Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΤο ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

Το ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

Το καλύτερο νερό είναι το νερό πηγής και πρέπει να το πίνετε καθημερινά

Το νερό είναι η συμπαντική ουσία της ζωής

Το νερό είναι το πιο βασικό θρεπτικό στοιχείο για την ψυχοσωματική μας υγεία.

Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση στην επιφάνεια της γης. Καλύπτει το 70.9% του πλανήτη μας. Στη φύση υπάρχει και στις 3 μορφές του: αέρια (υδρατμός), υγρή και στερεή (πάγος). Το καθαρό, υγρό νερό είναι άγευστο και άοσμο, σχεδόν άχρωμο ή έχοντας μία γαλάζια χροιά. Είναι η μόνη ουσία που βρίσκεται και στις τρεις κοινές καταστάσεις της ύλης και είναι απαραίτητη για όλες τις γνωστές μορφές ζωής στη γη.

Το σώμα μας αποτελείται περισσότερο από 70% από νερό. 

Όλα μας τα κύτταρα και το DNA χρειάζονται αρκετό και καθαρό νερό καθημερινά για να λειτουργήσουν σωστά.

Χωρίς τροφή πεθαίνουμε σε ένα μήνα, αν έχουμε νερό. Χωρίς νερό πεθαίνουμε, σε 10 ημέρες. Ο ανθρώπινος οργανισμός στο σύνολό του δεν είναι τίποτα άλλο από θρεπτικά στοιχεία που κολυμπούν σε νερό.

Χωρίς αρκετό νερό καμία βιοχημική, ενζυμική ή βιολογική λειτουργία δεν είναι εφικτή.

Το νερό που πίνουμε μπορεί να είναι:

 • Βρύσης
 • Πηγής
 • Εμφιαλωμένο
 • Φιλτραρισμένο
 • Αποσταγμένο
 • Μεταλλικό

Οι σημαντικότερες λειτουργίες του νερού στο ανθρώπινο σώμα:

 • Αποτελεί βασικό δομικό συστατικό του κυτταροπλάσματος, το οποίο είναι το θεμελιώδες κυτταρικό στοιχείο όλων των ζωντανών οργανισμών.
 • Προστατεύει ιστούς ζωτικής σημασίας, όπως ο νωτιαίος μυελός και ο εγκέφαλος.
 • Είναι ουσιαστικής σημασίας για τον έλεγχο της ωσμωτικής πίεσης του σώματος και τη διατήρηση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ νερού και ηλεκτρολυτών. Κάθε σημαντική αλλαγή στη συγκέντρωση ηλεκτρολυτών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κυτταρικές λειτουργίες. Πρέπει επίσης να περιέχει μικρή ποσότητα ανόργανων αλάτων, γιατί το καθαρό νερό χωρίς διαλυμένα άλατα σε αυτό είναι βλαβερό για τον οργανισμό, λόγω της μεγάλης διαπερατότητας των κυττάρων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα ψάρια της θάλασσας πεθαίνουν όταν μεταφερθούν στο γλυκό νερό και τα ψάρια του γλυκού νερού πεθαίνουν αμέσως μόλις τοποθετηθούν σε αποσταγμένο νερό, διότι όταν συμβεί αυτό γίνεται στο σώμα τους αιμόλυση (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων).
 • Το νερό αποτελεί το βασικό δομικό συστατικό του αίματος, που με τη σειρά του είναι ο σημαντικότερος μεταφορέας οξυγόνου, θρεπτικών συστατικών, ορμονών και άλλων ουσιών στα κύτταρα για τις λειτουργίες τους, καθώς και άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού από τα κύτταρα προς κάποια όργανα, όπως οι πνεύμονες και οι νεφροί, για να αποβληθούν στη συνέχεια από το σώμα.
 • Το νερό επίσης είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των αισθήσεων. Τα ακουστικά κύματα μεταφέρονται μέσω του υγρού που υπάρχει στο έσω αυτί. Το υγρό του οφθαλμικού βολβού συμμετέχει στη διαδικασία αντανάκλασης του φωτός για σωστή όραση. Για να λειτουργήσουν οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης, οι τροφές πρέπει να είναι διαλυμένες σε νερό.

Παθήσεις με χρόνια αφυδάτωση: αρτηριακή υπέρταση, αρθριτικά, οστεοπόρωση, έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου, ορμονικές διαταραχές, ημικρανίες, δερματοπάθειες, καρκίνος, διαβήτης και πολλές άλλες.

Τα προβλήματα επιδεινώνονται από την κατανάλωση ζάχαρης, γλυκών, αλκοόλ, καφέ, αναψυκτικών που αφυδατώνουν ακόμη περισσότερο τον οργανισμό.

Αφυδάτωση είναι η σημαντική μείωση της συνολικής ποσότητας νερού του σώματος, που έχει ως αποτέλεσμα επίσης την μείωση των ηλεκτρολυτών, και των απαραίτητων συστατικών για τον μεταβολισμό σε κυτταρικό επίπεδο. Η αφυδάτωση ακόμα και σε ποσοστό 2% του βάρους σώματος, έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή των φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού και τη μείωση της απόδοσής του.

Η πιο συχνή αιτία της χρόνιας κόπωσης είναι η αφυδάτωση.

Επίσης, η αφυδάτωση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία. Όταν ο οργανισμός διψά είναι ήδη αφυδατωμένος. Μπορείτεε να πιείτε πολλά υγρά ή μπορείτε να καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε νερό, οπότε και λαμβάνετε και θερμίδες που όμως δεν τις έχει ανάγκη και οι οποίες συνεισφέρουν στην αύξηση του βάρους.

Πρέπει να πίνετε νερό πριν διψάσετε! Η αίσθηση της δίψας είναι ένας καθυστερημένος δείκτης αφυδάτωσης που εμφανίζεται όταν τα κύτταρα έχουν ταλαιπωρηθεί από την έλλειψη υγρών.

Η ποιότητα του νερού που πίνουμε σήμερα

Το νερό που πίνουμε σήμερα δεν μας ενυδατώνει, αλλά αντιθέτως μας τοξινώνει.

Το χλώριο και τα χημικά απόβλητα που πιθανώς περιέχει επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και προωθούν πολλά παθολογικά συμπτώματα και πρόωρο γήρας.

Τα πλαστικά μπουκάλια του νερού μολύνουν το περιβάλλον μας μια και χρειάζεται περισσότερο από 500 χρόνια για να διαλυθούν, ενώ ταυτόχρονα το νερό που περιέχουν μπορεί να είναι μολυσμένο από τις τοξίνες που περιέχει το πλαστικό.

Το Oρθομοριακό Νερό είναι το καλύτερο νερό του κόσμου

Όσοι έχουν πιει φυσικό, καθαρό νερό βουνίσιας πηγής θα έχουν παρατηρήσει τις εκπληκτικές ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην υγεία τους. Βοηθά στην πέψη, αποτοξινώνει, ενυδατώνει σωστά και αναζωογονεί τον οργανισμό.

Τα διάφορα πετρώματα μέσα από τα οποία περνάει το νερό, το καθαρίζουν, το εμπλουτίζουν με θρεπτικά στοιχεία και το κάνουν πιο ενεργειακό. Αυτό είναι το “Ορθομοριακό Νερό” που επιτρέπει σε όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων να γίνονται σωστά, προωθώντας υψηλά επίπεδα ψυχοσωματικής υγείας.

Πώς θα φέρετε την πηγή στο σπίτι σας!

Μοναδική Τεχνολογία TENSA™ διεθνώς πατενταρισμένη

Η τεχνολογία TENSA™ προσδίδει στο νερό μοναδικές ιδιότητες για καλύτερη ενυδάτωση και αναζωογόνηση των κυττάρων.

4  στάδια καθαρισμού και εμπλουτισμού του νερού

Πρώτο στάδιο: Καθαρισμός του νερού. Το φίλτρο της TENSA™ χρησιμοποιεί  ενεργοποιημένο φυτικό άνθρακα από φλοιό βιολογικής καρύδας και ρητίνη για να κατακρατεί Xλώριο, Mόλυβδο, καθώς και  THMs (Τριχαλομεθάνες – υποπροϊόντα της χλωρίωσης του νερού). Επίσης απαλλάσσει το νερό από άσχημη γεύση και οσμή.

Δεύτερο στάδιο: Tο νερό ενδυναμώνεται με μαγνητικά πεδία, μέσω του εξαιρετικά σπάνιου  ηφαιστιακού ορυκτού Tenko-Seki, του πετρώματος Μαγνητίτη και του Κεραμικού Μαγνήτη. To Tenko-Seki προσδίδει στο νερό αρνητικά ιόντα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα αρνητικά ιόντα, τα οποία υπάρχουν σε αφθονία στη φύση, στα δάση, στο τρεχούμενο νερό κ.λπ., βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, στην αποβολή των τοξινών και στην αύξηση του μεταβολισμού για έλεγχο του βάρους και ότι έχουν αντιγηραντική δράση. Επίσης εκπέμπει υψηλής συχνότητας μακρά κύματα του απώτερου υπέρυθρου που βοηθούν στην καλύτερη ενυδάτωση των κυττάρων και στην αποβολή βαρέων και τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό, προλαμβάνουν τη διασπορά βλαβερών μικροβίων και μυκήτων και έχουν ανανεωτική και καθαρτική δράση. Ο Κεραμικός Μαγνήτης (ισχύος 4500 Gauss) δημιουργεί μαγνητικά πεδία με τα οποία ενεργοποιείται το πέτρωμα του Μαγνητίτη. Καθώς το νερό περνά μέσα από αυτή την «ενεργή ζώνη» αλλάζει η συνδεσμολογία των ατόμων του  υδρογόνου, δημιουργείται  μια αρνητική αντίδραση Οξείδωσής – Αναγωγής (Redox-OxidationReduction),  με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ρευστότητα του νερού. Έτσι το  νερό ενυδατώνει πιο αποτελεσματικά τον οργανισμό, γίνεται καλύτερα η αφομοίωση των θρεπτικών στοιχείων από τα κύτταρα καθώς και η αποβολή των τοξινών από αυτά.

Tρίτο στάδιο: Mέσω των πετρωμάτων Bakuhan™ και Taicho™ προστίθενται στο νερό χρήσιμα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία. 

Το  Bakuhan™ είναι το μόνο ορυκτό που έχει πιστοποιηθεί από το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας ότι έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες. Mετατρέπει το pH του νερού σε αλκαλικό. Αυξάνει την παροχή οξυγόνου, απομακρύνει βλαβερές ουσίες από το νερό και εμπλουτίζει την γεύση του.  Επίσης διαχέει στο νερό ηλεκτρολύτες και ιχνοστοιχεία μεγέθους angstrom (Ασβέστιο, Χρώμιο, Χαλκός, Γερμάνιο, Σίδηρο, Ιώδιο, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Σελήνιο, Ψευδάργυρο, Πυρίτιο, Θείο, Βανάδιο κ.λπ.)

Το Taicho™ εκπέμπει ήπιας συχνότητας ακτίνες του απώτερου υπέρυθρου φάσματος και μπορεί να απενεργοποιεί όποια κατάλοιπα φυτοφαρμάκων ή χλωρο-οργανίδια έχουν απομείνει. Οι ακτίνες του απώτερου υπέρυθρου είναι γνωστό ότι έχουν θεραπευτική και αποτοξινωτική δράση. Επίσης μπορεί να προσδίδουν στο νερό αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Tέταρτο στάδιο: Tο νερό διέρχεται από ειδικό Χαλαζία, που απελευθερώνει σε αυτό διαλυτό πυρίτιο. Έχει αποδειχθεί ότι το διαλυτό πυρίτιο δεσμεύει το τοξικό αλουμίνιο. Ανεξάρτητες έρευνες στη Νορβηγία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και στον Καναδά έδειξαν την άμεση σχέση της νόσου Αλτσχάιμερ με το τοξικό αλουμίνιο, που σε ορισμένες περιοχές περιέχεται στο νερό.

Το καθαρό, ορθομοριακό νερό:

 • Με πιστοποιητικό CSA (Canadian Standards Association) για το ότι κατακρατεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου Χλώριο, Μόλυβδο, βαρέα και τοξικά μέταλλα και ΤΗΜs (Τριχαλομεθάνες).
 • Είναι απαλλαγμένο από παθογόνους οργανισμούς και βακτήρια.
 • Έχει μεγαλύτερη ρευστότητα, εισέρχεται στα κύτταρα ευκολότερα και συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του σώματος.
 • Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
 • Έχει αυξημένη ικανότητα διάλυσης και αραίωσης στερεών στοιχείων και έτσι μπορεί να γίνεται καλύτερη μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα.
 • Βοηθά στην αποβολή βαρέων και τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό.
 • Προλαμβάνει τη διασπορά βλαβερών μικροβίων και μυκήτων στον οργανισμό.
 • Έχει ανανεωτική και καθαρτική δράση.
 • Μπορεί να αλκαλοποιεί τον οργανισμό.
 • Μπορεί να βελτιώνει τον μεταβολισμό έτσι ώστε να  γίνονται καλύτερες καύσεις και έλεγχος του βάρους.
 • Είναι απαλλαγμένο από δυσάρεστες οσμές.
 • Έχει μοναδική και ευχάριστη γεύση.

Η κανάτα TENSATM είναι κατασκευασμένη από μη-λευκασμένο πλαστικό υψηλής ποιότητας, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται για ιατρικές χρήσεις και δεν απελευθερώνει τοξικές ουσίες στο νερό, όπως άλλα είδη πλαστικών. Σε χρώμα Indigo blue, που προστατεύει το νερό από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Για να έχετε πάντοτε μοναδικής ποιότητας  ορθομοριακό νερό  από την κανάτα TENSATM αλλάξτε το ανταλλακτικό φίλτρο κάθε φορά που έχει φιλτράρει  150 – 225 λίτρα νερού. Η ποσότητα του νερού που φιλτράρει κάθε ανταλλακτικό φίλτρου εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού της περιοχής σας.  Όταν το νερό της περιοχής έχει μια μέση σκληρότητα και για μία μέση κατανάλωση μιας οικογένειας  η αλλαγή του ανταλλακτικού φίλτρου συνιστάται να γίνεται κάθε 2 μήνες. Το ανώτατο χρονικό διάστημα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ανταλλακτικό φίλτρο είναι 3 μήνες. Πριν τη χρήση διατηρείστε το ανταλλακτικό φίλτρο  στο  προστατευτικό του κάλυμμα, σε στεγνό και δροσερό  μέρος.

Όλες οι παραπάνω ιδιότητες του ορθομοριακού νερού και η φυσιολογία του οργανισμού καθιστούν την καθημερινή ενυδάτωσή του με αρκετό ορθομοριακό νερό απαραίτητη προϋπόθεση για την ψυχική και σωματική υγεία.

Χρειαζόμαστε καθημερινά 5 έως 10 ποτήρια ορθομοριακό νερό για να αναπληρώνονται τα υγρά του σώματος που χάνονται μέσω της διούρησης, της εφίδρωσης, κ.λπ.

Επικοινωνήστε με την EMEDI για να σας το προμηθεύσουμε (00306974639366)

Γνωρίστε το ορθομοριακό νερό μας

Παραγγείλετε την κανάτα για το νερό πηγής (Σύστημα Ορθομοριακού Νερού TENSA) πατώντας, εδώ.

Παραγγείλετε το τριπλό ανταλλακτικό για την κανάτα για το νερό πηγής TENSA CARAFE. Ανταλλακτικό φίλτρου καράφας (3-ανταλλακτικά) που αλλάζει κάθε 2 μήνες έως και 3 ανάλογα την χρήση.

Παραγγείλετε το μονό ανταλλακτικό για την κανάτα για το νερό πηγής TENSA CARAFE. Ανταλλακτικό φίλτρου καράφας (3-ανταλλακτικά) που αλλάζει κάθε 2 μήνες έως και 3 ανάλογα την χρήση.

Διαβάστε, επίσης,

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

Να πίνετε πολύ νερό

Οι τροφές που δεν κάνουν καλό στο δέρμα μας

Κόλπα για να μη νιώθετε εξάντληση

Συμπληρώματα διατροφής για να κάψετε λίπος κατά την άσκηση

Νερό το μεγάλο μυστήριο

Ενυδάτωση με τροφές

Απλοί τρόποι για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Οικιακά φίλτρα νερού

Αφυδάτωση και υπερυδάτωση

Καύσωνας και θερμοπληξία

Τι να κάνετε αν παθαίνετε κράμπες στα πόδια

Τι να κάνετε για να μην νιώθετε υπνηλία

Αν αθλείστε το καλοκαίρι

Να πίνετε τσάι το καλοκαίρι

Σημεία αφυδάτωσης

Πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

Τα ιδανικά ροφήματα για την άσκηση

Μυικές κράμπες

Το καλύτερο νερό

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιμορραγία από το αυτί

Αιμορραγία από το αυτί. Εάν το αυτί σας αρχίσει να αιμορραγεί, μπορεί να είναι ανησυχητικό. Εάν το αυτί σας αιμορραγεί, η αιμορραγία αυτή μπορεί να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ