Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΕνδοκρινολογίαΕνεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας για να χάσετε βάρος

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας για να χάσετε βάρος

Μήπως έχετε αργό μεταβολισμό;

Αντιστρέψτε τον βραδύ μεταβολισμό σας φυσικά!

Τρόποι για να αλλάξετε το μεταβολισμό σας:

 • Να τρώτε… Όταν δεν υπάρχουν αρκετές θερμίδες, το σώμα αποθηκεύει ενέργεια με μείωση της θερμοκρασίας του σώματος (επιβράδυνση του μεταβολισμού), σταματούν να εκκρίνονται τα πεπτικά υγρά (κάνοντας την πέψη ασθενέστερη), μειώνοντας τους παλμούς, γίνεται επιβράδυνση της λειτουργίας του θυρεοειδούς (με αποτέλεσμα λιγότερη ενέργεια). Αυτό είναι απάντηση από τον οργανισμό και τρόπος επιβίωσης και θα σας βοηθήσει να μείνετε ζωντανός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή πείνας.
 • Να τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες… Οι υδατάνθρακες είναι πραγματικά το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό, όταν πρόκειται για το μεταβολισμό (μακροθρεπτικά συστατικά είναι οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λίπη). Όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά είναι εξαιρετικά σημαντικά, και κανένα δεν θα πρέπει ποτέ να περιορίζεται με οποιονδήποτε τρόπο. Οι επαρκείς υδατάνθρακες στη διατροφή είναι πολύ σημαντικοί, γιατί η μετατροπή της Τ4 (αδρανούς θυρεοειδούς ορμόνης) σε Τ3 (ενεργός θυροειδής ορμόνη) εξαρτάται από την γλυκόζη  και το αποθηκευμένο  γλυκογόνο  στο ήπαρ. Έτσι, θα πρέπει να καταναλώνετε τακτικά υδατάνθρακες για να θέσει το στάδιο για να συμβεί αυτό.
 • Δεν λαμβάνετε αρκετές υψηλής ποιότητας (ζωϊκές) πρωτεΐνες… Αν τρώτε αρκετές θερμίδες, υδατάνθρακες, θρεπτικά συστατικά, και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε. Ειδικά όσοι είναι χορτοφάγοι, έχουν ελλείψεις σε λιποδιαλυτές βιταμίνες και άλλα  θρεπτικά συστατικά.
 • Έχετε κακή πέψη… Η κακή πέψη ρυθμίζει προς τα κάτω την όρεξη από φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και συχνά προκαλεί να μην είναι σε θέση να λάβει αρκετές θερμίδες.
 • Έχετε ορμονικές διαταραχές… Τα χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης ή η κυριαρχία των οιστρογόνων μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό παρεμβαίνοντας στην ικανότητα του σώματος να μετατρέπει τις θυρεοειδικές ορμόνες (από Τ4 σε T3).
 • Γίνεται κακή αποτοξίνωση του συκωτιού σας… Η υπέρβαση στις τοξίνες στη διατροφή και τον τρόπο ζωής, καθώς και η κακή αποτοξίνωση του ήπατος επιβραδύνουν περαιτέρω τον μεταβολισμό.
 • Έχετε στρες… Η ορμόνη του στρες κορτιζόλη μπλοκάρει τη μετατροπή της  θυρεοειδούς ορμόνης, η οποία θα επιβραδύνει το μεταβολισμό προστατευτικά με την πάροδο του χρόνου.
 • Έχετε φλεγμονή… Οι ευαισθησίες τροφίμων, οι τροφικές αλλεργίες, τα πολυακόρεστα λίπη (φυτικά έλαια) είναι κοινές αιτίες της φλεγμονής.
 • Κάνετε υπερβολική άσκηση… Η υπερβολική άσκηση, ειδικά όταν η δίαιτα είναι φτωχή είναι ένας σίγουρος τρόπος για επιβραδύνετε το μεταβολισμό.

Τρόποι για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας

 • Αν η αιτία είναι ότι δεν λαμβάνετε αρκετή τροφή  ή / και θρεπτικά συστατικά, ήρθε η ώρα να φάτε περισσότερο  φαγητό και να σταματήσετε την καταμέτρηση των θερμίδων.
 • Αν η αιτία είναι η κατανάλωση πάρα πολύ λίγων υδατανθράκων, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας σταδιακά.
 • Αν η αιτία είναι οι διατροφικές ελλείψεις, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα θρεπτικά συστατικά που σας λείπουν στη διατροφή σας.
 • Αν η αιτία είναι η κακή αποτοξίνωση στο συκώτι ήρθε η ώρα να θρέψετε το ήπαρ σας με τις σωστές τροφές.
 • Αν η αιτία είναι η κακή πέψη είναι η ώρα να μάθετε ποια τρόφιμα είναι το πιο εύκολο να αφομοιωθούν από το σώμα σας.
 • Αν η αιτία είναι η ορμονική ανισορροπία διασφαλίσετε την παραγωγή ορμονών λαμβάνοντας τις πρώτες ύλες που χρειάζονται για αυτές!
 • Αν η αιτία είναι οι τοξίνες ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείτε τις τοξίνες από το φαγητό σας!
 • Αν η αιτία είναι η υπερβολική άσκηση, ήρθε η ώρα να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό ενεργειακό ισοζύγιο, λαμβάνοντας τις απαραίτητες θερμίδες.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το μεταβολισμό

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

Διαβάστε, επίσης,

Χυμός για να ενισχύσετε τον θυρεοειδή σας

Για να καεί το λίπος απαιτείται άσκηση

Τι μπορεί να πάθετε από την έλλειψη βιταμινών

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιτα

Τονώστε το μεταβολισμό σας

Χρήσιμες συμβουλές για όσους είναι σε δίαιτα

Τι είναι ο μεταβολισμός

Όταν κολλάει η ζυγαριά παρά τη δίαιτα

Είναι αποτελεσματική η αερόβια άσκηση στην αλλαγή του μεταβολισμού;

Η άσκηση στο αδυνάτισμα έχει κανόνες

Αλκαλοποίηση οργανισμού για απώλεια βάρους

Μετατροπή του λίπους

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ