Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΔιάγνωση ασθενειών από τα μάτια

Διάγνωση ασθενειών από τα μάτια

Διαβάστε τις αρρώστιες του σώματος στα μάτια

Τα μάτια μαρτυρούν την υγεία σας:

 • Απώλεια φρυδιών

Όταν το εξωτερικό τρίτο του φρυδιού σας αρχίζει να εξαφανίζεται από μόνο του, αυτό είναι ένα συχνό σημείο νόσου του θυρεοειδούς. Όταν όλα τα φρύδια ή και τα μαλλιά πέφτουν μπορεί να πάσχετε από γυροειδή αλωπεκία.

Διαβάστε, επίσης,

Η γυροειδής αλωπεκία

 • Κριθαράκι στο μάτι που δεν θεραπεύεται

Συνήθως, προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη των σμηγματογόνων αδένων στη βάση των βλεφαρίδων. Αν δεν θεραπευθεί μέσα σε τρεις μήνες, ή συνεχώς επανεμφανίζεται στην ίδια θέση, θα μπορούσε να είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου που ονομάζεται καρκίνωμα σμηγματογόνων αδένων.

Διαβάστε, επίσης,

Κριθαράκι στο μάτι

 • Κάψιμο στα μάτια, θολή όραση από τον υπολογιστή

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του «συνδρόμου της όρασης υπολογιστών». Η κούραση των ματιών προκαλείται εν μέρει από την έλλειψη της αντίθεσης στην οθόνη ενός υπολογιστή, και την επιπλέον εργασία που συνεπάγεται η εστίαση σε εικονοστοιχεία.

Διαβάστε, επίσης,

Προστατέψτε τα μάτια σας

 • Ένα μικρό τυφλό σημείο στην όρασή σας, με ιριδίζοντα φώτα ή μια κυματιστή γραμμή

Μια αύρα ημικρανίας παράγει αυτή τη διαταραχή της όρασης. Μπορεί να συνυπάρχει πονοκέφαλος ή όχι.

Διαβάστε, επίσης,

Από τι πυροδοτούνται οι ημικρανίες;

Τι είναι η ημικρανία;

Αθροιστική κεφαλαλγία

Το ιατρικό ιστορικό για τις κεφαλαλγίες

 • Κιτρίνισμα του λευκού του ματιού

Αυτό είναι γνωστό ως ίκτερος. Παρατηρείται σε νεογνά με ανώριμη ηπατική λειτουργία, ή ενήλικες με προβλήματα των αγωγών του ήπατος, της χοληδόχου κύστης, ή της χολής.

Διαβάστε, επίσης,

Εργαστηριακή διαφορική διάγνωση των ικτέρων

 • Μάτια που εξέχουν

Η πιο συχνή αιτία εξώφθαλμου είναι ο υπερθυρεοειδισμός, που είναι η υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα. Πρόπτωση και εξόφθαλμο, ή διογκωμένα μάτια, είναι όταν τα μάτια προεξέχουν. Μπορεί να προκληθεί από έναν αριθμό διαφορετικών συνθηκών, όπως η νόσος Graves, το γλαύκωμα, και η λευχαιμία.

Διαβάστε, επίσης,

Θυρεοειδικές παθήσεις

 • Πρήξιμο γύρω από τα μάτια το πρωί

Συχνό σημείο του νεφρωσικού συνδρόμου. To νεφρωσικό σύνδρομο χαρακτηρίζεται από πρωτεϊνουρία (> 3,5 gr/μέρα), υπολευκωματιναιμία, υπερλιπιδαιμία, και οίδημα (το οποίο είναι γενικευμένο και είναι γνωστό ως οίδημα ανά σάρκα ή υδρωπικία, που ξεκινάει από το πρόσωπο.

Διαβάστε, επίσης,

Μήπως έχετε κατακράτηση υγρών;

Μεμβρανώδης σπειραματονεφρίτιδα

 • Καφέ δαχτυλίδι στην ίριδα

Το Kayser-Fleischer ring καφέ δαχτυλίδι στην άκρη της ίριδας είναι κοινό στη νόσο του Wilson, ειδικά όταν νευρολογικά συμπτώματα είναι παρόντα. Είναι κληρονομική διαταραχή με συσσώρευση χαλκού στον οργανισμό

Διαβάστε, επίσης,

Νόσος του Wilson

 • Ξαφνική διπλή, θολή όραση ή απώλεια της όρασης

Αυτά είναι  οπτικά προειδοποιητικά σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Διαβάστε, επίσης,

Διπλωπία

 • Θολή όραση σε διαβητικούς

Οι διαβητικοί βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για πολλά προβλήματα στα μάτια, αλλά το πιο συχνό είναι η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, όπου ο διαβήτης επηρεάζει το κυκλοφορικό σύστημα του οφθαλμού. Είναι η κύρια αιτία τύφλωσης σε ενήλικες.

Διαβάστε, επίσης,

Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια

 • Μυωπία 

Μυωπία,  είναι μια πολύ συχνή πάθηση στην οποία τα κοντινά αντικείμενα είναι ορατά, αλλά τα μακρινά αντικείμενα είναι εκτός εστίασης και είναι δύσκολο να τα δούμε.

Διαβάστε, επίσης,

Μυωπία

 • Υπερμετρωπία

Υπερμετρωπία ή πρεσβυωπία είναι η μείωση της όρασης κατά την οποία κάποιος μπορεί να δει τα πράγματα που είναι πολύ μακριά, αλλά έχει πρόβλημα να δει τα πράγματα που είναι κοντά.

Διαβάστε, επίσης,

Κάντε μόνοι σας τεστ για την όρασή σας

 • Αστιγματισμός

Ο αστιγματισμός είναι ένα συχνό πρόβλημα όρασης που προκαλεί διαστρεβλωμένη, ασαφή ή θολή όραση ως αποτέλεσμα της ακανόνιστης καμπύλης του φακού ή του κερατοειδή του ματιού.

Διαβάστε, επίσης,

Εξετάστε μόνοι σας τα μάτια σας για αστιγματισμό

 • Πρεσβυωπία

Στην πρεσβυωπία τα μάτια των ανθρώπων δεν είναι σε θέση να επικεντρωθούν τόσο γρήγορα σε κοντινά αντικείμενα. Επηρεάζει τα μάτια του καθενός, καθώς γερνά.

Διαβάστε, επίσης,

Αλλαγές στον ηλικιωμένο

 • Επιπεφυκίτιδα 

Επιπεφυκίτιδα, ή «ροζ μάτι», είναι μια μόλυνση ή πρήξιμο στην περιοχή των ματιών που προκαλεί φλεγμονή του επιπεφυκότα, δίνοντας στο μάτι ένα κόκκινο ή ροζ χρώμα.

Διαβάστε, επίσης,

Επιπεφυκίτιδα στα παιδιά

 • Αλλεργική επιπεφυκίτιδα

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα είναι όταν η έκθεση σε αλλεργιογόνα (όπως είναι τα σπόρια μούχλας ή η γύρη) κάνουν τα μάτια σας να γίνονται υδαρή, κόκκινα και να έχουν φαγούρα.

Διαβάστε, επίσης,

Αλλεργία στα μάτια

 • Ξένο αντικείμενο στο μάτι

Ένα ξένο αντικείμενο στο μάτι είναι κάτι που εισέρχεται στο μάτι από έξω. Προκαλεί άμεσα συμπτώματα, αλλά μπορεί να είναι ή να μην είναι σοβαρό, ανάλογα με το αντικείμενο.

Διαβάστε, επίσης,

Ιατρικές συνταγές για ερεθισμένα μάτια

 • Καταρράκτης

Καταρράκτης είναι πυκνές, θολές περιοχές που σχηματίζονται με την ηλικία στο φακό του οφθαλμού. Είναι συχνός σε ηλικιωμένα άτομα, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί κατά τη γέννηση ή να προκληθεί από φάρμακα, ασθένειες, τραύμα, ή ακτινοβολία.

Διαβάστε, επίσης,

Τελευταία δεδομένα για τον καταρράκτη

Πώς μπορείτε να καθυστερήσετε τον καταρράκτη

Οι καλύτερες βιταμίνες για τον καταρράκτη

Μήπως βλέπετε φωτοστέφανο γύρω από τα φώτα;

 • Μυγάκια ματιών

Στίγματα και χορδές μπορεί να εμφανιστούν στο οπτικό σας πεδίο. Πιο συχνά προκαλούνται από την ηλικία και σχετίζονται με τις αλλαγές στο μάτι.

Διαβάστε, επίσης,

Μήπως βλέπετε μυγάκια και λάμψεις;

 • Εκδορά του κερατοειδούς

Μια μικρή γρατσουνιά στο κερατοειδή χιτώνα του ματιού, που είναι το λεπτό στρώμα που καλύπτει την ίριδα και την κόρη, ονομάζεται εκδορά του κερατοειδούς. Μπορεί να προκληθεί από τη σκόνη, από φακούς επαφής, ή άλλα ξένα αντικείμενα, και μερικές φορές μπορεί να εξελιχθεί σε  σοβαρή πάθηση των ματιών.

Διαβάστε, επίσης,

Μην φοράτε φακούς επαφής στην πισίνα

 • Βλεφαρίτιδα

Η βλεφαρίτιδα είναι η φλεγμονή των θυλάκων των βλεφαρίδων. Οι αλλεργίες, ακάρεα, πιτυρίδα, και ορισμένα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα αυτής της μορφής της φλεγμονής.

Διαβάστε, επίσης,

Χαλάζιο

 • Ερυθρότητα των οφθαλμών

Ερυθρότητα του οφθαλμού εμφανίζεται όταν τα αιμοφόρα του ματιού είναι ερεθισμένο ή τα μάτια πρησμένα. Μπορεί να συμβεί λόγω του ξηρού αέρα, της σκόνης, αλλεργιών, ή να είναι αποτέλεσμα μιας πιο σοβαρής κατάστασης.

Διαβάστε, επίσης,

Απλός έρπητας οφθαλμού

 • Ξηροφθαλμία

Όταν τα μάτια δεν παράγουν αρκετά δάκρυα, αυτό οδηγεί σε ξηροφθαλμία. Μπορεί να προκληθεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες, το σύνδρομο ξηροφθαλμίας, φάρμακα, και άλλα αίτια.

Διαβάστε, επίσης,

Μήπως έχετε ξηροφθαλμία;

 • Διαταραχές της όρασης

Όταν μια κατάσταση ή διαταραχή, προσωρινά ή μόνιμα παρεμβαίνει στην φυσιολογική αίσθηση της όρασης, αυτό ονομάζεται οπτική διαταραχή. Αν τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής δεν μπορούν να διορθώσουν την όραση κάποιου, αυτό είναι γνωστό ως διαταραχές της όρασης και μπορεί να σημαίνει χαμηλή όραση και αχρωματοψία μέχρι ολική τύφλωση.

Διαβάστε, επίσης,

Βιταμίνες για τα μάτια

 • Υγρά μάτια

Αν τα μάτια παράγουν πάρα πολλά δάκρυα, τα μάτια γίνονται υδαρή. Υγρά μάτια μπορεί να έχουμε από έντονα συναισθήματα ή το γέλιο, τις καιρικές συνθήκες, ή άλλες αιτίες.

Διαβάστε, επίσης,

Όταν τα μάτια δακρύζουν

 • Πόνος ματιών

Πόνος του οφθαλμού είναι μια συχνή μορφή της δυσφορίας που μπορεί να συμβεί στο εσωτερικό του ματιού  ή στην επιφάνεια του οφθαλμού. Σπάνια είναι αποτέλεσμα σοβαρής κατάστασης, και συνήθως υποχωρεί από μόνη της χωρίς θεραπεία.

Διαβάστε, επίσης,

Medorrhinum στην ομοιοπαθητική

 • Εντρόπιο

Εντρόπιο είναι όταν το βλέφαρό σας περιστρέφεται προς τα μέσα, προκαλώντας ερεθισμό, τριβή, και ερυθρότητα. Είναι συχνή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά μπορεί επίσης να είναι συγγενής ή να προκληθεί από χημικά εγκαύματα, τράχωμα, ή έρπητα.

Διαβάστε, επίσης,

Tράχωμα

 • Πυώδης έκκριση από το μάτι

Είναι συνήθως ένα σημείο μόλυνσης. Μπορεί να οφείλεται σε ξένο σώμα στο μάτι ή σε τραυματισμό στο μάτι.

Διαβάστε, επίσης,

 • Βλεφαρόσπασμος

Η σύσπαση των βλεφάρων, ή βλεφαρόσπασμος, είναι όταν οι μυς των βλεφάρων κάνουν σπασμό χωρίς τη θέλησή μας και κατ ‘επανάληψη. Μπορεί να είναι παροδικός, αλλά μπορεί να γίνει χρόνιος σε μερικές περιπτώσεις, ή μπορεί να συνοδεύει σοβαρή εγκεφάλου και να συνοδεύεται από άλλες νευρικές διαταραχές.

Διαβάστε, επίσης,

Βλεφαρόσπασμος

Διαβάστε, επίσης, μήπως παίζει το μάτι σας;

Διαβάστε, επίσης, μήπως έχετε τικ;

 • Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα αναφέρεται σε έναν αριθμό παθήσεων που προκαλούν βλάβη στο οπτικό νεύρο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης. Συνήθως, προκαλείται από υπερβολικά υψηλή πίεση στο εσωτερικό του οφθαλμού.

Διαβάστε, επίσης,

Χρόνιο γλαύκωμα 

Οξύ γλαύκωμα

Γλαύκωμα

 • Σύνδρομο ξηροφθαλμίας

Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα μάτια δεν μπορούν να παράγουν επαρκή ποσότητα των δακρύων, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και ερυθρότητα στα μάτια. Υπάρχει σε πολλά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε φάρμακα, αλλεργίες και σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες συμβουλές για τα μάτια σας

 • Μαύρο μάτι

Μαύρο μάτι είναι όταν τα τριχοειδή αγγεία κάτω από το δέρμα γύρω από τα μάτια έχουν σπάσει, το αίμα εισέρχεται στον περιβάλλοντα ιστό και αποχρωματίζεται αυτό, δίνοντας την εμφάνιση μώλωπα.

Διαβάστε, επίσης,

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους

 • Αιμορραγία κάτω από τον επιπεφυκότα 

Εάν το αίμα έχει συλλεχθεί κάτω από τον επιπεφυκότα, το διαφανή ιστό που καλύπτει το λευκό του ματιού, αυτό ονομάζεται αιμορραγία κάτω από τον επιπεφυκότα. Αυτό δεν είναι επικίνδυνη κατάσταση, και θεραπεύεται από μόνη της μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μπορεί να οφείλεται σε αντιπηκτική αγωγή.

Διαβάστε, επίσης,

Για όσους παίρνουν αντιπηκτικά

 • Αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς

Όταν ο αμφιβληστροειδής διαχωρίζεται από το πίσω μέρος του ματιού, αυτό είναι γνωστό ως αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Διαβάστε, επίσης,

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς

 • Αδράνεια του ματιού

Όταν ο εγκέφαλος δεν αναγνωρίζει σωστά τις πληροφορίες που λαμβάνει από ένα από τα μάτια σας, αυτό οδηγεί σε τεμπέλικο μάτι, ή “αμβλυωπία.” Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται, συνήθως, σε παιδιά και συνήθως επηρεάζει μόνο το ένα μάτι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη της όρασης, εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε, επίσης,

Το τεμπέλικο μάτι

 • Πτερύγιο

Πτερύγιο είναι καλοήθης, μη καρκινωματώδης βλάβη που αναπτύσσεται επί της βλεννογόνου μεμβράνης στο λευκό μέρος του ματιού. Αν και συνήθως δεν χρειάζονται θεραπεία, μπορούν να αφαιρεθεί εάν προκαλεί προβλήματα όρασης.

Διαβάστε, επίσης,

Ιατρικές συνταγές με αλόη

 • Νυχτερινή τύφλωση

Είναι μια μορφή μείωση της όρασης και τα προσβεβλημένα άτομα έχουν δυσκολία να δουν στο σκοτάδι ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Είναι συνήθως αποτέλεσμα παθήσεων των ματιών, όπως η μυωπία ή ο καταρράκτης.

Διαβάστε, επίσης,

Η νυκταλωπία

Αν δεν έχετε καλή όραση το βράδυ

 • Επείγουσα κατάσταση για το μάτι

Μια επείγουσα μάτι είναι όταν χημικές ουσίες ή ένα ξένο αντικείμενο μπει μέσα στο μάτι, ή ένας τραυματισμός επηρεάσει την περιοχή των ματιών. Απαιτούν άμεση ιατρική επέμβαση για να  αποτραπούν μόνιμες βλάβες της όρασης.

Διαβάστε, επίσης,

Υγεία των ματιών

 • Υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια

Υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μια κατάσταση κατά την οποία η υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλεί προβλήματα στην όραση, περιορίζοντας τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και προκαλώντας αυξανόμενη πίεση στο οπτικό νεύρο.

Διαβάστε, επίσης,

Τι είναι η αρτηριακή υπέρταση;

 • Στραβισμός

Τα μάτια δεν κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Εμφανίζεται σε παιδιά που είναι πολύ μικρά, και είναι συχνά ιάσιμη.

Διαβάστε, επίσης,

Ρετινοβλάστωμα

 • Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η πιο συχνή μορφή απώλειας της όρασης σε άτομα ηλικίας 50 ετών ή μεγαλύτερα. Αυτό συμβαίνει όταν η ωχρά κηλίδα, που ένα σημαντικό μέρος του αμφιβληστροειδούς, καταστραφεί.

Διαβάστε, επίσης,

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας

 • Αχρωματοψία

Αχρωματοψία είναι μια κληρονομική ή επίκτητη κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής έχει δυσκολία να διακρίνει ορισμένα χρώματα ή δεν μπορεί να δει τα χρώματα καθόλου. Είναι πιο συχνή στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Διαβάστε, επίσης,

Κάντε μόνοι σας τεστ για την όρασή σας

 • Τύφλωση

Τύφλωση είναι η ανικανότητα όρασης, συμπεριλαμβανομένου και του φωτός. Μπορεί να είναι μερική ή πλήρης, και μπορεί να προκληθεί από έναν αριθμό διαφορετικών ασθενειών, ή να υπάρχει από τη γέννηση.

Διαβάστε, επίσης,

Ranibizumab κατά της τύφλωσης

 • Ραγοειδίτιδα

Οίδημα του ραγοειδούς, που είναι το μεσαίο στρώμα του ματιού, ονομάζεται ραγοειδίτιδα. Συχνά, σχετίζεται με λοιμώξεις ή αυτοάνοσες ασθένειες, και μπορεί να προκαλέσει θολή όραση, πόνο στα μάτια, και εξιδρώματα.

Διαβάστε, επίσης,

Ραγοειδίτιδα

 • Ομιχλώδης όραση

Είναι ένα πρόβλημα που καθιστά δύσκολο στον ασθενή να δει καθαρά. Μπορεί να προκληθεί από έναν αριθμό διαφορετικών παραγόντων.

Διαβάστε, επίσης,

Κερατόκωνος

 • Σκληρίτιδα

Σκληρίτιδα είναι σοβαρή φλεγμονή του σκληρού χιτώνα που είναι το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα του ματιού. Αυτό συνήθως προκαλεί πόνο, και μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει απώλεια της όρασης.

Διαβάστε, επίσης,

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

 • Έλκος του κερατοειδούς

Ένα έλκος του κερατοειδούς είναι μια ανοικτή πληγή που σχηματίζεται στον κερατοειδή, το διαφανές στρώμα στο μπροστινό μέρος του ματιού. Συνήθως προκαλείται από μολύνσεις, αλλά μπορεί, επίσης, να προέρχεται από μικρούς τραυματισμούς των ματιών.

Διαβάστε, επίσης,

Κερατίτιδες

 • Φωτοφοβία

Φωτοφοβία, ή ευαισθησία στο φως, είναι όταν τα λαμπερά φώτα πειράζουν τα μάτια σας. Μπορεί να συνδέεται με ορισμένες παθήσεις, που κυμαίνονται από απλές έως πολύ σοβαρές.

Διαβάστε, επίσης,

Μηνιγγίτιδα

 • Ύφαιμα

Ένα ύφαιμα είναι μια συλλογή του αίματος στον οφθαλμό, μεταξύ του κερατοειδούς και της ίριδος. Είναι επώδυνο και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.

Διαβάστε, επίσης,

Μελάνωμα στο μάτι

 • Οφθαλμοπληγία

Ορισμένες νευρολογικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν οφθαλμοπληγία, η οποία είναι η αδυναμία ή παράλυση των μυών που ελέγχουν την κίνηση του ματιού.

Διαβάστε, επίσης,

Αδένωμα της υπόφυσης

 • Οφθαλμική ημικρανία

Μια οφθαλμική ημικρανία, ή ημικρανία με αύρα, είναι μια ημικρανία που συνοδεύεται από μια οπτική διαταραχή.

Διαβάστε, επίσης,

Ημικρανίες από διαστολή αιμοφόρων αγγείων

 • Σαρκοείδωση

Η σαρκοείδωση προκαλεί κοκκιώματα, τα οποία είναι συσσωματώματα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος,  σε όργανα όπως το μάτι. Τα συμπτώματα της νόσου στο μάτι περιλαμβάνουν ξηρότητα, φαγούρα στα μάτια, έκκριση, αίσθημα καύσου, και απώλεια της όρασης.

Διαβάστε, επίσης,

Σαρκοείδωση

 • Αγγειακή απόφραξη αμφιβληστροειδούς

Απόφραξη αμφιβληστροειδικών αγγείων είναι όταν ένας θρόμβος αίματος σχηματιστεί στις φλέβες ή αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα προς ή από τον αμφιβληστροειδή. Μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του ματιού να φιλτράρει το φως σωστά, και μπορεί να προκαλέσει απώλεια της όρασης.

Διαβάστε, επίσης,

Τροφές εναντίον θρόμβων

 • Προβλήματα με τα μάτια στο πρόωρο μωρό

Ορισμένα προβλήματα στα μάτια μπορεί να εμφανιστούν στα πρόωρα μωρά, όπως αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας, μυωπία, και τεμπέλικο μάτι (στραβισμός).

Διαβάστε, επίσης,

Πρόωρος τοκετός

 • Οπτική νευρίτιδα

Η οπτική νευρίτιδα είναι μια κατάσταση κατά την οποία το οπτικό νεύρο έχει φλεγμονή και προκαλεί απώλεια όρασης, συνήθως στο ένα μάτι. Η όραση μπορεί να επιστρέψει μετά τη θεραπεία της φλεγμονής.

Διαβάστε, επίσης,

Οπτική νευρίτιδα

 • Μυασθένεια

Η μυασθένεια είναι μια νευρομυϊκή διαταραχή. Οδηγεί σε αδυναμία των σκελετικών μυών, και μπορεί να προκαλέσει διπλωπία και πτώση του βλεφάρου.

Διαβάστε, επίσης,

Ποια φάρμακα απαγορεύονται στην μυασθένεια;

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ