Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΤα προβιοτικά προστατεύουν από τον καρκίνο

Τα προβιοτικά προστατεύουν από τον καρκίνο

Πρόληψη του καρκίνου με προβιοτικά

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Τα προβιοτικά είναι καλά βακτήρια που όπως αποδεικνύεται από πολλές μελέτες μπορεί να μας σώσουν από πολλούς καρκίνους.

Το προβιοτικό L. reuteri προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονος, τον καρκίνο του ήπατος, και το λέμφωμα, αλλά και από άλλους καρκίνους,  

Αυτό το προβιοτικό πρέπει να το παίρνει μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος ή είναι έγκυος, προληπτικά, για να προστατεύονται τα νεογέννητα από τον καρκίνο, λόγω της κακής διατροφής της μητέρας, αλλά και όλοι όσοι θέλουν να προστατευθούν από τον καρκίνο.

Η διαταραχή της χλωρίδας στα παιδιά, λόγω κακής διατροφής της μαμάς θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά για διάφορες μορφές καρκίνου…

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Cancer Research

Και το ελληνικό γιαούρτι, αλλά και τα προβιοτικά που περιέχουν το βακτήριο Lactobacillus reuteri παρεμβαίνουν στην χλωρίδα του εντέρου και κάνουν θαύματα: βοηθούν κατά της παχυσαρκίας, βοηθούν στην υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών, βοηθούν στην αύξηση της γονιμότητας και το σημαντικότερο βοηθούν στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.


Όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο

Η χλωρίδα του εντέρου και το ανοσοποιητικό του γαστρεντερικού συστήματος ρυθμίζουν ολόκληρο τον οργανισμό. Το προβιοτικό Lactobacillus reuteri προκαλεί αύξηση των ρυθμιστικών Τ λεμφοκυττάρων που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική απόκριση, αύξηση της ωκυτοκίνης, που είναι η ορμόνη της αγάπης που συνδέεται με θετικά συναισθήματα, μείωση των εκφυλιστικών αλλοιώσεων στους όρχεις και στον θυρεοειδή αδένα. Άρα, οι επιστήμονες θεωρούν πως υπάρχει συσχέτιση της χλωρίδας του εντέρου με το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα. Ανάλογα με την χλωρίδα του εντέρου υπάρχει αύξηση ή μείωση του κινδύνου καρκινογένεσης σε πολλούς ιστούς του σώματος.


Λίγες πληροφορίες για το προβιοτικό Lactobacillus reuteri 

Είναι ένα βακτήριο που βρίσκεται στην εντερική χλωρίδα πολλών ζώων και μερικών ανθρώπων και περιέχεται και στο μητρικό γάλα. Έχει οφέλη σε φλεγμονώδεις νόσους, σε διάρροιες και στον καρκίνο.

Ο Lactobacillus reuteri είναι ένα Gram-θετικό βακτήριο που απαντά φυσικά στο έντερο των θηλαστικών και πτηνών. Ο L. reuteri είναι γνωστό ότι παράγει reuterin,  reutericin 6,  και reutericyclin. Η Reuterin είναι ένα νέο αντιβιοτικό ευρέως φάσματος ουσία μέσω ζύμωσης του οργανισμού της γλυκερόλης. Η Reuterin αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων επιβλαβών Gram-αρνητικών και Gram-θετικών βακτηριδίων, μαζί με τους ζυμομύκητες, μύκητες, και τα πρωτόζωα. 

Ο L. reuteri χρησιμοποιείται στη θεραπεία της διάρροιας, ειδικά στα παιδιά. Ο L. reuteri είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία κατά των κολικών στα βρέφη, αλλά και κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, που προκαλεί πεπτικό έλκος.

Ο L. reuteri μπορεί, επίσης, να προάγει την υγεία των δοντιών, εξολοθρεύοντας τον στρεπτόκοκκο mutans, που είναι ένα βακτήριο υπεύθυνο για τη φθορά των δοντιών. 

Η ουλίτιδα μπορεί, επίσης, να βελτιωθεί με την κατανάλωση του L. reuteri. 

Ο L. reuteri χρησιμοποιείται για  τη Salmonella typhimurium, τα επιβλαβή στελέχη της E. coli, το Cryptosporidium parvum που προκαλεί σοβαρή διάρροια, η οποία μπορεί να γίνει απειλητική για τη ζωή, αν ο ασθενής είναι ανοσολογικά ελαττωματικός. Κάποια προστατευτική επίδραση έναντι του ζυμομύκητα Candida albicans έχει βρεθεί.

Προστατεύει τα ζώα από ασθένειες που προκαλούνται από τη Salmonella typhimurium και άλλα παθογόνα.

Το ελληνικό γιαούρτι και το κεφίρ είναι άλλη λύση για την πρόληψη του καρκίνου.

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Όλα τα κόλπα για να σταματήσετε τη διάρροια 

Όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο

Κακοσμία του στόματος

Ορθομοριακή διατροφή για όσους κάνουν άσκηση

Ορθομοριακή αποτοξίνωση του γαστρεντερικού συστήματος

Συμπληρώματα διατροφής για τις παθήσεις του πεπτικού

Η περιοδοντίτιδα

Απώλεια βάρους με το μικροβίωμα του εντέρου

Κόλπα για να μη νιώθετε εξάντληση

Σύνδρομο διαρροής εντέρου

H βλεννογονίτιδα

Τα καλύτερα προβιοτικά

Υγεία του πεπτικού συστήματος

Τι είναι τα προβιοτικά

Οι βιταμίνες για όσους παίρνουν πολύ αντιβίωση

Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης

Αντιμετωπίζοντας τις παρενέργειες των αντιβιοτικών

Κεφίρ

Θεραπεία ασθενειών ανάλογα με το μικροβίωμα του εντέρου

Θεραπεία με εκχύλισμα θύμου αδένα

Η λίστα με τα φιλικά βακτήρια

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υγιεινά

Η δίαιτα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες αυξάνει την γονιμότητα

Το καλύτερο γιαούρτι είναι ελληνικό

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ