Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΝα τραγουδάτε γιατί κάνει καλό στην υγεία

Να τραγουδάτε γιατί κάνει καλό στην υγεία

Το τραγούδι προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλο σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όσοι ασκούν το τραγούδι σαν επάγγελμα ή ακόμα και εκείνοι που απλά απολαμβάνουν το τραγούδι ως χόμπι είναι πάντα καλά;

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το να τραγουδάτε έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία.

Τα οφέλη του τραγουδιού στην υγεία

1. Βελτιώνει τη διάθεση:

Το τραγούδι προκαλεί την απελευθέρωση των ίδιων χημικών ουσιών και ορμονών που προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση. Επίσης, χαρίζει ενέργεια με την απελευθέρωση των ενδορφινών.

2. Κάνει γυμναστική στους πνεύμονες

Εάν τραγουδάτε κάνετε προπόνηση και στους πνεύμονές σας. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν τραγουδάτε πετυχαίνετε ενεργοποίηση των κοιλιακών, των μεσοπλεύριων μυών και του διαφράγματος. Όταν τραγουδάτε, αναπνέετε πιο βαθιά το οποίο επιτρέπει την πρόσληψη περισσότερου οξυγόνου.

3. Έχει ψυχικά οφέλη

Το τραγούδι έχει μεγάλα ψυχική οφέλη. Το τραγούδι προωθεί την υγεία και έχει ψυχικά οφέλη, όπως: ενδυνάμωση, αύξηση της εμπιστοσύνης, αύξηση της ευημερίας, και καταπολεμά την κατάθλιψη, το άγχος και τα συναισθήματα της απομόνωσης. Ανακουφίζει από το στρες, εμψυχώνει, απελευθερώνει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.

4. Καθαρίζει τα ιγμόρεια

Όταν τραγουδάτε, καθαρίζετε τα ιγμόρειά σας και τον αναπνευστικό σας σωλήνα.

5. Θεραπευτική

Το τραγούδι έχει ειπωθεί για να είναι απίστευτα θεραπευτική. Με την απελευθέρωση του στρες και άλλες ιδιότητες που μπορεί να μας περιορίζουν από την ευτυχία, το τραγούδι επιτρέπει για μια μορφή απελευθέρωσης. Με την εμψύχωση το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα απελευθερώνει το τραγούδι μας σε μια ελευθερία που μόνο η εμπειρία μέσα από την απόλαυση από τα πράγματα που αγαπάμε να κάνουμε περισσότερο.

Τα οφέλη από το τραγούδι είναι αθροιστικά. Σε μια μελέτη, οι τραγουδιστές έχουν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης κι έτσι χαμηλότερη πίεση. Ο  ρυθμός της καρδιάς ρυθμίζεται, το άγχος αποβάλλεται και βελτιώνεται η  υγεία.

Διαβάστε, επίσης,

Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου Μουσικής και Λόγου

Κόλπα για να είναι το μωρό σας πάντα γελαστό

Τραγούδια και ζώδια

Πώς οφελεί την υγεία η μουσική;

Σημεία που δείχνουν ότι μεγαλώσατε

Εσείς τραγουδάτε στο μπάνιο;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΓαστρίτιδα
Επόμενο άρθροΑποτοξινωτικό μπάνιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ