Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή
Array

Κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή

Η διάθεση των φαρμάκων θέλει προσοχή!

 

Η διάθεση του φαρμάκου πρέπει πάντα να γίνεται από τον επιστήμονα υγείας φαρμακοποιό στο φαρμακείο

Επ’ αφορμής της από 14/4/2015 επιστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προς τον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή, στην οποία εκφράζοντας τη θλίψη για τον θάνατο 44χρονου ασθενή στο Ηράκλειο που  πήρε αντιβίωση χωρίς ιατρική συνταγή εξετέθη η αναγκαιότητα υποχρεωτικής συνταγογράφησης όλων των φαρμάκων, ο ΙΣΑ επαναδιατυπώνει την πάγια και κρίσιμη θέση του, ώστε κανένα φάρμακο να μη δίδεται χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης των ποινών για τους παραβάτες του νόμου.

Ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικής συνταγογράφησης όλων των φαρμάκων αποζημιουμένων ή μη αποζημιουμένων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), σε αντίθετη δε περίπτωση η παράβαση πρέπει να επισύρει ποινές, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Βεβαίως, η διάθεση των φαρμάκων πρέπει πάντα να γίνεται από τους επιστήμονες υγείας φαρμακοποιούς μέσω των φαρμακείων  τους.

Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να θεσπιστεί νομοθετικά η επιβολή ποινών, ώστε να μη χορηγείται οποιοδήποτε φάρμακο, χωρίς ιατρική συνταγή, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με μάνγκο

Smoothie με μάνγκο. Smoothie υγιεινό με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλα, passion fruit και εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου Smoothie με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλες, passion fruit και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ