Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΆσκηση και σπορΝα περπατάτε αν θέλετε να κάψετε λίπος

Να περπατάτε αν θέλετε να κάψετε λίπος

Να περπατάτε… Μην τρέχετε για να κάψετε το λίπος

Η τακτική, μέτρια άσκηση με γρήγορο περπάτημα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το τρέξιμο για την απώλεια βάρους. 

Περπατάτε και μην τρέχετε για να χάσετε βάρος:

1. Όταν κάνετε οποιαδήποτε έντονη καρδιαγγειακή άσκηση όπως το τρέξιμο, μπορείτε να κάψετε θερμίδες από τους μύες και το λίπος. Το σώμα δεν παίρνει θερμίδες για να κάψει, και, συνεπώς μειώνεται η μυϊκή σας μάζα, που τελικά κάνει την άσκηση αυτή μεταβολικά αναποτελεσματική.

2. Η παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλης αυξάνει με την έντονη καρδιαγγειακή άσκηση, η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερη επιθυμία για φαγητό.

3. Η έντονη καρδιοαγγειακή άσκηση θα προκαλέσει αντίσταση στη λεπτίνη η οποία έχει την ίδια ορμονική δράση, όπως στη στέρηση ύπνου. Έτσι αισθάνεστε  πολύ πεινασμένοι και γρήγορα λόγω των υψηλών ποσοτήτων κορτιζόλης τελικά αναπτύσσετε αντίσταση στην ινσουλίνη και πάλι κερδίζετε βάρος. Τα άτομα με έλλειψη λεπτίνης ή τα άτομα με αντίσταση ως προς τη λεπτίνη παχαίνουν.

4. Η έντονη καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του θυρεοειδούς σας. Ο θυρεοειδής παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται Τ4, και προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός σας μετατρέπεται σε Τ3. Όμως, ο θυρεοειδής δεν είναι σε θέση να παράγει Τ4 εάν δημιουργείται πάρα πολύ κορτιζόλη στο σώμα σας, με αποτέλεσμα δυσλειτουργία του μεταβολισμού, απώλεια ενέργειας και αδυναμία να κάψετε λίπος.

Διαβάστε, επίσης,

Οι τροφές που πρέπει να μην τρώτε όταν είστε σε δίαιτα

Άσκηση για αρχάριους

Ο καλύτερος συνδυασμός ασκήσεων για το κάψιμο λίπους

Αν δεν σας αρέσει η γυμναστική

Πρόληψη και θεραπεία ασθενειών με την άσκηση

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε από αύριο το περπάτημα

Γιατί οι παχύσαρκοι ζουν λιγότερο

Το φάρμακο για όλες τις ασθένειες

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με μάνγκο

Smoothie με μάνγκο. Smoothie υγιεινό με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλα, passion fruit και εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου Smoothie με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλες, passion fruit και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ