Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΘεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως με φυσικά μέσα

Θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως με φυσικά μέσα

Print Friendly, PDF & Email

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο ουροδόχου κύστεως

Γράφει η

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί φυσικά με εναλλακτικές θεραπείες, βιταμίνες, βότανα και συμπληρώματα διατροφής

Μην διστάσετε να ακολουθήσετε αυτές της θεραπείες. Οι χημειοθεραπείες και η ακτινοθεραπεία δεν έχουν καλά αποτελέσματα στον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως.

Αντίθετα, έχουν πολλές παρενέργειες και καταστρέφουν την ποιότητα ζωής σας.

Αν ακολουθήσετε κάποια φαρμακευτική θεραπεία να κάνετε πάντα μοριακό προφίλ του όγκου.

Οι ίδιες θεραπείες μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πρόληψη από όσους έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο ουροδόχου κύστεως (π.χ κάπνισμα, επαγγελματική έκθεση) και από όσους έχουν θηλώματα ουροδόχου κύστεως.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι η τέταρτη και όγδοη πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης αντιπροσωπεύει περίπου το 6 τοις εκατό του συνόλου των νέων περιπτώσεων καρκίνου μεταξύ των ανδρών και το 2 τοις εκατό μεταξύ των γυναικών.

Ενώ οι περισσότεροι  ξέρουν ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των πνευμόνων, λίγοι γνωρίζουν ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου και για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.  Είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τους άνδρες.

Τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες και η διατροφή  για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως

 • Καροτενοειδή

Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα οι υψηλές συγκεντρώσεις καροτενοειδών στο πλάσμα του αίματός σας μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για ουροθηλιακό καρκίνωμα και κυρίως, την επιθετική μορφή.  Η λουτεΐνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του μη επιθετικού καρκινώματος των ουροθηλιακών κυττάρων (θηλώματα της ουροδόχου κύστεως).

 • Φλαβονοειδή 

Τα φλαβονοειδή στα φυτοχημικά μελετώνται τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία διαφόρων ανθρώπινων κακοηθειών. Η silibinin που βρίσκεται στο γαϊδουράγκαθο είναι ένα τέτοιο φλαβονοειδές και είναι κατάλληλο για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως.

 • Σελήνιο

Τα συμπληρώματα διατροφής και η διατροφή που είναι πλούσια σε σελήνιο μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστεως.

 • Χλωρέλλα Sun Chlorella 

Η Chlorella είναι ένα πράσινο κυτταρώδες φύκι, το οποίο καλλιεργείται σε μεγάλες τεχνητές λίμνες γλυκού νερού, με ελεγχόμενες συνθήκες και παρέχει μία σειρά από θρεπτικά, ενεργητικά και μεταβολικά οφέλη. Η χλωροφύλλη που περιέχει επιταχύνει την κάθαρση του αίματος.  Λόγω της περιεκτικότητάς της σε RNA και DNA, έχει βρεθεί ότι προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες.  Μελέτες αναφέρουν ότι η χλωρέλλα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ειδικά για ανθρώπους που επιλέγουν ή που δεν μπορούν να καταναλώσουν κρέας. Επίσης, θεωρείται φανταστικό αποτοξινωτικό, γιατί προστατεύει τον οργανισμό από τις τοξίνες. Η χλωρέλλα θα αποτρέψει την επανεμφάνιση του όγκου.

 • Πράσινο τσάι

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με πρώιμο καρκίνο της ουροδόχου κύστης και να αποτρέψει την εξάπλωση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν εκτίθενται τα ανθρώπινα κύτταρα της ουροδόχου κύστης σε χημικές ουσίες και στο εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, το εκχύλισμα παρεμβαίνει στα καρκινικά κύτταρα και δεν τα αφήνει να γίνουν επιθετικά και να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την «ανάπλαση» της ακτίνης, που είναι μια δομική πρωτεΐνη στα κύτταρα που είναι απαραίτητη για την κίνηση των κυττάρων. Η αναδιαμόρφωση της ακτίνης επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να κυκλοφορήσουν και να εισβάλουν στους υγιείς ιστούς. Με βάση τα ευρήματα, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη γνωστή ως Rho, η οποία βοηθά στην ρύθμιση της οργάνωσης της ακτίνης στα κύτταρα και η οργάνωση αυτή σταματά την ανάπτυξη του όγκου και την εξέλιξη. Αυτό το ζυμωθέν τσάι περιέχει κατεχίνες, και μειώνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με τους ερευνητές η επιγαλλοκατεχίνη-3-gallate, είναι κυρίως υπεύθυνη για την αποτοξίνωση από τις χημικές ουσίες και επίσης περιορίζει τη δραστηριότητα των καρκινικών κυττάρων. Το πράσινο τσάι καθώς και οι κάψουλες πράσινου τσαγιού έχουν και αντιαγγειογενετικές ιδιότητες και καταστρέφουν τα αγγεία που τροφοδοτούν με αίμα τους όγκους.

 • Μπρόκολο

Τρώγοντας μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή να επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Ορισμένες ενώσεις στο μπρόκολο φαίνεται να παρεμβαίνουν στα ιδιαίτερα επιθετικά κύτταρα της ουροδόχου κύστεως που έχουν την τάση να εξαπλώνονται γρήγορα σε όλο το σώμα.  Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που τρώνε μπρόκολο τακτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Το μπρόκολο και άλλα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν ουσίες που μεταμορφώνονται σε ισοθυοκυνάσες, που μπορεί να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Το μπρόκολο ανήκει στα πλέον πλούσια σε τροφικά συστατικά λαχανικά και είναι πλούσιο, ανάμεσα σε άλλα, σε αντιοξειδωτικά και το καροτινοειδές λουτεΐνη. Μεταξύ των αντιοξειδωτικών έχει ανιχνευθεί η σουλφοραφάνη που σε πολλές μελέτες έχει αποδειχθεί πως έχει δράση αντικαρκινική. Οι γλυκοσινολικές ενώσεις στο μπρόκολο όταν μασιέται και πέπτεται μετατρέπονται σε ενώσεις ισοθειοκυανικές που πιστεύεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Οι ουσίες που βρίσκονται στα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, μπορεί να βοηθήσουν και στην προστασία των ανθρώπων από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, ειδικά αν τρώγονται ωμά. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αυτών  ισοθειοκυανικών ουσιών, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για τη νόσο από εκείνους που δεν τρώνε ή τρώνε μικρές ποσότητες. Το μπρόκολο είναι κατάλληλο και για τον καρκίνο του πνεύμονα και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. 

 • Σπανάκι

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το σπανάκι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη αυτή είναι παρούσα υπό τη μορφή α-τοκοφερόλης και γ-τοκοφερόλης και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως.

 • Φρούτα και λαχανικά

Η αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης. 

 • Η κουρκουμίνη ή Tumeric και το Wasabi σε σκόνη και το λιβάνι σε έλαιο (frankinsense) είναι χρήσιμα για την πρόληψη ή τη θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
 • Σκόρδο 

Η διαλλυλτρισουλφιδική επαγόμενη απόπτωση των καρκινικών κυττάρων της ουροδόχου κύστης είναι εξαρτώμενη από τις κασπάσες. Το διαλλυλτρισουλφίδιο Diallyl trisulfide είναι ένα από τα κύρια συστατικά του  σκόρδου (Allium sativum), το οποίο αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των διαφόρων καρκινικών κυττάρων. Σε χάπι συνιστάται δόση 900 mg κάθε μέρα. Αυτά τα χάπια βοηθούν να μειωθεί το μέγεθος των όγκων και μπορεί ενδεχομένως να χορηγηθούν μαζί με  ανοσοθεραπεία. Προσέξτε αν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα. Πριν να υποβληθείτε σε κάθε είδους χειρουργική επέμβαση, ενημερώστε το γιατρό σας ότι χρησιμοποιείτε το σκόρδο σε τακτική βάση.

 • Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού με προανθοκυανιδίνες

Η αντιπολλαπλασιαστική επίδραση της ιντερφερόνης σε συνδυασμό με τις προανθοκυανιδίνες έχει μελετηθεί για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Τα ευρήματα υποστηρίζουν  ότι ο συνδυασμός της IFN-α (2β) και του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού έχει  αντι-πολλαπλασιαστική επίδραση στα κύτταρα Τ24 που είναι τα καρκινικά κύτταρα της ουροδόχου κύστεως με αναστολή της φάσης G (1)  του κυτταρικού κύκλου.

 • Εκχύλισμα Γκι

Μετά τη χειρουργική επέμβαση για τον επιφανειακό καρκίνου της ουροδόχου κύστης, η θεραπεία με εκχύλισμα γκι φαίνεται να είναι αποτελεσματική στη μείωση της υποτροπής του όγκου. Το εκχύλισμα γκι έχει δειχθεί ότι δρα ευνοϊκά επί των πρωτεϊνών που επηρεάζουν τον καρκίνο και χρησιμοποιείται, ευρέως, για πολλά χρόνια ως εναλλακτική θεραπεία σε ασθενείς με κακοήθειες. Έξι εβδομαδιαίες εγχύσεις υποδόρια ενός σκευάσματος γκι σε αποσταγμένο νερό αρχίζει περίπου 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή σε όλες τις συγκεντρώσεις και δεν υπάρχουν παρενέργειες και τα αποτελέσματα είναι ίδια με τη θεραπεία με  BCG, όπως οι ερευνητές επισημαίνουν.

 • Χυμός εσπεριδοειδών

Οι χυμοί εσπεριδοειδών περιέχουν μία ένωση γνωστή ως λιμονένιο, που καταστέλλει θεαματικά την ανάπτυξη του όγκου και αναστέλλει τον σχηματισμό του καρκίνου. Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να καταναλωθεί, ως χυμός ή φρούτα, αλλά σε τακτική βάση. Τα λεμόνια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C. Το νερό με λεμόνι καθημερινά και απλά προσθέτοντας χυμό λεμονιού στο φαγητό που τρώτε είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ενίσχυση της πρόσληψης βιταμίνης C και για να αποκτήσετε τον ευεργετική αντιοξειδωτική της δράση.

 • Μαγειρική σόδα

Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον, έτσι ώστε ένα από τα βασικά σημεία για τη θεραπεία του καρκίνου είναι να ρυθμίσετε το pΗ του σώματός σας. Μπορείτε να επηρεάσει αποτελεσματικά το pH σας θετικά, λαμβάνοντας 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα διαλυμένη σε 250 ml νερό καθημερινά. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό που θα κάνετε μπάνιο για καλύτερη θεραπεία. 

 •  Μελάσα blackstrap molasses

Η μελάσα (molasses) είναι ένας παχύς χυμός σαν σιρόπι που εξάγεται κατά τη διαδικασία της παραγωγής ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, κατά την οποία όλα τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου συγκεντρώνονται στην μελάσα. Ο βαθμός και ο τύπος της εξαρτάται από την ωριμότητα των ζαχαροκάλαμων και την μέθοδο παραγωγής της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μελάσας (first, second, unsulphured, sulphured και blackstrap, η οποία είναι η πλουσιότερη σε σίδηρο και μικροθρεπτικά συστατικά). Η μελάσα είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Είναι γνωστή επειδή περιέχει πολύ ασβέστιο (1 κουταλιά της σούπας μελάσα blackstrap παρέχει 200mg ασβεστίου που ισοδυναμεί με το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας) και σίδηρο (1 κουταλιά της σούπας μελάσα blackstrap παρέχει 4.5mg σιδήρου που ισοδυναμεί με το 45% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας). Περιέχει, επίσης, μαγνήσιο, χαλκό, κάλιο, τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες A,C και Ε καθώς και όλες του συμπλέγματος Β (εκτός από την Β1-θειαμίνη). Η μελάσα βοηθά,επίσης, να εξισορροπηθεί το επίπεδο του pH του σώματός σας. Λαμβάνετε 1-2 κουταλιές σιρόπι από το στόμα καθημερινά. Η μελάσα περιέχει μια σειρά από σημαντικά θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

 • Να πίνετε τσάι Essiac,  και να παίρνετε μεγάλες δόσεις  βιταμίνης C και D3, βιταμίνη Β17, Κ2 και έλαιο κάνναβης.
 • Εκχύλισμα astragalus (Astragalus membranaceus)

Η συνήθης δόση είναι 500 mg – 1.000 mg και λαμβάνεται τρεις φορές κάθε μέρα. Αυτά τα δισκία εργάζονται για να ενεργοποιήσουν το ογκοκατασταλτικό γονίδιο p53, να ενδυναμώσουν τα κύτταρα LAK (λεμφοκίνης-ενεργοποιημένα κύτταρα φονείς) για την παραγωγή ανοσοποιητικών κυττάρων. Ωστόσο, οι άνθρωποι που πάσχουν από πυρετό θα πρέπει να αποφεύγουν τον Astragalus.

 • Το νύχι της γάτας (Uncaria tomentosa)

Πάρτε τη συνιστώμενη δόση (ανάλογα με το προϊόν) με 1/2 (125 ml) φλιτζάνι νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Το νύχι της γάτας αυξάνει τα λευκά αιμοσφαίρια (λευκοκύτταρα). Τα άτομα με διαβήτη τύπου 1, καθώς και οι έγκυες γυναίκες και θηλάζουσες μητέρες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το βότανο, καθώς και τα παιδιά κάτω των έξι ετών.

 • Maitake μανιτάρι

Το maitake ή Grifola Frondosa είναι βρώσιμο και θεραπευτικό μανιτάρι, που μεγαλώνει σε συστάδες στη βάση δέντρων, κυρίως σε βελανιδιές. Στα ιαπωνικά maitake σημαίνει «μανιτάρι που χορεύει» και στην Ελλάδα το συναντάμε και ως «κασταμανίτη» ή «αυτάκι καστανίτικο».  Τα maitake σήμερα, είναι περιζήτητα κυρίως λόγω των αντικαρκινικών τους ιδιοτήτων. Πλούσια σε βήτα-γλυκάνες, βοηθούν τον οργανισμό να πραγματοποιήσει σημαντικές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας τη λειτουργία των αντικαρκινικών κυττάρων (natural killer cells), που καταπολεμούν μικροοργανισμούς και ελεύθερες ρίζες. Η τακτική κατανάλωσή τους ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα μανιτάρια maitake είναι πλούσια σε μέταλλα (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο), βιταμίνες (Β1, Β2 και νιασίνη), ίνες και αμινοξέα. Η ιδανική δοσολογία maitake είναι 2.000 mg και λαμβάνεται τρεις φορές κάθε μέρα, πριν τα γεύματα.

 • Ginseng

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ αναστέλλει το ρυθμό ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων κύστης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περίπτωση που συνυπάρχει καρκίνος του προστάτη ή αυτοάνοση ασθένεια, για παράδειγμα,  ρευματοειδής αρθρίτιδα ή λύκος.

 • Ρεσβερατρόλη

Βρίσκεται στο κόκκινο κρασί και αν πάρετε δισκία παίρνετε 125 mg έως 250 mg αυτού του συμπληρώματος τρεις φορές κάθε μέρα, μεταξύ των γευμάτων. Αυτά τα δισκία σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.


Η διατροφή για όσους έχουν καρκίνο της ουροδόχου κύστεως

 • Θα πρέπει να καταναλώνετε σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα γογγύλια, τα ραδίκια, τα αντίδια καθημερινά με στόχο να αναβάλετε την υποτροπή του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Η τακτική κατανάλωση λάχανου και το μπρόκολου (τουλάχιστον πέντε ή επιπλέον μερίδες την εβδομάδα) μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης σημαντικά.
 • Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση ψαριών και ψητών κρεάτων στα κάρβουνα, καθώς τα τρόφιμα αυτά έχουν  ετεροκυκλικές αμίνες (HCA) που σχετίζονται με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Ως εκ τούτου, εάν φάτε ψάρια και κρέατα ψητά στα κάρβουνα, πρώτα ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό για να μην σχηματισθούν ετεροκυκλικές αμίνες. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να μαρινάρετε το κρέας για 3-4 ώρες σε ξινό χυμό κερασιού. Στην πραγματικότητα, όταν προσθέτετε κεράσι στο χάμπουργκερ, η αλλοίωση του κρέατος καθυστερεί και δεν σχηματίζονται αμίνες όταν ψηθεί στη σχάρα το κρέας. 
 • Κόψτε τα γαλακτοκομικά και τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και τις πατάτες.
 • Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε άφθονα υγρά, ιδιαίτερα νερό. Αποφύγετε να πίνετε νερό της βρύσης, καθώς έχει υψηλά επίπεδα ραδίου και νερό από πλαστικά μπουκάλια. Ως υποκατάστατο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό πηγής ή ορθομοριακό νερό. Η κατανάλωση επιπλέον υγρών, τουλάχιστον 11 ποτήρια την ημέρα ελαττώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης σε άνδρες κατά 50%.
 • Επιπλέον, κάθε φορά που έχετε την ευκαιρία, θα πρέπει να κάνετε ντους αντί για μπάνιο.
 • Αποφύγετε εντελώς το κάπνισμα.
 • Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση γυάλινα σκεύη ή ξύλινα και σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα για το μαγείρεμα. Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε άλλο είδος των σκευών ή μαγειρικά σκεύη, για παράδειγμα, με επικάλυψη τεφλόν (κατσαρόλες, τηγάνια) ή πλαστικό, θα πάρετε σωματίδια με το φαγητό που έχουν τοξικές ουσίες.
 • Σε περίπτωση που παίρνετε βιταμίνη C, αποφύγετε τη μορφή ασκορβικού νατρίου, καθώς αυτή η μορφή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσική βιταμίνη C, όπως acerola, δεδομένου ότι δεν έχει τέτοιες δυσμενείς επιπτώσεις. Η Acerola (Malpighia punicifolia) είναι ένα αειθαλές μικρό δέντρο που ζει κυρίως στη βόρεια και νότια Αμερική. Οι καρποί της είναι έντονα κόκκινοι (μοιάζουν με κεράσια) και είναι η πιο πλούσια φυσική πηγή βιταμμίνης C. Επίσης περιέχει βιοφλανοειδή και ρουτίνη (βιταμίνη P).
 • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πολύ χαμηλά επίπεδα της χοληστερόλης συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω καρκίνου. Είναι πιθανό ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχουν χαμηλά επίπεδα της χοληστερόλης έχουν την τάση να καταναλώνουν περισσότερα πολυακόρεστα λίπη.
 • Μην ξεχνάτε να κάνετε καθημερινή άσκηση. Ξεκινήστε την πρώτη εβδομάδα με γρήγορο περπάτημα για 30 λεπτά και να φτάσετε στο σημείο να περπατάτε γρήγορα 1 ώρα την ημέρα.

Τολμήστε να ακολουθήσετε τις εναλλακτικές θεραπείες.

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση…

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, πατώντας εδώ.

Διαβάστε, επίσης,

Χυμός κουρκουμίνης για καλή υγεία

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Διατροφή για τον καρκίνο του πνεύμονα

Απαλλαγείτε από τις καρκινογόνες ουσίες στο σπίτι σας

Τα πλαστικά είναι υπεύθυνα για πολλές ασθένειες

Γιατί πρέπει να προτιμούμε τις φυσικές ιατρικές θεραπείες

Το ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

Η κάνναβη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Τα προβιοτικά προστατεύουν από τον καρκίνο

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κάνναβη

Το εμβόλιο Vaxira για τον καρκίνο

Το εμβόλιο για τον καρκίνο EGF

Η θεραπεία του καρκίνου με πεπτίδια

Μία συνταγή για τη θεραπεία του καρκίνου

Ο κόσμος θα φέρει την αλλαγή στην Ογκολογία

Ασπιρίνη για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Ατεκνόχορτα

Άτεκνο

Το χασίς φάρμακο για τον καρκίνο μαστού

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Carnivora για τον καρκίνο

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Protocel για τον καρκίνο

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Μοριακή διατροφή

Η παθολογία του καρκίνου

Οικονομική ανάλυση της θεραπείας του καρκίνου

Προγνωστικοί παράγοντες στον καρκίνο

Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Χειρουργική καρκίνου και ποιότητα ζωής

Θεραπεία πρώιμου καρκίνου του πνεύμονα χωρίς χειρουργείο

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Όχι στα χειρουργεία μεγάλης βαρύτητας σε υπερήλικες

Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να χειρουργείται ο καρκίνος;

Η ανάγκη για βελτίωση της ακτινοθεραπείας στους όγκους του εγκεφάλου

Οι ασθενείς που έχουν καρκίνο δεν έχουν όλοι καρκίνο

Τα δικαιώματα των καρκινοπαθών

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Εξατομικευμένη Ιατρική

Μοριακό προφίλ του όγκου

Yπηρεσίες στη νοσηλεία κατ’ οίκον

Η Εξέλιξη της Ογκολογίας

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Ποιότητα ζωής και καρκίνος

Σταδιοποίηση στον καρκίνο

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα

Μοριακό προφίλ του όγκου

Μικροσκοπικές ενδείξεις της προέλευσης ενός όγκου

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Τι είναι ο καρκίνος;

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου

Το φάρμακο για όλες τις ασθένειες

Όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο

Η ασθένεια δεν υπάρχει

Τι σχέση έχει το άγχος με τον καρκίνο;

Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο

Μύθοι και αλήθειες για την θεραπεία της ψυχής

Αντιμετώπιση του άγχους στον ογκολογικό ασθενή

Η δίαιτα Budwig

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Φυτικές βαφές μαλλιών

Εθισμός στη νικοτίνη

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο που σχετίζονται με την εργασία

Νέα ουροδόχος κύστη στη θέση της παλιάς που είχε καρκίνο

Η σχιστοσωμίαση

Διάμεση κυστίτιδα

Γνωστοί παράγοντες που προκαλούν καρκίνο

Τι είναι η πυουρία

Οι βλαπτικές ουσίες του τσιγάρου

Αιματουρία

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Μάθετε όλα τα μυστικά του σκόρδου

Καρκίνος ουροδόχου κύστεως

Ο καρκινικός δείκτης Cyfra 21-1

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ 

Μοριακό προφίλ του όγκου

Εκτυπωτής ανθρώπινων οργάνων

www.emedi.gr

Γράφει η

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ