Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΨυχολογίαΑποκτήστε θετική ενέργεια

Αποκτήστε θετική ενέργεια

Πώς μπορείτε να γίνετε θετικά και αξιαγάπητα άτομα

 

Ζούμε σε μια εποχή άρνησης, αρνητικότητας και αρνητικής ενέργειας…

Η θετικότητα είναι κάτι που κάποιοι την έχουν έμφυτα, αλλά το ευχάριστο είναι ότι μπορεί να καλλιεργηθεί.

Μάθετε να είστε ευχάριστοι και να είστε πάντα χαμογελαστοί.

Το να είστε θετικοί άνθρωποι σε μια εποχή που όλοι είναι αρνητικοί είναι μεγάλο πλεονέκτημα!

Τι μπορείτε να κάνετε για να καλλιεργήσετε την θετικότητά σας:

1. Καταρχήν πρέπει να το επιθυμείτε πολύ: Η επιθυμία θα έρθει μόνο αν είστε πεπεισμένοι ότι θέλετε να γίνετε ένα θετικό πρόσωπο και ότι αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας.  Η θετικότητα είναι σαν μια αύρα, και όταν θα γίνετε ένα θετικό πρόσωπο, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σας εμπιστεύονται σας, θα γίνουν ευγενικοί μαζί σας, οι συνάδελφοι στη δουλειά θ΄αρχίσουν να σέβονται τη θετική προοπτική σας και ο δρόμος της επιτυχίας θα ανοίξει!

2. Πιστέψτε στις δυνατότητές σας: Πρέπει να πιστέψετε στις δυνατότητες που έχετε. Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε. Μόλις συνειδητοποιήσετε όλα είναι δυνατά, οι πόρτες όλες που ήταν κλειστές θα ανοίξουν πάλι!

3. Να είστε όμως και ρεαλιστές: Μην προσπαθήσετε να γίνεται τέλειος. Το να γίνετε ένα θετικό πρόσωπο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ να έχετε αρνητικά συναισθήματα ή ότι δεν θ΄αντιμετωπίσετε καμιά αρνητική κατάσταση. όμως η συνολική στάση σας είναι αυτή που έχει σημασία και η αντίδρασή σας σε κάθε εμπειρία. Μην κολλήσετε στην αποτυχία, και μην απογοητευθείτε όταν οι προσδοκίες σας δεν εκπληρωθούν. Καταλάβετε ότι τα πάντα έχουν την αξία τους. Όλες οι εμπειρίες είναι καλές και η αντίληψη μας είναι αυτή που δημιουργεί τις θετικές ή αρνητικές σκέψεις και προοπτικές μας.

4. Σταματήστε να κάνετε κριτική και αρχίστε να μαθαίνετε από τις εμπειρίες σας: Σταματήστε να διαμαρτύρεστε συνέχεια και να επικρίνετε πράγματα, ανθρώπους, καταστάσεις και γεγονότα που σας κάνουν να αισθάνεστε δυσαρεστημένοι και λυπημένοι. Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει δυστυχισμένο αν δεν του το επιτρέψετε. Όταν σας επικρίνουν κάντε αυτοκριτική και αποφασίστε αν έχουν δίκιο. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της θετικής σκέψης. 

5. Πειραματιστείτε: Χρησιμοποιήστε καθημερινά περιστατικά της ζωής για να δείτε πώς μπορείτε να τα διαχειριστείτε με πιο θετικό τρόπο. 

6. Αποδεχτείτε τις ευθύνες σας:  Αναλάβετε τις ευθύνες για τον εαυτό σας, τη ζωή σας και τις ενέργειές σας. 

7. Μάθετε να μιλάτε τη γλώσσα του σώματος: Δοκιμάστε με τη γλώσσα του σώματος να γίνεται φιλικός και προσιτός.

8. Πιστέψτε ότι είστε μοναδικοί: Είστε μοναδικοί. Απολαύστε τη μοναδικότητά σας. Κανείς στον κόσμο δεν είναι ακριβώς όπως εσείς. 

9. Κάντε παρέα με θετικούς ανθρώπους: Ένας τρόπος για να γίνετε θετικοί είναι να επιδιώκετε να κάνετε παρέα με θετικά άτομα.  Αν οι άνθρωποι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου με εσάς είναι γκρινιάρηδες ή απαισιόδοξοι, θα επηρεάζεστε αρνητικά. 

10. Σκεφτείτε το τώρα: Το παρελθόν και το μέλλον συχνά που μας οδηγεί σε  συναισθηματική αναταραχή. Το παρελθόν φαινόταν καλύτερο από ό, τι το παρόν και το μέλλον φαίνεται τρομακτικό, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχετε και όλα θα έχετε ποτέ. Να είστε παρόντες σε ό, τι κάνετε και να απολαύσετε τη ζωή. Η ζωή είναι ένα ταξίδι, δεν είναι προορισμός. Να έχετε όνειρα και στόχους για το μέλλον, να προετοιμάζετε τον εαυτό σας, αλλά πάντα να είστε παρόντες στο τώρα.

11. Να είστε δραστήριο: Μην παραμένετε σε αδράνεια. Επικοινωνήστε με τους γύρω σας. Μοιραστείτε ένα αστείο, αφηγηθείτε μια ευχάριστη ιστορία, πάρτε μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, πηγαίνετε για τρέξιμο το βράδυ μετά τη δουλειά, έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή και όλα αυτά θα σας δώσουν θετική ενέργεια.

12. Θεωρείστε κάποια πράγματα δεδομένα: Η καθημερινή ζωή είναι δύσκολη και πρέπει να το αποδεχτείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγχώνεστε καθημερινά κατά την οδήγηση ή να προσπαθεί να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Όταν δέχεστε το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν, θα είστε πιο άνετα με τον εαυτό σας και τους γύρω πάρα πολύ.

13. Ελαττώστε τις προσδοκίες σας:  Αν έχετε υψηλές προσδοκίες για το πώς οι άλλοι θα πρέπει να σας συμπεριφέρονται, συχνά θα απογοητεύεστε αν δεν αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους με τον τρόπο που περιμένατε.  Πάρα πολλοί άνθρωποι ζουν μια ζωή που δεν είναι δική τους. Ζουν τη ζωή τους ανάλογα με το τι σκέφτονται οι άλλοι για το τι είναι καλύτερο για αυτούς, ζουν τη ζωή τους σύμφωνα με το τι πιστεύουν οι γονείς τους ότι είναι καλύτερο για αυτούς, με το τι πιστεύουν οι φίλοι τους, οι εχθροί τους τους και οι δάσκαλοί τους, το κόμμα τους τους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τους κατευθύνουν. Αγνοούν την εσωτερική φωνή τους…  Εσείς έχετε μια ζωή και θα πρέπει να τη ζήσετε όπως εσείς θέλετε, να είναι κύριοι του εαυτού σας, και κυρίως να μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων ανθρώπων να σας αποσπούν από την πορεία σας.

14. Διατηρήστε ένα ημερολόγιο: Φιλτράρετε μόνο τα θετικά της ημέρας και καταγράψετε τα. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε ασήμαντο, αλλά θετικό, όπως όταν το λεωφορείο φτάνει στην ώρα του, όταν η μαμά σας μαγειρεύει ένα νόστιμο πρωινό, όταν θυμάστε και μπορείτε για να πληρώσετε τους λογαριασμούς στην ώρα τους. Όταν ψάχνετε τη θετικότητα στα μικρά πράγματα της καθημερινότητας, δεν αφήνετε κανένα περιθώριο για την αρνητικότητα. Κάντε το αυτό για 10 ημέρες, και όταν θα ξαναδιαβάσετε το ημερολόγιό σας θα έχετε μόνο αναμνήσεις από όλα τα καλά πράγματα.

15. Μάθετε και βρείτε χρόνο να σκέπτεστε: Αυτό δεν βοηθάει μόνο στο να εκκρίνονται οι ορμόνες της ευτυχίας, αλλά δημιουργεί επίσης μια αίσθηση συνειδητοποίησης μέσα σας. Θα μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας και το μυαλό σας. Κάθε φορά που σκέφτεστε, θα αισθάνεστε ένα κύμα θετικής ενέργειας  που θα ηρεμεί τα νεύρα σας, θα καταπραΰνει το μυαλό σας, θα ανεβάζει τη διάθεση σας, και θα αυξάνει τα επίπεδα ανοχής σας.

16. Αλλάξτε: Κάθε αλλαγή είναι καλή. Θα σας βοηθήσει να κάνετε βελτιώσεις στη ζωή σας, αλλά και τις ζωές των γύρω σας.

17. Επανακαθορίστε του τι είναι σωστό και τι όχι: Πολλοί θέλουν να είναι πάντα σωστοί – ακόμη θυσιάζοντας μεγάλες σχέσεις ή προκαλώντας μεγάλο στρες και τον πόνο, στον εαυτό τους και τους άλλους. Μήπως, όμως πρέπει να επανακαθορίσετε τα πρέπει. Άλλωστε στη ζωή όλα γίνονται…

18. Πείτε «ευχαριστώ»: Δόξα τω Θεώ, να ευχαριστείτε τους γονείς σας, τους φίλους σας, και τον εαυτό σας για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνατε, για όλα όσα επιτεύχθηκαν. Λέγοντας ευχαριστώ συχνά σας κάνει να είστε ταπεινοί, σεμνοί και καλοί άνθρωποι.

emedi life coaching

Διαβάστε, επίσης,

Το χαμόγελο αντίδοτο στην κατάθλιψη

Φενγκ Σούι για καλύτερη ζωή

Γιόγκα γέλιου

Δεν σκέφτομαι, άρα δεν υπάρχω

Προγραμματιστείτε θετικά

Είμαστε καλά;

Μπορεί μια ασθένεια να έχει θετική πλευρά;

Τι βοηθάει περισσότερο στη ζωή το IQ ή η συναισθηματική νοημοσύνη

Η βλεμματική επαφή είναι σημαντική στις διαπροσωπικές μας σχέσεις

Κερδίστε πόντους

Εσείς έχετε διερευνητική ματιά;

Όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί στην ζωή μας

Κόλπα για να κερδίσετε τους γύρω σας

H ασυμφωνία είναι εποικοδομητική

Γελάστε κάνει καλό

Εσείς ξέρετε να μιλάτε τη γλώσσα του σώματος;

Εσείς τι διαλέγετε σοβαροφάνεια ή σοβαρότητα;

Kόλπο για να κάνετε καινούριες γνωριμίες

Κερδίστε την εμπιστοσύνη των άλλων

Αλλάξτε τη συμπεριφορά σας τώρα που υπάρχει κρίση

Πώς να κάνετε φίλους στις κοινωνικές εκδηλώσεις

Κάντε μια καινούρια αρχή

Η φιλοδοξία αντίδοτο στην οικονομική κρίση

Μάθετε να επιμένετε

Αν φοβάστε την αποτυχία

Ο δρόμος για την ευτυχία

Εσείς μπορείτε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις;

Οργανώστε τη μέρα σας

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών. Ένας από τους πιο δύσκολους ρόλους ενός Ογκολόγου είναι η ενημέρωσή τους για την ασθένειά τους Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ