Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα πιο νόστιμα μακαρόνια

Τα πιο νόστιμα μακαρόνια

Μάθετε να μαγειρεύετε τα μακαρόνια με τον σωστό τρόπο

Τα ζυμαρικά είναι από τα πιο απλά και γρήγορα στην προετοιμασία τους φαγητά.

Ωστόσο, για να μην χάσετε το άμυλο που περιέχουν μέσα στο νερό όπου τα βράζετε, πρέπει να προσέχετε ορισμένα σημεία στο μαγείρεμά τους.

  • Για να βράσετε ένα πακέτο μακαρόνια, γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Το νερό πρέπει να αντιστοιχεί στα 3/4 της κατσαρόλας.
  • Αφού το νερό πάρει βράση, προσθέτετε το αλάτι για να εισχωρήσει στα μακαρόνια και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Όσον αφορά το χρόνο βρασμού τα μακαρόνια θέλουν περίπου 7-11 λεπτά βράσιμο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τότε τα μακαρόνια γίνονται al dente, κρατούν το άμυλό τους και είναι πιο γευστικά. Αν τα αφήσετε παραπάνω, θα δείτε το νερό να γίνεται θολό και να ασπρίζει, επειδή το άμυλο αρχίζει να διαχέεται στο νερό.
  • Στο σούρωμα πρέπει να κρυώσετε τα μακαρόνια πολύ καλά, ώστε να σταματήσετε το βράσιμο στο εσωτερικό τους. Το μυστικό της επιτυχίας είναι στο κρύωμα. Ρίξτε, λοιπόν άφθονο δροσερό νερό βρύσης, κάνοντας και 2-3 αλλαγές.
  • Όταν τα κρυώσετε καλά και τα λαδώσετε με λίγο λάδι, για ένα κιλό μακαρόνια 1/3 του φλιτζανιού λάδι, τα μακαρόνια μπορούν να μείνουν έως και τρεις ημέρες σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο.

Διαβάστε, επίσης,

Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα

Αστακομακαρονάδα

Κόκορας με μακαρόνια

Σπαγγέτι μαρινάρα

Σπαγγέτι Ναπολιτάνα Gourmet

Γουρουνόπουλο με μακαρόνια

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Μακαρόνια με σάλτσα κιμά μπολωνέζα

Μακαρόνια με μανιτάρια και πιπεριά

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα

Γαρίδες με μακαρόνια

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιχμέα

Αιχμέα. Ένα φυτό που οξυγονώνει το χώρο, ιδανικό για κρεβατοκάμαρες και για τον ύπνο σας και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυτό Αιχμέα Η αιχμέα είναι ένα από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ