα με ποια μονοπάτια ταξίδεψε το φως από σημείο σε σημείο του αντικειμένου. Είναι σα να καταγράφονται σε πρόγραμμα όλες οι γωνίες περίθλασης του φωτός, με τις αντίστοιχες ανά σημείο έντασής του. Στη συνέχεια με μια ελεγχόμενη πηγή φωτός, όπως με μια ακτίνα λέιζερ και με μια κατάλληλη επιφάνεια διοχέτευσης ξεπαγώνει η οπτική πληροφορία και αυτή είναι η ολογραφία.

Για να φτάσει τώρα η τεχνολογία στην ποιοτική απεικόνιση κινούμενων αντικειμένων απαιτείται χρήση πολύ υψηλής ανάλυσης (3.000 γραμμές ανά χιλιοστό για ανάλυση των ολογραφιών σε κάρτες, 20.000x 20.000 pixels η ανάλυση σε ολογραφικά κινητά). Άρα απαιτείται τηλεμετάδοση τεράστιων δεδομένων και λέιζερ GigaHertz σε σμίκρυνση. Η λύση βρίσκεται στον έλεγχο του φωτός, μέσω ακουστικών κυμάτων, ώστε να δομήσουν ολογραφικές εικόνες. Χρησιμοποιείται ένας ειδικός κρύσταλλος νιοβικού λιθίου (LiNbO3) στον οποίο χαράζονται μικροσκοπικά κανάλια, μέσω των οποίων διοχετεύεται το φως και τοποθετείται ένα μεταλλικό ηλεκτρόδιο που παράγει ακουστικά κύματα επιφανείας. Ακόμη, γίνεται απλή μεταβολή της συχνότητας του σήματος  και γίνεται διαίρεση της συχνότητας για να φαίνονται τα έγχρωμα εικονοστοιχεία και τοποθετείται ένα απλό πολωτικό φίλτρο για την εξάλειψη του θορύβου και ναι η ολογραφική τηλεόραση είναι πραγματικότητα.

Παρακολουθήστε τον Michael Jackson – Slave To The Rhythm σε ολόγραμμα στα πολυμέσα

Διαβάστε, επίσης,

Ο πιο λεπτομερής αξονικός τομογράφος του κόσμου

Η όρθια επανάσταση

Φωτεινά Μυστήρια, Ολογράμματα, 3D και Οπτικά Παράδοξα

www.emedi.gr

 

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/jDRTghGZ7XU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΛεύκανση των δοντιών με κουρκουμίνη
Επόμενο άρθροOctreoscan με In111
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Βιοανάδραση και Διαβήτης

Βιοανάδραση και Διαβήτης. Πώς η κβαντική ιατρική βιοανάδραση συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Η βιοανάδραση προσπαθεί να σας διδάξει να ελέγχετε τις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ