Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΕσείς μπορείτε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις;

Εσείς μπορείτε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις;

Μάθετε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις για να περνάτε καλά

Βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους άλλους, πετύχετε στην επαγγελματική σας καριέρα και βρείτε τη σωστή σύντροφο ή το σωστό σύντροφο της ζωής σας.

Η προσαρμοστικότητα θα σας επιτρέψει να επιβιώσετε, να αναπτυχθείτε και να φτάσετε σε πολύ υψηλούς στόχους.

Οι ικανότητες προσαρμογής και ευελιξίας, είναι χαρακτηριστικά που οδηγούν σε επιτυχίες.

Αν έχετε προσαρμοστικότητα έμφυτη είστε τυχεροί:

1. Άλλοι θεωρούν ότι είστε εσωστρεφής και άλλοι εξωστρεφής. Οι φίλοι σας δεν γνωρίζουν τι χαρακτήρας είσαστε, αλλά εσείς πολύ καλά συμπεριφέρεστε ανάλογα με τις καταστάσεις εξατομικευμένα. Καλά κάνετε.

2. Η ενέργειά σας δεν αποστραγγίζεται όταν είσαι μόνος, ούτε αισθάνεστε εξαντλημένος. Σας αρέσει κάπου κάπου μετά από τόση κοινωνικότητα να μείνετε και λίγο μόνοι.

3. Περνάτε καλά όπου κι αν πάτε. Είστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι και προσαρμόζεστε σε όλες τις καταστάσεις. Μπράβο θα πετύχετε!

4. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας ξέρετε πότε να σιωπήσετε και πότε πρέπει να μιλήσετε.

5. Είστε συναισθηματικά σταθεροί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχετε πολλές εμπειρίες και ξέρετε να προσαρμόζεστε ότι και αν ακούσετε, με ότι κι αν ασχοληθείτε. Συγχωρείτε ευκολότερα, γυρίζετε σελίδα πιο γρήγορα και έχετε μεγάλες δυνατότητες συναισθηματικής επανάκαμψης. Διατηρείτε μια καλή ψυχολογική λειτουργία και σωματική ευεξία παρά τα συναισθήματα λύπης, απελπισίας, ψυχικής καταπόνησης που σας κατακλύζουν και τα οποία αντιμετωπίζετε ψύχραιμα.

6. Επιβιώνετε σε όλες τις δυσκολίες στις οποίες υποβάλλεστε

7. Η περίοδος αμηχανίας και απραξίας μετά από μια κρίση που σας προκύπτει είναι παροδική και μικρής διάρκεια.

8. Διατηρείτε μια αισιόδοξη προσέγγιση ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.

9. Πιστεύετε συνεχώς ότι θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα ενεργείτε  ευλύγιστα χωρίς να παραβιάζετε τις βασικές σας αρχές, για να φτάσετε εκεί που θέλετε.

10. Θεωρείτε κάθε δυσκολία ως μια ευκαιρία για μάθηση

11. Ακόμα και στις δυσκολότερες καταστάσεις, προσπαθείτε να αναγνωρίζετε τα θετικά. Διατηρούν μια καλή ψυχολογική λειτουργία και σωματική ευεξία παρά τα συναισθήματα λύπης, απελπισίας, ψυχικής καταπόνησης που τους κατακλύζουν και τα οποία αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία

12. Προστατεύεστε από την κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές, το μετατραυματικό σύνδρομο του στρες και στηρίζετε τους υπόλοιπους! Ταυτόχρονα η καλύτερη σας ψυχολογική κατάσταση, σας προστατεύει από διάφορες σωματικές παθήσεις, όπως καρδιοπάθειες και διαβήτη.


Για εσάς που δεν έχετε προσαρμοστικότητα και ευελιξία:

1. Δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε μια αντιξοότητα.

2. Θεωρείτε ότι είσαστε θύματα.

3. Σε περίοδο πίεσης είσαστε αποδιοργανωμένοι και δεν μπορείτε να σκεφτείτε.

4. Κινδυνεύετε  από προβλήματα ψυχικής υγείας.

5. Μετά από τραυματικές εμπειρίες δεν μπορείτε να ξαναβρείτε τον εαυτό σας.

6. Δεν έχετε αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση.

Η προσαρμοστικότητα επιτρέπει στους ανθρώπους να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν και να φτάσουν σε πολύ υψηλούς στόχους. Οι ικανότητες προσαρμογής και ευελιξίας, είναι χαρακτηριστικά που οδηγούν σε επιτυχίες.

Είναι γεγονός ότι η ικανότητα προσαρμογής στις δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο είναι κάτι που μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να καλλιεργήσει και να αναπτύξει, ανεξάρτητα από το αρχικό του επίπεδο.

Δεν είναι βέβαια θέμα μιας συνταγής για επιτυχία. Ούτε και για κάτι βραχυπρόθεσμο. Πρόκειται για μια μακροχρόνια προσπάθεια, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγή τρόπου σκέψης, αντιμετώπισης και δράσης, με στόχο την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας ενώπιον των κάθε μορφής δύσκολων καταστάσεων που εμφανίζονται καθημερινά.

 


Ενδυναμώστε την προσαρμοστικότητά σας

Υπάρχουν μερικές βασικές αρχές που βοηθούν στην ενδυνάμωση της προσαρμοστικότητας των ανθρώπων.

  • Αποδοχή της κατάστασης

Ζωή χωρίς δυσκολίες δεν γίνεται. Ο κάθε άνθρωπος θα έχει κατά τη διάρκεια της ζωής του, θα έχει δυσκολίες. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τις δυσκολίες, αυτές. Αποδεχτείτε ότι θα συμβούν. Τα πράγματα συχνά δεν έρχονται, όπως τα περιμένουμε ή τα προγραμματίζουμε. Να αναμένετε τις αλλαγές, τις τροποποιήσεις και την αβεβαιότητα. Όταν θα έλθουν, ενεργοποιείστε τις δυνάμεις σας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση τους. 

  • Αισιοδοξία και ψυχραιμία

Μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία, διατηρείτε την ψυχραιμία σας και παραμένετε αισιόδοξοι. Τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Σημασία έχει με ποιο τρόπο εσείς θα διαχειριστείτε μια κρίση που αντιμετωπίζετε.  Η ψυχραιμία, η αισιοδοξία και η καλή σας διάθεση, θα σας βοηθήσουν να λαμβάνετε καλύτερες και πιο σωστές αποφάσεις.

  • Ενέργεια και σχεδιασμός

Όταν έχετε προβλήματα,  προγραμματίζετε με προσοχή τις δράσεις σας και προχωρείτε γνωρίζοντας ότι συχνά ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Η προσαρμογή δεν πρέπει να παραβιάζει τις αρχές σας. Για αυτό η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και ο σχεδιασμός εναλλακτικών προσεγγίσεων ή λύσεων, είναι χαρακτηριστικά προσαρμοστικότητας που πρέπει να καλλιεργείτε. Ζητήστε βοήθεια αν χρειάζεστε. 

  • Βοήθεια 

Ένα ισχυρό δίκτυο θετικών σχέσεων με άμεσα μέλη τις οικογένειας ή συγγενείς, αλλά και από φίλους, είναι ένα πολύτιμο εφόδιο σε δύσκολες στιγμές. Οι απόψεις, η συνεχής στήριξη και η συμπαράστασή τους, σας δίνουν μια άλλη προοπτική των καταστάσεων. Βοηθούν στο να ενεργήσετε και να προσαρμοστείτε ευκολότερα σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων.

  • Απόκτηση εμπειρίας

Όσο πιο έμπειροι είστε, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά μια δυσκολία. Για αυτό, κάθε μέρα προσπαθείτε να μαθαίνετε καλά και να εφαρμόζετε τα διδάγματα που σας προσφέρει η ζωή. Μην αφήνετε τις εμπειρίες σας, να περνούν χωρίς να να μαθαίνετε από αυτές. Μην ξεχνάτε τα διδάγματα που κερδίσατε από τις δικές σας εμπειρίες. Η προσαρμοστικότητα σας, έχει μόνο να κερδίζει από αυτά.

  • Συνεχής μάθηση

Η αυτογνωσία και η μάθηση δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Γνωρίζοντας τα δυνατά σας σημεία, μπορείτε να εστιαστείτε στα αδύνατά σας και να προσπαθείτε διαχρονικά να τα βελτιώνετε. Η προετοιμασία αυτή θα ανεβάζει σε υψηλά επίπεδα την προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητα σας.

  • Ευεξία

Η σωματική υγεία, η ευεξία, η προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητα είναι αλληλένδετες. Όσο πιο καλά είστε σωματικά, τόσο πιο έτοιμοι θα είστε ψυχικά και διανοητικά, να αντιμετωπίσετε μια νέα πρόκληση. Η υγιεινή διατροφή, ο καλός ύπνος και η τακτική σωματική άσκηση, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλή κατάσταση της σωματικής σας υγείας.

  • Ολοκληρωμένη προσέγγιση του προβλήματος

Διατηρείτε τη συνολική εικόνα μια κατάστασης που αντιμετωπίζετε. Μην αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις, να σας παρασύρουν σε ένα φαύλο κύκλο θλίψης και απραξίας. Πάρτε πρωτοβουλίες και οδηγείστε με ευελιξία και ανθεκτικότητα τον εαυτό σας διαμέσου των δύσκολων καταστάσεων. Άλλωστε κάθε εμπόδιο είναι για καλό!

Σε περιόδους αναταραχής, το πρόβλημα δεν είναι η αναταραχή, αλλά η δική μας έλλειψη προσαρμοστικότητας και ευελιξίας.

Άλλωστε δεν επιβιώνει το δυνατότερο είδος, ούτε το ευφυέστερο, αλλά το πιο ευπροσάρμοστο στις αλλαγές 

Γι’ αυτό προσαρμοστείτε στο χώρο που σας έλαχε να ζείτε.

emedi life coaching

Διαβάστε, επίσης,

Οργανώστε τη μέρα σας

Οι χρυσοί κανόνες για την αναζήτηση εργασίας

Οι χρυσοί κανόνες για την αναζήτηση εργασίας

Μάθετε να επιμένετε

Η φιλοδοξία αντίδοτο στην οικονομική κρίση

Κάντε μια καινούρια αρχή

H ασυμφωνία είναι εποικοδομητική

Κόλπα για να κερδίσετε τους γύρω σας

Μπορούν όλοι να κάνουν δημόσιες σχέσεις;

Κερδίστε πόντους

Τα μυστικά της απόδοσης υπό πίεση

Τι βοηθάει περισσότερο στη ζωή το IQ ή η συναισθηματική νοημοσύνη

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι. Κρέμα βρώμης με γάλα αμυγδάλου, καραμελωμένο αχλάδι, αμύγδαλο φιλέ, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 1...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ