Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑισθητική και υγείαΦυτικές βαφές μαλλιών

Φυτικές βαφές μαλλιών

Φυσικές βαφές μαλλιών

Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο

Φυσικοί μέθοδοι βαφής μαλλιών

Ψάχνετε ασφαλείς τρόπους για να βάψετε τα μαλλιά σας; 

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών τους για να ανανεωθούν ή να καλύψουν τα γκρίζα ή άσπρα μαλλιά. Αλλά δεν θέλουν να χρησιμοποιούν επικίνδυνες χημικές ουσίες για την υγεία τους.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε φυσικές βαφές μαλλιών

Οι χημικές ουσίες στις βαφές μαλλιών έχουν συνδεθεί με πολλές  βλαβερές συνέπειες. Οι μη φυσικές βαφές μαλλιών σχετίζονται με καρκίνο, με αλλεργικές αντιδράσεις, και με αναπνευστικές διαταραχές. Επίσης, πρέπει να είσαστε προσεκτικοί με τις βαφές μαλλιών που χαρακτηρίζονται ως “φυσικές” επειδή περιέχουν και αυτές επικίνδυνα χημικά, όπως η ρεσορκινόλη, η αμμωνία, το υπεροξείδιο, και το PPD. Το  PPD βλάπτει το DNA των ανθρώπινων κυττάρων και συχνά προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Όσοι χρησιμοποιούν  βαφές μαλλιών είναι σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν λέμφωμα  Hodgkin, πολλαπλούν μυέλωμα, λευχαιμία και καρκίνο ουροδόχου κύστεως.


Πώς λειτουργούν οι φυσικές βαφές μαλλιών

Οι περισσότερες από τις φυσικές βαφές μαλλιών λειτουργούν σταδιακά, αν και ορισμένες από αυτές έχουν άμεσα αποτελέσματα. Οι προοδευτικές βαφές μαλλιών, συνήθως, απαιτούν να τις χρησιμοποιείτε επανειλημμένα για να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα. 

Για παράδειγμα, η σκόνη μαύρης καρυδιάς είναι μία από τα πιο ισχυρές φυσικές βαφές. Ο καφές είναι μία άλλη φυσική βαφή μαλλιών.


Χρήσιμες φυσικές βαφές μαλλιών:

1. Λεμόνια

Τα λεμόνια φωτίζουν ή προσθέτουν ανταύγειες στα μαλλιά. Ο χυμός λεμονιού δρα ως φυσικό λευκαντικό και βοηθάει και η έκθεση στο φως του ήλιου.

2. Καρύδια και μαύρα καρύδια

Η μέθοδος της μαύρης καρυδιάς είναι ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους για να βάψετε τα μαλλιά σας. Τα μαύρα καρύδια σκουραίνουν τα μαλλιά σας όταν χρησιμοποιείτε φλούδες καρυδιάς. Η χρωστική ουσία από τα μαύρα καρύδια είναι πολύ ισχυρές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ξύλο καρυδιάς ή σκόνη καρυδιάς. Το φλοιό θα πρέπει να τον κάνετε σκόνη  και στη συνέχεια να προσθέσετε για να τον καλύψετε βραστό νερό και θα τον αφήσετε για τρεις ημέρες. Αν χρησιμοποιείτε μαύρη σκόνη καρυδιάς, βράζετε το νερό και ρίχνετε λίγες κουταλιές της σούπας σκόνης στο νερό. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για λίγες ώρες ή περισσότερο, αν θέλετε πιο σκούρο χρώμα. 

3. Καφές

Ο αρωματικός μαύρος καφές σκουραίνει τα μαλλιά. 

4. Χυμός παντζαριού και χυμός καρότου

Κατάλληλα αν θέλετε κόκκινες αποχρώσεις στα μαλλιά σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωριστά ή μαζί. Για τις φυσικές κοκκινομάλλες, η μέθοδος αυτή μπορεί να ενισχύσει το χρώμα τους. Για τα άτομα με ξανθά μαλλιά ο χυμός παντζαριών δίνει κόκκινες αποχρώσεις. Εφαρμόστε το μείγμα χυμού παντζαριών και καρότων στα μαλλιά  για τουλάχιστον 60 λεπτά.

5. Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο σκουραίνει και βαθαίνει τα μελαχρινά μαλλιά. Αυτή η φυσική βαφή μαλλιών μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τα γκρίζα μαλλιά. Αυτή η βαφή μπορεί να γίνει με  αποξηραμένα βότανα σε βραστό νερό επί μία ώρα ή περισσότερο ανάλογα με την επιθυμητή απόχρωση. Εφαρμόζετε εβδομαδιαίως. 

6. Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι αποτελεσματικό για το άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών σας. Αφήνετε τα φακελάκια σε βραστό νερό για τουλάχιστον μισή ώρα. Μετά το λούσιμο των μαλλιών σας αφήνετε το χαμομήλι πάνω στα μαλλιά σας και δεν ξεπλένετε.

7. Μαύρο Τσάι

Το μαύρο τσάι  σκουραίνει το χρώμα των μαλλιών σας. Ετοιμάζετε ένα ισχυρό μείγμα μαύρου τσαγιού με βραστό νερό και το αφήνετε να σταθεί για τουλάχιστον μισή ώρα. Αφού λούσετε τα μαλλιά σας και τα στεγνώσετε με μια πετσέτα, ρίξτε το τσάι πάνω και μέσα στα μαλλιά σας. Μερικοί ξεπλένουν το μείγμα, ενώ άλλοι αφήνουν το τσάι στα μαλλιά τους. Για να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση, πρέπει να εφαρμόσετε το μαύρο τσάι αρκετές φορές.

Διαβάστε, επίσης,

Κόλπα για να έχετε πυκνά μαλλιά

Οι λευχαιμίες

Βιταμίνες για τα γκρίζα μαλλιά

Κόλπα για να μην φαίνονται οι άβαφες ρίζες των μαλλιών σας

Το κατάλληλο χρώμα για τα μαλλιά σας

Πολλαπλούν μυέλωμα

Γιατί κάποιος παθαίνει λευχαιμία

Καρκίνος ουροδόχου κύστεως

Η δάφνη

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θερίζουν οι καλοκαιρινές ιώσεις

Θερίζουν οι καλοκαιρινές ιώσεις. Πρόληψη και θεραπεία των καλοκαιρινών ιώσεων, για να μη σας χαλάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές. Καλοκαιρινές ιώσεις Θωρακίστε τον οργανισμό σας με βιταμίνες,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ