Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚανείς δεν συμπαθεί τους παχύσαρκους

Κανείς δεν συμπαθεί τους παχύσαρκους

Αρνητική εικόνα έχει για τα παχύσαρκα άτομα η κοινωνία

Η μελέτη θα δημοσιευθεί στο τεύχος Απριλίου του Current Anthropology.

Οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα σε μελέτη από εννέα διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο ανακάλυψαν ότι υπάρχει αρνητική στάση απέναντι στα παχύσαρκα άτομα.  Τα αποτελέσματα δείχνουν μια ταχεία αύξηση της αρνητικής στάσης για τους υπέρβαρους ανθρώπους τους οποίους τους χαρακτηρίζουν ως άσχημους, ανεπιθύμητους, τεμπέληδες και με έλλειψη αυτοελέγχου.

Κάποτε το πάχος ήταν μόδα και έδειχνε ευημερία. Οι αφράτοι και παχουλοί άνθρωποι κάποτε συμβόλιζαν την επιτυχία, τη γενναιοδωρία, τη γονιμότητα, τον πλούτο και την ομορφιά.

Ο στιγματισμός, όμως, πλέον, των παχύσαρκων παιδιών από τους συμμαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους είναι αδυσώπητος.

Σήμερα η παχυσαρκία, συμβολίζει την προσωπική αποτυχία.

Η έρευνα έγινε  στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στην Παραγουάη, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σαμόα, το Πουέρτο Ρίκο, και την Τανζανία όπου υπάρχουν πολλοί παχύσαρκοι.

Όλοι πια θεωρούν το λεπτότερο σώμα, ιδανικό.

Η παγκόσμια επιδημία της παχυσαρκίας, όμως είναι γεγονός. Υπάρχουν πιο πολλοί υπέρβαροι, παρά αδύνατοι άνθρωποι  σε όλο τον κόσμο.

Τα αποτελέσματά  δείχνουν ότι αυτή η ταχεία αύξηση της παχυσαρκίας μπορεί να υπονομεύσει την δημόσια υγεία.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως έχουν αυξημένο σωματικό βάρος, θα πρέπει να ανησυχούν για τα αρνητικά συναισθήματα και το στιγματισμό τους στην κοινωνία.

Διαβάστε, επίσης,

Αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Application για παχύσαρκους

Μεταβολικό σύνδρομο

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Πολυκυστική νόσος ωοθηκών

Το σύνδρομο Prader-Willi

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα οφέλη της βιταμίνης D

Τα οφέλη της βιταμίνης D. Μπορείτε να αυξήσετε τη βιταμίνη D από την ηλιοθεραπεία και από την κατανάλωση αυγών, λιπαρών ψαριών και εμπλουτισμένων τροφών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ