Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜήπως έχετε μούχλα στο σπίτι σας;

Μήπως έχετε μούχλα στο σπίτι σας;

Print Friendly, PDF & Email

Για όσους έχουν αλλεργία στη μούχλα

Η μούχλα ευδοκιμεί σε πολλά μέρη, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτήν. Δώστε προσοχή στα σπόρια. Τώρα είναι επικίνδυνη περίοδος για τις αλλεργίες στη μούχλα, αλλά ευτυχώς άρχισαν οι ζέστες και οι υγρασίες στεγνώνουν πιο γρήγορα.

  • Μάθετε τι πρέπει να αποφεύγετε αν είστε αλλεργικοί στη μούχλα

Οι σωροί από υγρά φύλλα είναι πηγή για τη μούχλα. Καθαρίστε τα εάν μπορείτε και μην τα αφήνετε στο σπίτι σας, στις βεράντες ή στην αυλή σας φύλλα υγρά.

  • Διώξτε την υγρασία από το σπίτι σας

Οι αφυγραντήρες και τα κλιματιστικά βοηθούν. Η υγρασία θα πρέπει να είναι κάτω από 60%. Μεταξύ 35% και 50% είναι ακόμα καλύτερα. 

  • Φροντίστε να είναι καθαρό το σπίτι σας

Η μούχλα μπορεί να ευδοκιμεί σε ζεστά, υγρά μπάνια και υγρές κουζίνες. Οι καθαρές επιφάνειες δεν είναι καλό έδαφος για την ανάπτυξη μούχλας. Ένας αφυγραντήρας ή ένα ανοιχτό παράθυρο στο μπάνιο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της υγρασίας. 

  • Ελέγξτε το υπόγειό σας

Ένα υγρό υπόγειο μπορεί να είναι μουχλιασμένο. Μειώστε την υγρασία δυναμώνοντας το θερμοστάτη μέχρι να φύγει η υγρασία ή βάλτε έναν αφυγραντήρα. Ρίξτε μια ματιά στα αποθηκευμένα έγγραφα. Η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σε παλαιά έγγραφα, κλινοσκεπάσματα και ρούχα. 

  • Διώξτε τη μούχλα

Εάν εντοπίσετε μούχλα σε μια σκληρή επιφάνεια στο σπίτι σας, όπως σε γυαλί, πλαστικά, ή στα κεραμίδια, καθαρίστε τα χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα χλωρίνης, σαπούνι και νερό. Θα πρέπει να βρείτε την πηγή της μούχλας  για να την εξολοθρεύσετε.

  • Αλλάξτε τα φίλτρα σας

Οι μονάδες κλιματισμού (HEPA) έχουν φίλτρα που θα παγιδεύσουν τα εξωτερικά σπόρια μούχλας και θα τα κρατήσουν έξω από το σπίτι σας. Είναι, επίσης, σημαντικό να κρατήσετε καθαρά τα  κανάλια αποστράγγισης και τις γραμμές αποστράγγισης των κλιματιστικών, έτσι ώστε μούχλα να μην αναπτυχθεί σε αυτές. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι οι αεραγωγοί στο στεγνωτήριό σας είναι καθαροί.

  • Να επεμβαίνετε αμέσως σε διαρροή

Εάν συμβεί μια διαρροή στεγνώστε μέσα σε 48 ώρες για να μην αναπτυχθεί μούχλα. 

  • Ελέγξτε το σπίτι σας και τις αυλές σας

Κρατήστε στεγνό το σπίτι σας. Καθαρίστε τα ξερά φύλλα γύρω από σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι οι αποχετεύσεις και οι λειτουργούν σωστά. Αν ζείτε σε ένα σκιερό σημείο και το σπίτι σας δεν είναι διαμπερές χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε το νερό και η υγρασία να στεγνώσουν.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες


Τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για το αλλεργικό άσθμα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα συμπληρώματα διατροφής για το αλλεργικό άσθμα

 


 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Εξαφανίστε τη μούχλα από το σπίτι σας

Τα συχνότερα αλλεργιογόνα

Συμβουλές για να παίρνετε τον καλύτερο ύπνο

Υπάρχουν ωφέλιμοι μικροοργανισμοί;

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Tea Tree

Το ξύδι ως εναλλακτικό καθαριστικό

Χρήσιμες οικιακές συμβουλές

Κόλπο για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές ενός χώρου

Οικολογικά καθαριστικά

Εσείς χρησιμοποιείτε οικολογικές μπογιές;

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ