Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΟι ειδικές κάλτσες για τους κιρσούς κάνουν και για το ροχαλητό

Οι ειδικές κάλτσες για τους κιρσούς κάνουν και για το ροχαλητό

Κάντε πρόληψη της άπνοιας του ύπνου και του ροχαλητού με τις κάλτσες για τους κιρσούς

Οι ειδικές κάλτσες που χρησιμοποιούνται για τους κιρσούς και για την αποφυγή σχηματισμού θρόμβων χρησιμεύουν σε κάποιους για την αποφυγή ροχαλητού.

Οι ειδικές κάλτσες πιέζουν το κάτω μέρος των ποδιών και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος κι έτσι εμποδίζουν την συσσώρευση των υγρών.

Κάποια από τα υγρά που συσσωρεύονται μπορεί να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την περιοχή του λαιμού και το κεφάλι, όταν το άτομο είναι ξαπλωμένο και αυτό να οδηγήσει σε αποφρακτική άπνοια του ύπνου και ροχαλητό.

Οι κάλτσες για τους κιρσούς που φοριούνται και στις αεροπορικές πτήσεις για την πρόληψη θρόμβωσης, μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του ροχαλητού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι άνθρωποι που βασανίζονται από το ροχαλητό του συντρόφου τους μπορούν να κοιμηθούν και  χάρη μιας καλής νύχτας με μια νέα μελέτη. Οι κάλτσες κιρσών μπορεί να βοηθήσουν να μειωθεί η  ποσότητα του υγρού που συγκεντρώνεται στο κάτω μέρος των ποδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η συσσώρευση αυτή μπορεί να μετακινηθεί προς το λαιμό, ως αποτέλεσμα της βαρύτητας, όταν είμαστε ξαπλωμένοι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφρακτική άπνοια ύπνου, μια κατάσταση που σχετίζεται με το ροχαλητό.

Η αποφρακτική άπνοια του ύπνου προκαλείται από την περίσσεια λίπους και υγρού γύρω από το λαιμό, η οποία κάνει τους μυς να καταρρέουν διακόπτοντας την αναπνοή ενός ατόμου για δέκα δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Το ροχαλητό τότε εμφανίζεται ως παγιδευμένος αέρας που δονείται από τους πρησμένους μαλακούς ιστούς.

Μόλις ο εγκέφαλος κατανοήσει ότι η αναπνοή έχει σταματήσει, στέλνει ένα σήμα στους μύες των αεραγωγών να συρρικνωθούν ξανά.
Η μελέτη, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep Medicine.

Οι κάλτσες κιρσών και πτήσης χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο για τη θεραπεία των κιρσών,  πιέζοντας το κάτω μέρος των ποδιών να κρατήσουν το αίμα που διακινείται.

Πενήντα άνδρες με άπνοια ύπνου συμπεριλήφθηκαν στην μελέτη. Οι μισοί φορούσαν κάλτσες συμπίεσης κάθε μέρα για δύο εβδομάδες, ενώ οι υπόλοιποι φορούσαν κάλτσες συνηθισμένες.

Τη νύχτα, κάθε ασθενής συνδεόταν με οθόνη για την παρακολούθηση του ροχαλητού, ενώ τα ηλεκτρόδια στην περιοχή των ποδιών και του λαιμού αξιολογούσαν την αλλαγή στο υγρά όταν οι ασθενείς ήταν ξαπλωμένοι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες που φορούσαν κάλτσες κιρσών είχαν λιγότερα υγρά στο λαιμό τους και μια μείωση στον αριθμό των φορών που ο ύπνος τους είχε διαταραχθεί, με μείωση των απνοιών κατά μέσο όρο πάνω από 30 φορές την ώρα σε περίπου 15 ασθενείς. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες που δεν φορούσαν τις ειδικές κάλτσες δεν είδαν ουσιαστικά καμία αλλαγή στον ύπνο τους και το ροχαλητό.

 

Διαβάστε, επίσης,

Κακοσμία του στόματος

Αεροπορικά ταξίδια και υπνική άπνοια

 Συμβουλές για να παίρνετε τον καλύτερο ύπνο

Τι να κάνετε για να μην νιώθετε υπνηλία

Tι να κάνετε για το ροχαλητό

Σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο

Σταματήστε να ροχαλίζετε με τη βοήθεια του κινητού

Κόλπα για να κοιμηθείτε εύκολα

Μυστικά για υγιή αεροπορικά ταξίδια

Αεροπορικά ταξίδια κατά την κύηση

Αεροπορικά ταξίδια κατά την κύηση

Υγιή και ανάλαφρα πόδια

Κόκκινη Άμπελος

Τρόποι βελτίωσης του κυκλοφορικού στα πόδια

Γιατί πρέπει να κινητοποιούνται γρήγορα οι χειρουργημένοι;

Συσκευή για την αποφυγή θρόμβωσης

Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μπανανιά

Μπανανιά. Η μπανανιά, οι μπανάνες και και τα πολλά και πολύτιμα οφέλη τους για την Υγεία Η μπανανιά ή Μούσα ή Musa ανήκει στην οικογένεια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ