Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜάθετε να προσμένετε υπομονετικά

Μάθετε να προσμένετε υπομονετικά

Print Friendly, PDF & Email

Η έλλειψη προσμονής είναι η κατάθλιψη

 

Προσμονούμε… Προεξοφλούμε, σκεφτόμαστε εκ των προτέρων, προσμένουμε ένα γεγονός του μέλλοντος…

Δεν είμαστε βέβαιοι πως θα εξελιχθεί… Υπάρχουν διάφορα σενάρια… Κάποια καλά, κάποια κακά, κάποια ανάμεικτα… Το συναίσθημα που σχετίζεται με αυτή την κατάσταση είναι η προσμονή…

Αλλά, η προσμονή δείχνει ότι ακόμη είμαστε ζωντανοί, ότι ελπίζουμε και ονειρευόμαστε… Ότι περιμένουμε ότι τελικά όλα θα αλλάξουν, όλα θα διορθωθούν, γιατί θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα!

Αν σταματήσουμε να προσμένουμε θα πάθουμε κατάθλιψη. Όταν αδυνατούμε να βρούμε χαρά σε μικρά πράγματα  και όταν αδυνατούμε να απολαύσουμε τη στιγμή που φεύγει και χάνεται είμαστε δυστυχισμένοι.

Ευτυχώς, η ζωή μας είναι γεμάτη με τέτοιες μικρές στιγμές. Και αν όλα γύρω μας, ακόμη, δεν είναι όπως θα θέλαμε, θα γίνουν. Μέχρι να γίνουν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε, προσμένοντας… μικρά, όμορφα.

Φτιάξτε μικρές οάσεις μέσα στην καθημερινότητά σας και περιμένετε… Και όλα μετά θα είναι διαφορετικά!

Δείτε τα πράγματα διαφορετικά… Όλα ζητήσατε να αλλάξουν. Τολμήσατε να πάτε με το καινούριο. Μην είσαστε αφελείς για να πιστέψετε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη. Είμαστε σε καλό δρόμο. Μην το βάλετε κάτω, μην υποκύψετε, μην υποδουλωθείτε, ξανά στο φόβο και τον συντηρητισμό. Αυτό θέλει το σύστημα…. για να επιβληθεί.

Ο θυμός που νιώθαμε μας έκανε πιο δυνατούς. Γιατί αποκτήσαμε ενέργεια και ορμή από την αδικία… Και καταφέραμε να επιβιώσουμε στον πόλεμο και καταφέραμε να προασπίσουμε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, το παρόν και το μέλλον μας.

Δόξα τω Θεώ, όλα θα πάνε καλά!

Είμαστε όλοι εδώ. Ετοιμοπόλεμοι, ανυποχώρητοι, δυνατοί και προσμένουμε…

Διαβάστε, επίσης,

Σε περίπτωση που δεν πεθάνω

Εθνική πολιτική

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι

Αφιέρωμα στην Hμέρα της Ευτυχίας

Εθνική ισχύς

www.emedi.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροΦυματιώδης πλευρίτιδα
Επόμενο άρθροΠρόσωπο χωρίς ακμή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ